tek ampul için 55 watt o. led taksan da elektrik tesisatı için sorun olmaz ama takamazsın çünkü yok öyle bir şey led ampuller 20-30w civarı oluyor üstünü yazanlar işkembeden sallayanlar satış stratejisi vs. |
H7 Led Tavsiyesi (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: emir.ksktek ampul için 55 watt o. led taksan da elektrik tesisatı için sorun olmaz ama takamazsın çünkü yok öyle bir şey led ampuller 20-30w civarı oluyor üstünü yazanlar işkembeden sallayanlar satış stratejisi vs.
Alıntıları GösterYüksek olmasında, sorun çıkarmasın yeter
-
quote:
Orijinalden alıntı: 9FiestaM6Hocam teşekkür ederim, bende internette araştırdım. Çoğu kullanıcı kararır diyince ona göre öğrendik ve ona göre yazıyoruz. Bilgilendirmeniz iyi oldu..
Bu arada ben Türkiye'deki ürünleri kullanmıyorum, pahalli :)
Yurt dışından zes, csb çipli olanlari tercih ediyorum, dediğiniz gibi daha iyi.
Ayrica bir sorunum mevcut, uzunlara zes cipli led taktim, iki nokta şeklinde odaklıyor, normalde cizgi seklinde olmasi gerekmez mi?
Bildiğiniz duvara aracı yakinlastiriyorum, uzunu açınca iki halka oluşuyor duvarda.. (20-30 cm çapında)
Not mercek yok uzunlarda
Alıntıları GösterRica ederim ne demek. Türkiye'de evet kalite aynı olsa bile fiyatlar 2 katı oluyor maalesef. Uzunlarla alakalı şöyle diyebilirim bugüne kadar yaptığım denemelerde tüm araçların reflektörleri farklı tepki verdi. Kısa için mesela genelde birbirlerine yakınlarken ___/---- Şu şekilde çizgi gibi, uzunlarda kimi araç yanlara doğru çok aydınlatıyor, kimi araç yukarı doğru çok aydınlatıyor. Duvara 1-2 metre değil de 7-8 metreden yakarsanız uzunları daha anlaşılır olur. Ama kesinlikle kısa gibi düz çizgi olmuyor olmaması da gerekiyor. Yuvarlağımsı dikdörtgen şekilde olmaları lazım.
-
Yok hocam çoğu halojen ampul bile dediğiniz gibi merceği zamanla karartırken bir de eski zamanda ve ya hala içine Ballastlı Xenon koyulunca mercek ömrü 1 seneye kadar düşüyor. Ancak led uygulaması yaptığım mercekli farlarda 5-6 sene içerisinde bile böyle bir şey görmedim.
-
teşekkür ederim bilgilendirme için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 9FiestaM6Hocam zaten verdiğim değerler misal, önemli olan araç sahibinin bilinclenip ona göre led alması, yazımın amacı da buydu..
Ayrıca tesisat 55 wattlik, ben 110 watt kullanayım diye bir kaide yok, o tesisati 2 katına kadar güçlendiriyor ama araç eğer yıllanmışsa ayni randıman da çalışması imkansiz allah aşkına, mantıklı düşünürseniz. Kullandıkça ömründen gidiyor tesisatin..
Bu arada benim aracın kullanıcı kılavuzunda ampül için 55 watt diyor, Fiesta aracım. 55 + 55 olmak üzere 110 wattlik led aldım, sorun yaratır mı?
O klavuzdaki tek ampul için mi 55 watt diyor acaba? Yazınızı okuyunca o noktayi atlamışım, cift muhabbetide var tabi.
İyi forumlar :)
Alıntıları GösterYok hocam bir sıkıntı olmaz, o 55wat tek ampul değeri üreticinin belirttiği. Bu arada 55watt değildir muhtemelen aldığınız led yada aliden filan aldıysanız çiftinin wattajıdır. en baba ledler 3570 chip veya xhp70 modeller bile 40 watt filan veriyor ampul başına.
-
quote:
Orijinalden alıntı: birkuşgibiMegane 4 aracimizda 20.000lümen h7 led kullaniyorum, kisa uzun sis tumu led. Joy paketti arac fakat nerdeyse icon aydınlatması oldu. Gecen amcam uzun yola gitti gece, projektor gibi diyor farlara. 20.000 lumen en ustudur.
