Şimdi Ara

Güney Kore'de Yaşamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar ne düşünüyorsunuz? Türkiye'de yaşamaktan çok sıkıldım. Biraz değişiklik olur diye düşünüyorum. Annem 3-4 seneye kadar emekli olacak aldığı tazminatın bir kısmı ile Kore'de yaşam kurmayı düşünüyorum.
    Kore ve insanları son zamanlarda çok hoşuma gitmeye başladı. 60 lı yıllarda Kore ye asker gönderdiğimiz için Koreliler bize çok minnettarlar bizleri çok seviyorlar . Hatta bunun için Korede anıt bile var. Bu dediğim olaydan sonra koreliler türkleri çok sevdikleri için bir kısım koreli zamanında müslüman olmuş .
    Geçen gün bir yazı okudum hyundai nin ceosundaki adam hyundai de çalışan türklere bir yazı yollamış değerli çalışanlarım siz çok değerlisiniz o sıcak günlerde oruç tutarak aç kalarak çalışıyorsunuz ben bile ofiste zor oruç tutuyorum demiş ve çalışanlarına ramazan çeki dağıtmış. Bunları duyduktan sonra kore favori ülkem oldu .
    Bir kaç koreli arkadaşım da oldu internet üzerinden sordum hepsine Türkiye'yi çok sevdiklerini söylediler.
    Ve orada telefon fiyatları da Türkiye'ye göre acayip ucuz orada Samsung S8 3000 TL civarlarında S8 Plus ise orada 3300 TL civarlarında benim gibi teknoloji canavarı için çok iyi bir durum .
    Oradaki öğretmenlerin ev masrafı devlet tarafından karşılanıyormuş.
    Vizesiz şekilde gidilebiliyor oraya.
    Ancak tabii her şeyin kötü yanı da var.
    Oradaki okullar ortalama 13-14 saat ve öğrenciler bu eğitim baskısından dolayı intihar ediyorlar maalesef.
    Yaşam biraz daha pahalı Türkiye'ye göre. Ancak maaşlar da ona göre 6-7 bin TL ye maaşlı işler var.
    Yemek kültürleri benim için ayrı sorun maalesef. Çiğ ahtapot domuz eti ne bulurlarsa yiyorlar. Nasıl halledeceğim bunu bilmiyorum oraya giderken Türkiye'den yiyecek depolamam lazım herhalde.
    Ev kira sistemleri de çok değişik. Sadece oda kiralasam desem yetmez bana minumum 1+1 ev lazım.
    Dil de ayrı konu biraz zor geldi kelimelerin söylenmesi kolay da harfleri ezberlemek ve yazmak çok zor geldi bana. İngilizcemi daha da geliştirmem lazım korece yi iyice öğrenmek lazım.
    Bir de orada yaşayanlar 5-6 saat uyuyor.
    Ancak tüm bunlara rağmen orada yaşamak istiyorum. En azından kötü bir ülke olsa bile yapamadım diye aklımda kalmaz ne dersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuzey Kore'nin suyu mu cikti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis Kim Jong-un

Kuzey Kore'nin suyu mu cikti?

Biraz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aman Kuzey Kore benden uzak Allah'a yakın olsun. Orada yaşayamam. İnternet bile yok ve kapalı ülke oradaki vatandaşlar hariç ülkeye pek giriş yapan kişiler yok.

• Ben olsam iskandinavya ülkelerinden birini tercih ederdim. Her şey uygun, misal norveç kızları sarışın oluyor , yemekler koreye göre daha uygun, eğitimi daha da uygun. Türkleri fazla sevmezler fakat sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağımlılık Yapan Adam -- 11 Temmuz 2017; 7:23:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramen-

quote:

Aman Kuzey Kore benden uzak Allah'a yakın olsun. Orada yaşayamam. İnternet bile yok ve kapalı ülke oradaki vatandaşlar hariç ülkeye pek giriş yapan kişiler yok.

Seni bulacam oglum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ramen-

quote:

Seni bulacam oglum.

• Oradakilerin hepsi Çinli kardeş boşver

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kore Türkiye'ye 10 basar imkan olsa bende yaşamak isterdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım gerçekleştirirsin ama gerçekler acıdır , boş umutlarla gitme kendini sağlama al.Çok üst düzey bir kariyerin yoksa şirketler yüzüne bakmaz ve oradaki rekabet ortamı çok fazla.Genelde anadili ingilizce olanlar tercih ediliyor.Adamlar ilkokul mezunu bile olsa dil okullarına alıyorlar.Kimse aa ben Türkleri çok seviyorum diye sana iş vermez en fazla muhabbet arasında türkiye kardeş ülke geçen sene gelmiştim 10 sene önce gelmiştim tarzı konuşmalardan öteye gitmez.
    -Sosyal haklar açısından bir avrupa değil
    -Orada okumadan iş bulmak çok zor
    -ev kiralama sistemini bir araştır ve intihar et
    -dil bilmeden nasıl yaşarsın merak ediyorum , gitmeden bilmek lazım.
    -çalışma şartları ağır , mesai sistemi kölelik gibi
    -ekonomi Türkiyeden çok daha iyi fakat hayat daha pahalı
    -çalışma izni almak zor , 3 ay sonra başka ülkeye giriş çıkış yapman gerekir
    -Türkiye ile ilişkileri iyi iltica dan sonuç alamazsın
    -Kore adeta küçük Amerika
    Uzar gider hocam.Zamanında bende heves etmiştim , Koreli kız arkadaşım vardı ve Koreye taşınmamı istedi biraz araştırdık ettik bayağı aşılmaz duvarlar çıktı.Kız baya zengindi ondan gelecek yardımı da ben kabul etmedim.Bu iş bu şekilde bitmişti

• quote:

adam bunu yazmak için hesap açmış ya la.
    Helal olsun vallaha

:D
  • Uzak doğu ülkeleri mülteci almıyor.Kafana göre gidip yerleşemezsin.Onların ihtiyacı olan bir alanda niteliğin olursa göçmenlik başvurusu yapabilirsin.Mültecilerin İskandinav ülkelerini mahvetmelerinden sonra artık Türkiye hariç hiç bir ülke mülteci almaz oldu.

• adam sanki her hafta telefon alacak orda telefon fiyatlari cok ucuz yazmis :)
  • ayrica kimsenin Turkleri sevdigi filan yok hatta Azeriler disinda Turki cumhuriyetlerde bile sevenimiz yok maalesef.
  • Merhabalar

Güney Kore'den yazıyorum. Buraların suyu çıktı, herkes burada. Kuzeye git, uyum sorunu da yaşamazsın Türkiye'ye çok benziyor.

• En iyisi iskocya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.