Şimdi Ara

Günlük Kullanım İçin Core i3 Dizüstü Alınır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen yıl 5 yıllık dizüstü bilgisayarım Dell Inspiron N5010 analart arızası sebebiyle bozuldu ve bir yıldır bilgisayarım yok. Günlük kullanımdan kastım internete girip YouTube videoları, torrent sitelerinden yüksek kaliteli film dizi (1080p) indirip izlemek ya da doğrudan site üzerinden dizi film izlemek. Bunların dışında bir beklenti yok. Siteleri filmleri açsın yeter.

Bozulan bilgisayarımda ilk nesil Core i3 370M vardı ve bu işler için ilk nesil olmasına rağmen fazla fazla yetiyordu. Bu kullanım şekli için Core i5'e gerek var mıdır? Mesela YouTube'da bazı videolar 4K çözünürlükte i3 için 4K video sorun olur mu? Olmazsa boşu boşuna fazladan para verip i5'li bir dizüstü almak istemiyorum. Esasında AMD istiyordum ama adamlar masaüstünde fırtına gibiyken dizüstünde iyi değiller. Yine de bu kullanım şekli için AMD tercih edilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 4K da zorluk çıkartabilir i3 yani anlık donmalar vs. bende i5 kullanıyorum onda bile arada sırada takılma oluyor intel gpu sağolsun bence günlük kullanım için i3 bilgisayar yeter artar bile ama pilsiz kullanmak istiyorsanız eski olduğunuzdan pili çok çabuk yiyip sizi üzebilir. Piyasadaki satılan 1000-2000 bandında Celeron işlemcilerden 1000 kat daha iyidir bu arada.
  • SirusBro kullanıcısına yanıt
    Hocam 2100'e Asus buldum. Özellikler şöyle:

- Core i5 6200U

- 12 GB DDR3L RAM

- GeForce 940M 2 GB

- 1 TB HDD

- Windows 10

Fiyat çok iyi görünüyor. 7 nesil i3'ler bile çok yüksek. Özellikler çok iyi görünüyor.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Oyun oynamiyosan Chromebooklarada bakabilirsin. Efsane cihazlar bende Acer Chromebook var. 4k da takılıyor ama 2k yı akıcı oynatıyor. Benim için PC mail Office YouTube film dizi müzikten ibaret. Eğer sende ben gibiysen editing Photoshop oyun falan olayları yoksa chromebooka davet ediyorum seni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef Chromebook alamam çünkü iPhone kullanıyorum. iTunes çalışmayacağı için telefonumu bilgisayara bağlayıp kurulum yapmamın imkanı yok.

• m3-6y30 kullanıyorum, i3 ayarında sanırsam. 4k 30fps de sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.