Şimdi Ara

Güneş Piliyle Telefon Pilini Şarj Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, benim bir projede sizlerin yardımına ihtiyacım var. Cep telefonumun pilini güneş pili yardımıyla şarj etmem gerekiyor, bu amaca uygun devreyi nasıl kurabilirim ve gerekli malzemeleri nereden temin edebilirim ? Bunun yanı sıra pili şarj ederken solar pillerden maksimum güç almam gerekiyor, lütfen yardımda bulunabilirseniz çok memnun olurum. Saygılarımla..

• harici taşınan güneş pili ile mi şarj etmek istiyorsunuz yoksa telefona monte edilmiş bir sistem mi?
  • Sanıyorum ki harici taşınan bir güneş piliyle şarj etmem gerekiyor.
  • Arkadaslar yardim edebilecek kimse yok mu hic, en azindan hangi malzemeleri nereden temin edebilirim, bu konuda yardimci olUnuz. Tesekkurler
  • Cok Tesekkur ederim yardiminiz icin, Bunun yaninda baska bir sey almam gerekecek mi ( diyot v.s ) sadece yolladiginiz dsitedeki paneli almam yeterli midir
  • harici taşınan bir şarj devresi yapacaksanız 6 volt.luk ve en az 150mah çıkış veren güneş paneli kullanmanızı öneririm çünkü telefonun şarj girişinde 5 v.olması lazım. güneşi %100 alamazsınız zaten yani 6.v.luk panel 5.5 v civarı bir gerilim üretir normal ortamda diyebiliriz.
    basit bir şarj devresi için güneş panelini direk telefonun girişine adaptör gibi bağlayabilirsiniz. ama biraz daha eli yüzü düzgün bir şey isterseniz araya şarj devresi koymanız lazım (gerilim düşünce şarjı kesecek şarj akımını düzenleyecek vs.)
  • belki sen kendin yapmak istiyorsundur ama ek bir bilgi vereyim senin yapmak istediğin ürünün hazırı satılıyor.
  • Nerede satiliyor, kendim yapmak istiyorum AMA yine de merak ettim
  • reflection_91 arkadasımız dogru söylemis her zaman aynı enerjiyi alamassın...

birde 6 voltluk olanı var

direkt olarak + ve - yi bağlayabilirsin ama şarj devresi gerekebilirde tam emin olamıyorum...

çünkü bu sürekli dc gerilim verecegi icin darbeli olması gerekebilir...

buyrun 6 volt 150 mA güneş enerjisi paneli

http://www.direnc.net/main/6v_150ma_gunes_pili__95_x_104_-12564-0-570.html
  • Peki arkadaslar yardımlarınız icin cok tesekkurler, son bir sey daha sormama müsaade edin, bu devrenin basit bir cizimi nasil olabilir, yani hangi elemanları nasil bağlarsam bu pilden maximum guc transferi yapabilirim.. Asil amac bu cunku, Kusura bakmayın ben bu konuya yeni giris yaptigim icin bazı noktalarda yetersizim, o nedenle her seyi sorma ihtiyacı hissediyorum. İlginize tesekkurler
  •  Güneş Piliyle Telefon Pilini Şarj Etme
  • sanırım aradığınız çözüm burada açıklananlar kadar basit değil. sizden istenen maksimum güç transferini gerçekleştirmek için mikro-işlemci kontrollü bir devre gerekmektedir.ilgili pek çok devreyi mppt kelimesini internette arayarak bulabilirsin. microchip firmasının hazır kodları ve şemaları olan dökümanları vardı.
    pic'ten anlamadığım için bu aynı işi yapan analog bir devre yapmaya başlamıştım bir ara,yarım kaldı gerçi ama çok kolay bir iş olmadığını söyleyebilirm.
    şimdiden kolay gelsin
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-cpower-1500mah-solar-sarj-cihazi-ucretsiz-kargo-62346213/detay/?

içinde kendi pili de var. telefondan bağımsız olarak önce kendi pilini jarj ediyor sanırım.

daha çok kampçıların, dağcıların ilgisini çekecek ürünler.

sahibinden.com da solar şarj yazıp aratırsanız daha çok şey bulursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.