Şimdi Ara

Güney Kore, KSTAR füzyon reaktöründe Güneş’in 7 katı sıcaklığa ulaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dünyaya felaketi getirecek bişey bulmuşlar yine. Tmm zekisinizde bkunu çıkardınız. Oyuncak değil böyle şeyler yeni element bulmaya gerek yok biz mutluyuz böyle

• Bunca sıcaklık beni korkuttu açıkçası. Çernobil vakası tekrarlanmaz umarım.

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Bu kesintisiz üretimi TEİAŞ sağlar. Enterkonnekte yönetim merkezi var. MEsela baharda hidroelektrik tam gaz çalışır. Enterkonnekte yönetim merkezi (EYM) der ki termikler üretime ara versin. Termikler fırsat bu fırsat bakıma girer. Yazın barajlar sakinleşince termikler katılın der. Doğalgazlar nöbetçi askerler gibidir. Anlık imdada yetişir. Mesela gece. Gündüz güneş panellerinden de alır elektriği. Türkiye Avrupaya da hatlarla bağlı. Irak'a da İran'a. Ülkeler birbirine anlık elektrik satar alır. Tüm dünyada bu böyle işler. Ben basitleştirdim anlatırken. Bir nevi borsa gibi yoğun çalışır. Devreye gir, devreden çık şeklinde arı gibi çalışır. Vardiyalıdır. Bayramı seyranı yoktur. https://www.teias.gov.tr/
    Adresinden meraklısı bilgi edinebilir.

• Güzel bi haber eğer doğru ise fakat biz 1000 dereceyi ölçen pt100 zoe bulurken bunlar bu sıcaklığı ne ile ölçüyor hep bi merak etmişimdir :D lazerlisi bile bu korkunç sıcaklığı ölçemez yav

• Çok yüksek sıcaklık suyu bille ayrıştırır her şeyi yakacaktır kullanılamaz

• Soru şu: Her şeyin eriyik halde bulunduğu magma 1000-6000 decece aralığında iken 100 milyon derece ısıya 100 saniye dayanabilen maddeyi nereden buldular?

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

o zaman tahsilinize göre bir kaç kaynak makale falan bakabilirsiniz.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Füzyon reaktörleri geleneksel fisyon reaktörlerindeki handikaplara sahip değil; reaktöre komut verince veya reaktör zarar görürse füzyon tepkimesine sokulmuş sıcak plazma da sönüyor. Füzyon reaktörlerinde en basit ve temel elementlerle uğraşılıyor. Yeni bir element söz konusu da değil. Füzyonun silah hali hidrojen bombası ve İkinci Dünya Savaşı sonrası Soğuk Savaş döneminin erken zamanlarından beri var ama sadece birkaç ülkede ve günümüzde denemesi yapılamıyor. Yasak. Yaparsan uluslararası kamuoyunu ve diğer devletleri karşına alırsın.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Bir iddiaya göre hidrojen esasında sudur fakat fiziksel bir prosesle enerji yüklenmiş sudur, 1 bar basınç olan atmosfere salındığında buhar halindedir. 350 bar gibi yüksek basınca sıkıştırıldığında sıvı olur.

Benzer şekilde LPG ve doğalgaz da enerji yüklü sudur bir tek enerji düzeyleri ve ona bağlı olarak sıvılaştırıldıkları basınçlar değişiktir. Örneğin LPG'nin sıvılaşma basıncı 15-25 bar iken doğalgazda bu 2 bar'dır.

Peki madem hidrojen su, su nedir? Modern Kimya bilimi şeytanı bile kandıracak biçimde su için "kimyasal bileşik" demiştir bunu da oksijen (Oxy Generating / Asit Üreten) adı altında icat ettiği bir elemente dayandırmıştır.

Element diye ayrı özel bir madde olarak gösterilen oksijen, bildiğimiz normal havanın bir türüdür, havanın soluk ve yanma için uygun olan türüdür. Azot denilen şey ise mefitik havadır, soluk almaya uygun değildir, yanıcı değildir. Azot da oksijen de havanın birer türüdür, başlıbaşına birer element değildir.

Buradan hareketle, füzyon dediğimiz şey de aldatmacanın bir parçasıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Örümcek-Adam 2 filmindeki Dr. Octopus geldi aklıma.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.