Şimdi Ara

Günlük ne kadar vaktinizi kitaba ayırıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek zamanım olmadığı için günlük 40 sayfa okuyorum. 20-30 dakika sürüyordur ortalama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen ay toplam 600 sayfa okumuşum. Ama dün 100 sayfadan fazla attırdım

• Okuduğum kitaba tutulduysam günde 150 sayfa bile okuduğum oluyor soluksuz. Ortalama 80 sayfa diyebiliriz. Türkiye şartlarında aslında kitap okumakta çok kolay değil gibi gözüküyor.
  • 1.5 - 2 saat ortalama.

• Kitap sayfası 200'den azsa tuvalet ve su molası haricinde bir günde okurum. Daha fazla ise bir haftaya yayıp günde 3-4 saat okurum.

• Hiç dengesi yok bazen 50-100 sayfa okuyorum bazen hiç okumuyorum
  • 250-350 sayfa aralığında bir kitabı bir günde, fazlasını iki günde -yada iki ıturuşta diyelim- bitiriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

250-350 sayfa aralığında bir kitabı bir günde, fazlasını iki günde -yada iki ıturuşta diyelim- bitiriyorum.

K. adından aklıma geldi, sofinin dünyası okuyordum en son, gerçi 3 gündür açmadım hiç

• işim dolayısıyla günümün neredeyse 10 saati kitapların arasında geçiyor. 7 saat civarı uyuyorum. Geriye kalan vakitlerde okumaya ne kadar vakit ayırabilirsem o kadar. Bazen bunun 5 saati okuyorum, bazen yarım saat. Ama izin günlerimde kesinlikle 250-300 sayfayı buluyor. Nitekim; okumak güzeldir.
  • gün içerisinde 1 saat o da yolda okumaya çalışıyorum pek fırsat bulamıyorum okumak için :(
  • Kitap okumak ciddi anlamda çok süper bişey
    15 yaşına kadar dünya klasiklerini bitirdim sonra lisede bıraktım kitap okumayı
    25 yaşında geri döndüm şuan 30um
    Ve taktiğim 2 kitap sistemi
    Yani haftada 2 kitap kotam var biri iş yerinde ki oda hikaye falan roman oluyor
    Diğeri evde sakin kafa ve kahveyle bilimsel yada düşünce kitapları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günde minimum 50 sayfa okumaya çalışıyorum. Sonra gerisi geliyor zaten. Hedefim 2017 yılında okuyabildiğim kadar fazla kitap okumak.

• belli bir zaman ayıramıyorum. Bazen 1 saat, bazen 3-4 saat, bazen hiç!
  • İstikrarlı bir şekilde okuyamıyorum maalesef. Ama ortalama 30 dakika diyebilirim.
  • Haftaiçi yarım saat, haftasonları 1 ile 3 saat arası. Ama eğer evdeysem kitabın da heyecan dozuna göre 7-8 saat okuduğum da oluyor.
  • Ben de şu anda günde 200 den fazla sayfa okuyorum, internet sıkıntılı olduğu için, PC internet filan olmadığı için bayağı vaktimi kitaba harcıyorum. E kitap şeklinde bu arada. Yoksa bütçe dayanmaz kitaplara.

• 25 senenin ardından kitap sevgisini yeni bulduğumiçin için bu aralar sapık gibi bilimsel kitap okuyorum 1 ayda okuduğum sf sayıfı 1.5k yı geçmiştir geçen ay..Zaten kavgam 700 sf dı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyaoblomov

işim dolayısıyla günümün neredeyse 10 saati kitapların arasında geçiyor. 7 saat civarı uyuyorum. Geriye kalan vakitlerde okumaya ne kadar vakit ayırabilirsem o kadar. Bazen bunun 5 saati okuyorum, bazen yarım saat. Ama izin günlerimde kesinlikle 250-300 sayfayı buluyor. Nitekim; okumak güzeldir.

Hocam o güzel mesleğin adını zikretme lütfunda bulunabilir misiniz

• Kitap okumaya ayırdığım zaman beni tatmin etmiyor hiçbir zaman. Okudukça daha çok okumak gerektiğini hissediyorum. Bilmediğini fark ettikçe insanın bilesi gelir ya, işte öyle bir şey... Kitap, diyorum kendi kendime. Az okuyorum, diyorum. Daha çok okumalıyım diye ısrar ediyorum. Arada yalnızım! diye bağırıyorum, ama kitapları düşündükçe içime bir rahatlama geliyor; ferahlıyorum. En çok değer verdiğim şeyi en az yapıyorum. Kısacası, az okuyorum.
  • yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Güzel sayılır mı bilmem ama d&r'da çalışıyorum. Dolayısıyla kitaplar her daim yanıbaşımda. ;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.