Şimdi Ara

GÜRÜLTÜ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben ilk olarak sistemimi yazayım

Pentium D 3.0 Ghz
    1 gb ddr2 ram
    250 gb samsung harddisk (sata)
    aopen kasa
    asus power supply
    ati radeon xt1600 ekran kartı

Sorunum şu ki kasam gürültülü çalışıyor, daha alalı 2 ay oldu 1 ay önce çok gürültülü diye kasayı aldığımız yere verdik power supply'ı bozuk dediler 1 ay beklettiler sonunda geri yolladılar gördük ki hiç bi değişiklik yok sonra gittik tekrar kavga gürültü aopen power supply'ı çıkarıp yerine asus'un bir modelini taktılar lakin ses yönünden yine bir değişiklik olmalı.

Sesi açıklamaya gelirse, fan sesi benzeri bir ses. Mesela gece herkes yattığında odamın kapısı açık kolidordan kasanın sesi duyuluyor. Şu anda oturuyorum müzik açmadım kasanın sesini gayet net duyuyorum. Müzik açınca pek duyulmuyor tabii müziğin sesini ne kadar açtığıma bağlı.

Acaba bu normal mi bu kasadan bu kadar ses gelmesi yoksa bir anormallik var mı, aldığım yerin teknik servisinde baktık fanları teker teker durdurduk ama ses yönünden bir farklılık yakalayamadım gerçi ordaki ortam da çok sesliydi ondan olabilir, bilmiyorum.

Demem o ki bu ses normal mi yoksa çok mu sesi çıkıyor?

Eğer bu normal bir şey ise sistemi sessizleştirmek için ne yapmalıyım?

• Fanları sokunuz...

GÜRÜLTÜ...
  • Öncelikle hoşgeldin. P4 işlemcisi kullanıyorsan bu gürültüye alışmak zorundasın. bununla ilgili daha önce DHde bir çok topik açtım. ancak tam bir sonuç bulamadım.
    Sorun: İntel orjinal fan gürültüsü 50-60 db seviyesinde
    önerilen çözümler:
    1-Biostan fan devrini düşürme: normal dönüş 3200 rpm. auto yaparsan 2300 rpm-2500rpm oluyor gürültü biraz azalıyor ama tatminkar degil
    2-Orjinal fanı atıp yeni fan alma. ZALMAN marka fanalr var gürülüt oranı 18-26 db seviyesinde çok iyi ama biraz tuzlu ve istediğin zaman bulmakta güçlük çekebilirsin.
    3-anakartın desteklerse(modelini yazmamışsın) programlar ile fan devrini 1500 lere kadar çekmen
    4- en garantisi 0 gürültü ile sıvı sogutma sistemleri
    bir çözüm bulursan haberim olsun
  • Çok teşekkürler,

Anakart modelim, Asus P5LD2-I945P,
    Doğrusunu isterseniz fan hızımı düşürmek istemiyorum çünkü genellike biglisayarı kapatmayan bi insanım e haliyle ısınıp işlemcinin yanmasını istemem bu nedenle o şıkka pek sıcak bakmıyorum.

Bu Zalman marka fanları merak ettim, işlemci fanı söküp takmak akıllıca olur aslında. Ama ne kadar etki eder onu bilmiyorum.

Su soğutma sistemleri de duyduğuma göre pahalı oluyormuş, sizin fiyat bilginiz var mı?

Bir de, benim Ram'im DDR2 yanlız bilgisayarım sağ klikte sadece Ram yazıyor bu normal mi öyle mi yazar, sadece RAM mi yazar yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desangard -- 7 Ekim 2006; 23:54:16 >
  • RAM için everest programını indir
    http://www.lavalys.com/
    sana bilgisayarın vidasının modelini bile söyler(biraz abartı oldu ama)
    Edit:
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=93649&productid=bd700662
    Su sogutma sistem iyi ama tuzlu 200 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 8 Ekim 2006; 0:22:48 >

