Şimdi Ara

Güvenlik kamerasını nasıl kullanacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kelepir bir kamera denk getirdim, fakat daha önce kurup, kullanmadığım için bilgim yok. Biraz araştırdım ancak işin içinden çıkamadım, Smart TV'ye bağlayıp kullanmak istiyorum ne tür kablolar almalıyım yardımlarınızı rica ediyorum.

Güvenlik kamerasını nasıl kullanacağım?

Açıkcası çalışıp çalışmadığını da bilmiyorum. Elimde cctv kablo olmadığı için bnc konnektöre bağlayamadım, sadece 12v 0.1 amper adaptör ile power gözüken kısmına akım verdim ama kamera üzerindeki power led ışığı yanmadı, bu kameranın bozuk olduğu anlamına mı geliyor?

https://store.donanimhaber.com/cb/33/b9/cb33b9be69fbdfafb9279e706a8a84f5.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtreid26 -- 17 Şubat 2019; 21:43:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Analog kamera ise Görüntü kablosunu TV'nin kompozit girişine(sarı renkli) bağlayın.
    Bunun için bir tane yeterli uzunlukta kompozit video kablosu(Hani şu VCD player falan bağladığımız sarı kırmızı beyaz kablolar var ya onların teklisi) alın. Özel CCTV kablosu şart değil. Kamerada takılı duran BNC jakı döndürerek kameradan ayırın. Şimdi jakın arka kısmını döndürürseniz içi açılır. Ortasındaki sarı iğneyi diğer tarafından iterek çıkarın. Kablonun bir ucunu kesip soyun. İçteki teli iğneye takıp vidasını sıkın. Kablonun dıştaki iletkenini ise içteki tele değmeyecek şekilde geriye bükün ve dış iletken jakın metal gövdesine temas edecek şekilde jakın kapağını takarak sıkın. Kablonun BNC tarafını kameraya, diğer tarafını TV'ye bağlayın. Kameranın elektriği için 12V'luk bir DC güç kaynağı temin edip +, -'ye dikkat ederek bağlantısını yapın. Sağlıklı çalışma için min 12V 1A'lik bir şey bağlamalısınız. 12V 0,1A ile çalışmaması normal.

Şimdi TV'nin source tuşuna basarak Kompozit(AV) girişini seçtiğinizde görüntü almanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Şubat 2019; 12:7:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.