Şimdi Ara

Güney köprüsü aşırı ısınıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus p5kpl anakartım var.. anakartın güney köprüsü aşırı derecede ısınıyor.. el değmiyor yakıyor.. araştırdım biraz herkes kuzey köprüsü ısınmasından dert yanmış fakat benim kuzey köpüsünün aksine güney köprüsü sorun.. stok soğutucu yerine bunu alıp üstüne fan takmayı düşünüyorum..
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cn881-porter-cn881-chipset-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46100

Birde Core 2 duo E6550 işlemcim var.. 2.33 ghz 4mb 1333mhz.. Pc yi ilk aldığım zamanlar sistem boştayken 25 26 derecede olurdu.. artık 35 den aşağı inmiyor.. Düzenli temizlerim ama termal macununu kaç yıldır hiç değiştirmedim.. üzerinde intelin stok soğutucusu var ve macunda, onunla gelen termal macun.. bu 10 derecenin sebebi termal macun mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oRHaN07 -- 12 Ağustos 2011; 4:59:19 >

• kimse yardımcı olmayacakmı?
  • havaların sıcaklığın üst seviyeye çıkması muhtemel ama gösterdiğiniz soğutucuyu öneririm.Birde termal macunu temzileyip kaliteli macun sürün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzbk

havaların sıcaklığın üst seviyeye çıkması muhtemel ama gösterdiğiniz soğutucuyu öneririm.Birde termal macunu temzileyip kaliteli macun sürün.

Güney köprüsü aldığımdan beri yaz kış hep öyle.. el değmeyecek kadar ısınıyor..
  • ozaman soğutucuyu alın derim
  • quote:

ozaman soğutucuyu alın derim

bikaç yerde güeny köprüsünün soğutulmasının pekde gerekli olmadığını okudum.. pcyi alalı kaç yıl oldu bir sorun yaşamadım.. boşuna masraf yapmayayım diyorum biryandan da:) ne yapsam bilemedim:)
  • linkte verdiğim soğutucuyu aldım.. birde thermaltake Tg-2 termal macun aldım.. ikisine 33tl ödedim..
  • hayırlı olsun ısı büyük oranda düşcektir eminim
  • quote:

hayırlı olsun ısı büyük oranda düşcektir eminim

Teşekkür ederim fakat daha soğutucuyu takmadım yarın takıcam.. bu arada az önce baktımda :D soğutucu güney köprüsüne uymuyor:/
  • soğutucuyu bugün uzun uğraşlar sonucu kuzey köprüsüne mecburiyetten dolayı taktım.. bütün soğutucuları söktüm(kuzey güney köprüsü ve işlemci) ve TG-2 sürerek tekrar taktım.. işlemcim sistem boştayken 31 derecede.. normalde 35in altına inmezdi..
  • birde everestteki anakart ısısını pc nerden ölçüyor? güney köprüsündenmi yoksa daha farklı biryerdenmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oRHaN07

birde everestteki anakart ısısını pc nerden ölçüyor? güney köprüsündenmi yoksa daha farklı biryerdenmi?

anakartta ayrı ısıyı ölçen entegre bulunur ordan ölçer ısıyı kardeşim
  • quote:

quote:

birde everestteki anakart ısısını pc nerden ölçüyor? güney köprüsündenmi yoksa daha farklı biryerdenmi?

anakartta ayrı ısıyı ölçen entegre bulunur ordan ölçer ısıyı kardeşim

saol dostum:)
  • Aynı anakartı bende kullanıyorum ve güney köprüsünde rahatsız edici bir ısınma olmuyor.
  • quote:

O sıcaklık güney köprüsünün sıcaklığı değildir. Kuzey köprüsünün sıcaklığıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 15 Ağustos 2011; 0:03:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Aynı anakartı bende kullanıyorum ve güney köprüsünde rahatsız edici bir ısınma olmuyor.

bendekine niye el değmiyor ozman:S pc çalışırken hiç dokundunmu.. elimi yakıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

O sıcaklık güney köprüsünün sıcaklığı değildir. Kuzey köprüsünün sıcaklığıdır.

bence farklı biryerden ölçüyor.. çünkü kuzey köprüsüne yukarda linkte verdiğim soğutucuyu taktım ve üstünede fan taktım.. anakart ısısında bir değişme olmadı.. büyük ihtimal kuzey köprüsünden değilde başka biyerden ölçüyor..
  • aşırı ısınma normal değildir. Kondansatörlerin ömrü dolmuş olabilir..genellikle bu yüzden olur.

bende de bir çok anakart var. msi g31m3 L V2 bir tanesinde remler aşırı ısınıyor. diğerlerinde böyle bir şey yok..

rem slotu çevresindeki tüm kondansatörler normalin 4 katı enerji depoluyor çıktı.. hepsini söküp değiştirdim ve sorun kalmadı şimdi..

diğer sağlam anakart ile kıyaslayın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.