Merhaba arkadaşlar elimde bu güneş panelleri var. Bunları birleştirp amper ve voltajı arttırmam mumkunmu ? Bu paneller dikkat edersiniz ki hepsi hepsi farklı volt ve akım değerlerinde? Nasıl birleştirmeliyim bir iki deneme yaptım ozellıkle 1 volt 1.8 watt olanları paralel bağlayıp amper yukseltebiliyorum ama başka bir paneli bağlayıp voltajı yükseltmeyi beceremedim. Bilgili arkadaslardan yardım bekliyroum. Saygılar....
voltaj yükseltmek için tıpkı piller gibi seri bağlanır,akım yüksetmek içinde paralel, panel konuları daha önceden geçmiştir mutlaka,arama yaptırın
merhaba farklı boyut ve kapasitedeki minik panelleri birleştirmek mantıklı değil. bazıları çeyrek watt bile değil iken eğer konumuzu 5-50W lık panelleri birleştirmek olsa ve voltaj farklılığı olsa idi... her panel in çıkışına bir sabit voltaj çıkış devresi koymanızı ve buna göre de paralel/seri bağlanızı önermek uygun olabilir idi burdaki her birinin kapasitesi hem oldukça düşük hemde voltaj kontrolü için uygun değiller. yani siz bunları aynı voltaj seviyesinde bile olsa idi bağlantılarınızın bile değeri olmaz idi kapasite sorunu...
eğer evde, maksad minnacık bile olsa bir panel ile ufak bir powerbank ı doldurmak ve anlık olarak kişisel merak zevkinizi gidermek ise... 4-12W lık panel almanız en uygunu. heleki 11-11 geliyor iken kendinize uygun olanı seçip görebilirsiniz..
listenizdeki minnak panelleri ise.. deneme amaçlı robotik çalışmalarda veya sadece minik ve basit bir aksiyonu gerçekleştirecek şekilde kullanabilirsiniz.. örneğin domino taşı devirtmek için.
2 akrilik arasına renkli taş vs döşeyip, tabandaki su/alkolü ince gizli bir boru ile üstten bu süslü taşlar vs arasında akan su tasvirli çerçeve yaparak kendinize görsel şölen de... yine akrilik üzerine mikro rgb led ler döşeyerek, yazı yazmak, sound mix, gece lambası maksadlı aydınlatmada enerji kaynağı olarak.. bu panelleri de minik dron pillerinin dolumu için kullanabilrisiniz. sonuçda güçleri çok düşük ve çok düşük... ve sayısız projede kullanılacak kadar da yeterli kapasiteleri var
başarılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme