Şimdi Ara

Güzel bir zeka sorusu (vazoyu kim kırdı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ee cevap? Sanırım bir tek benim cevabım doğru denilebilir :) Terleme diyen arkadaşınkide mantıklı ama çocuk bu, terlememiş olabilir. :)

• Harbiden de en kolay yolu oturduğu koltuktan ısı kontrolü yapmak. Soru zaten baba nasıl anlamıştır diye soruyor. Kim olduğunu sormamış. Ancak bir ihtimal cevap bu değilse şöyle ilerlenebilir:

Birinci çocuk suçludur çünkü kardeşler birbirini ispiyonlamadıklarına göre iyi niyetliler ve birbirini korumaya meyilliler. Salonda oyun oynayan çocuk bir saat oyun oynuyor ancak babamın merdivenlerden inmesi, çocuk salona gitmesi, salondan tekrar çalışma odasına kaçması, babanın salona gidip sonra çalışma odasına gitmesi belli bir zaman alacaktır. Yani toplam zaman aslında 1 saat oyun vakti + diğer tüm süreçler. Bu nedenle ilk çocuk 1 saattir ders çalışıyorum dediği an diğer kardeşler bunun yanlış olduğunu biliyor. Aslında 70 dakikadır ders çalışıyorlardır misal. Fakat kardeşini yalancı duruma düşürmemek adına onlar da 1 saattir kitap okuduk ve matematik çalıştık diyorlar. Baba da zaman kontrolü yaptığı için yalancıyı hemen buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-06D4C1909 -- 14 Ağustos 2020; 21:7:47 >

• 1 saat boyunca matematik çalışan çocuk. Çünkü sayılarla uğraştığı için saati farketmez, yani o şüpheli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Çocuk kırmıştır. Ders çalışıyorum diyor peki hangi ders? Diğerlerinin ne yaptığı belli. Belki vazoyu yere atarak deney yaptı. Olamaz mı illa kafaya elma mı düşmesi gerekir abicim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıklama da 2 çocuğun ders çalışmaya bağladığı söyleniyor. Çocukların Açıklamalarında ise Biri matematik çözüyor diğeri ders çalışıyor, ders çalışan detay vermemiş. Ama 2.Çocuk kitap okuduğunu söylüyor. Eğer çocuk ders kitabı okusaydı ders çalışıyorum derdi. Dolayısıyla vazoyu kıran 2. Çocuktur 👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • birber80 kullanıcısına yanıt

Bunu daha önce ben de yazıp açıkladım. Hala 1 ve 3 diyenler, koltuk sıcaklığı ter nefes diyenler var. Turnusol gibi konu olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9ED59218A

Baba çocukları çalışma odasına bırakıp ders çalışın diyor. İki çocuk çalışmaya başlıyor. Diğer çocuk da gidip vazoyu kırıyor. Bu durumda ders çalışmayan bir tek kitap okuyan çocuk var. Sorunun cevabı Kitap Okuyan Çocuk. Bundan iyi nick olur, söylemedi demeyin.

aga adam bulmuş cevabı daha ne arıyonuz, konu kilitlenebilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Redmi K20 Pro

aga adam bulmuş cevabı daha ne arıyonuz, konu kilitlenebilir..

Alıntıları Göster

Adı üzerinde zeka sorusu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.