• Hmm. Bu sulu soğutma sistemini takınca bilgisayarım sessizleşecek mi yani, kesin?
  • Evet ama işlemci fanından gelen ses cok cok azalır. ama PS fanı gürültü yapıyorsa yada DVD/HDD gürültülü okuyorsa bu kesilmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED Trafosu Tiz Ses Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet abi, sanırsam olayı çözdüm. Herbir fanı 2 saniyelik ayrı ayrı durdurdum ve gördüm ki olay psu ile ilgili değil hatta ATI olan ekran kartımın fanını da durdurdum o da değilmiş - burda bi detay var fanı durdurduktan sonra kendi otomatik geri döner sanmıştım ama dönmüyormuş bi bakiim ya dönüyo mu diye baktığım da gördüğüm hayır dönmüyor. Yani eğer boşverip yok abi döner nasılsa psu gibi deseydim şu an ekran kartım yanmıştı. bu da böyle bir detay ati kullanıcıları dikkat etsin. durdurduktan sonra tekrar elinizle döndürmeyi başlatmayı unutmayın.

Sese gelince dediğin gibi işlemcinin fanından ve yana takılı harici bir fandan geliyor sesler ve yine dediğin gibi zalman bu sorunu çözüyormuş artık görünen o ki bir kaç tane zalman taktırmak gerekiyor işlemciye ve kasanın içine.

Çok sağol yardımların için... saysende işallah çözücem bu gürültü olayını.

• arkadaşım ses ince tiz bir ses ise ekran kartı fanından geliyordur .bu tür fanlar küçük olduğu için çok yüksek devirle dönmek zorundalar.denemek için fanı elinle durdur.(fanın tam ortasına parmağınla bastır)
    kasanın yan kapağında fan varsa,bunlar genelde gereksizdir ve oldukça gürültülüdürler.fişlerini çek bir süre o şekilde kullan.sorun yoksa bu fanları iptal edebilirsin.

aa
  • quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

Öncelikle hoşgeldin. P4 işlemcisi kullanıyorsan bu gürültüye alışmak zorundasın. bununla ilgili daha önce DHde bir çok topik açtım. ancak tam bir sonuç bulamadım.
    Sorun: İntel orjinal fan gürültüsü 50-60 db seviyesinde
    önerilen çözümler:
    1-Biostan fan devrini düşürme: normal dönüş 3200 rpm. auto yaparsan 2300 rpm-2500rpm oluyor gürültü biraz azalıyor ama tatminkar degil
    2-Orjinal fanı atıp yeni fan alma. ZALMAN marka fanalr var gürülüt oranı 18-26 db seviyesinde çok iyi ama biraz tuzlu ve istediğin zaman bulmakta güçlük çekebilirsin.
    3-anakartın desteklerse(modelini yazmamışsın) programlar ile fan devrini 1500 lere kadar çekmen
    4- en garantisi 0 gürültü ile sıvı sogutma sistemleri
    bir çözüm bulursan haberim olsun

arkadasım tebrikler cok guzel anlatmışsın

• Dostum 478 pin işlemcilerin fanlarıyla şimdiki kullandığın işlemcinin fanları farklı 775 pin işlemcili fanların sesi yüksek çıkar. Bu ses normal ama diğer fanlarını bi kontrol et. diğer fanlarda bu sese eşlik edebilirler. Asus power supply'ın da fanı biraz sesli çalışabilir.
  • Şu an asus takılı önceden Aopen vardı aldığımız yerdeki adamlar güya Asus daha sessiz olur diye ondan taktılar. Ama PSU'dan değil ses CPU'nun fanından...
    Nerden biliyorum? PSU fanını durdurdum ve seste en uzak bir azalma olmadığını gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desangard -- 8 Ekim 2006; 21:47:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: desangard

Şu an asus takılı önceden Aopen vardı aldığımız yerdeki adamlar güya Asus daha sessiz olur diye ondan taktılar. Ama PSU'dan değil ses CPU'nun fanından...
    Nerden biliyorum? PSU fanını durdurdum ve seste en uzak bir azalma olmadığını gördüm...

Bizim ilacımız
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1225&productid=bd60719
    burda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.