Şimdi Ara

Gürcistan'a arabayla gideceğim tavsiyeleriniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
10.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: sürattrage

Bir soru da ben sorayım bari..Türkçe ile işlerimizi halledebilir miyiz orada? Yoksa yabancı dil şart mı? Ggerçi çat pat bir İngilizcemiz var ama...

Batumda herkes Türkçe bilir

İç kesimlerde yaşlılar ingiliZce bilmez gençlerin bir çoğu İngilizce bilir anlaşabilirsiniz

Turbocum. TL yi burada dolar yap orada lariyemi çevir diyorsun dogrumu anladım? Birde tiflise gidelim mi yoksa batumdami takılalım sürekli? Benim kariyla kızla isim olmaz. Ama senin olmuştur bilgi amaçlı yaz kaç para vizite 😁 turbo maaşlar çok düşükse bu gurculerin otelleri neden bu kadar pahalı? Ev kiraları neden pahalı millet sokaktami kalıyor? Maaşlar bu kadar düşükse adamlar arabasına nasıl lastik alıyor?

Turbocum. TL yi burada dolar yap orada lariyemi çevir diyorsun dogrumu anladım? evet doğru anladın dollar yapıp lariye çevirirsen daha az zararın olur. %1 civarında karın olur

Birde tiflise gidelim mi yoksa batumdami takılalım sürekli? tifilsin de batumunda kendine özel güzellikleri var. batum sahil sehri. dil sorunu yok herkes turkce biliyor. Tiflis tarihi bir sehir. ama daha ucuz bir sehir. tabi arada çok fark yok ama daha uygun fiyatlı Tiflis.

Benim kariyla kızla isim olmaz. Ama senin olmuştur bilgi amaçlı yaz kaç para vizite 😁 batumda tifliste en düşük fiyatları soluyorum saatlik bayan fiyatları 150 tl den başlar 100 dollara kadar çıkar. Ahıska akhalkalaki sehrinde biraz daha uygundur. 100-150 tl dir bayan fiyatları

maaşlar çok düşükse bu gurculerin otelleri neden bu kadar pahalı? araştırırsan ucuz oteller de var.ama bence olay dünya fiyatı üzerinden gidiyor.türkiye de de maaşlar düşük günlük 350 tl lik oteller var.

Ev kiraları neden pahalı millet sokaktami kalıyor?ev kiraları pahalı değil ucuzu da var pahalısı da araştırmak lazım.

Maaşlar bu kadar düşükse adamlar arabasına nasıl lastik alıyor? herkes işçi değil ki kimi esnaf. işçi kesimi surunuyor ama esnaf kesimde durumu kotu olan yok. zengini de var fakiri de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle herkese merhaba internet üzerinde dolaşırken konu dikkatimi çekti.

Şu an da gürcistan da bulunuyorum yaklaşık 4 aydır buradayım. Birkaç da ben bir şeyler anlatmak isterim.

Öncelikle polis zevkine ceza yazabilir. Zevkine derken burdaki halka yazmayacağı cezayı size anında yazar. Yere sigara atmanın cezası emniyet kemeri cezasından fazladır. Kesinlikle emniyet kemeri ve ışıklara dikkat edin.

Yaya geçitlerinde ve tüm yollarda yayalar için tüm trafik durur. İnsanlar arabayı hızlı kullanır.

Kesinlikle Kendi milletimizden kimse ile Gürcistan da konuşmaktan dahi kaçının Özellikkle biz şuyuz bu işi yapıyoruz diyenlerden . Türklerin çalıştırdığı pavyonvari gece klüplerine gitmeyin . Yaz aylarında sahil kenarında bir sürü mekan mevcut . Damsız almazlar ama Türküm dediğinizde bütün kapılar açılır . Türk=Para onlar için . Genel olarak ucuz yemek , sigara , içki (viski hariç ) vs. Yakıtı söylemiyorum bile. Burda insanların kavga ettiğini göremezsiniz pavyon önleri hariç. İnanılmaz derecede sivil polis mevcuttur. Hemen hemen heryerde paranızı çevirebilirsiniz hiç sorun olmaz. Tamirci sıkıntı sağlam araba ile geliniz.

Elektronik şu an mesela İphone7 en az %40 fiyat farkı var Türkiye ile .

İnsanların neredeyse hiçbiri ingilizce bilmez ağırlık rusça dır . Türkçe ingilizceye göre daha geçerlidir. Taksi ihtiyacınız için eski mercedeslere binmeyiniz . Yeşil ve kırmızı renki tek tip taksiler mevcut bunlar ile aşırı ucuz seyehat edebilirsiniz.

Ev kiralari Türkler için pahalı gürcünün 250 dolar verdiği ev bize en az 350 dolar .ortalama 300 ile 450 dolar arasına ev bulabilirsiniz

Batum tiflis arası araba ile minimum 5 saattir.

Batumda yaz sezonunda ucuz otel bulamazsınız Euphoria otel değil apart daireleri ile iletişime geçiniz çok daha ucuza daha lüks eşyalı evde konaklayabilirsiniz.

Burda insanların ortalama aylık geliri 200 - 300 dolar civarıdır.

Aklıma gelen bunlar . Sormak istedğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplarım. İyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.