Tabii ki kuru havada aydinlatma çok iyi, yağmurda aydinlatma kotu maalesef. Ve maalesef tipi kara yakalanmistik gece, aydinlatma yok denecek kadar dusmustu
Alıntıları GösterKelvini 6000 ya da 6500 yerine 5000 alın hocam, yağmurda bile canavar gibi aydınlatıyor. Üreticilerde 5000k kullanıyor o sebeple.
-
Hocam fan konusunda bir öneriniz var mıdır acaba? Fanlı veya fansız led tercihinde?
-
quote:
Orijinalden alıntı: caspentoYok hocam bir sıkıntı olmaz, o 55wat tek ampul değeri üreticinin belirttiği. Bu arada 55watt değildir muhtemelen aldığınız led yada aliden filan aldıysanız çiftinin wattajıdır. en baba ledler 3570 chip veya xhp70 modeller bile 40 watt filan veriyor ampul başına.
Alıntıları GösterHadi yaa Az olsunda, yüksek olmasin fazla. Dediginiz gibi aliexpressden aldim, şiddetin de memnunum. Lumen ölçmek için telefondan uygulama indirdim ama 10-12 bin çıkıyor eminde olamıyorum.
Ucuza denemelik aldığım ledler 100 liralık felan
-
Beyazın havası ve aydınlatması normal zamanda iyidir. Fakat yağışlı havalarda başarısızdır. Bu yüzden Ruslar genellikle 4300K tercih ederler. Ben de hafif sarı olsun yağmurda işe yarasın diyenlerdenim.
-
Fansızlar püsküllü oluyor ve püskülleri dışarı çıkarmak için kapağı falan kesiyolar ya püskülleri içerde bırakın ya da fanlı alın. Pek bir önemi yok.
-
-
Benim uzunlarda da Xhp vardı. Arabayı satacağım için sökmüştüm. Yağmurda iyiydi -
Gayet yeterli gibi duruyor videoda
-
Eski bilgiler kaybolmasın diye bu konuyu hortlattım.
Güncel durumda H7 kısa farlar için LED tavsiyesi olan var mı? Merceksiz farda, arkamızdan küfür ettirmeyecek cinsten. :)
-
merceksiz far için ilk nesil philips ultinon essential modeli kullanılabilir. karşıdan gelenin gözünü almaması için ampulün uç kısmına yuvarlak bi yer yapmışlar odaklama için. eğer bulabilirseniz Narva H7 Led birebir aynı ürün bununla ve fiyatı çok daha uygun ancak otovera sitesi "bulamıyoruz artık bu ürünü üretim sıkıntısı var" diyordu.
https://otovera.com/Narva-led-h7
-
Teşekkür ederim bu modeli araştırayım. Aracım Citröen C4 2012. Normal ampul değiştirirken dahi sol tarafta el sokarken yer sorunu var, bunları nasıl monte edeceğiz bakalım.
LED ampüller için kapsamlı başka bir başlık varmış, bu başlığı boşa hortlatmışım.
-
yeriniz çok dar ise "aktif soğutma olan fanlı ürünlere" bakmayın. onların arkası fandan dolayı daha uzun olduğu için dar yere takamazsınız hocam. pasif soğutma olan ürünlerin kanat kısımları esnek, katlama-uzatma vs. yapabiliyorsunuz. benimde alanım dar idi, led'in sürücü(adaptör) kısmını dışarda bıraktım ve kanatları öne doğru uzatarak montaj yaptım. eski mesajlardan birinde basit bir çizimle anlattım bu şekilde takılabiliyor.
-
Photon milestone serisi Commander Edition +3
İnternette led merkezi imperium 24 bin lümen olan ürünü var bilen var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manyaksx -- 10 Kasım 2021; 20:26:22 > -
Arkadaşlar Merhaba. Aracım 2023 Megane 4 Touch paket. 2 hafta önce Photon Milestone H7 Black Edition aldım 2 takım yani 4 adet. 2 kısa 2 uzun. Aracım OE olarak halojen ampulle gelmişti. Farları mercekli. Dedim ki Led alayım araştırdım. Adana'da iyi bir satıcı buldum montajı da yaptı internet fiyatından 200 tl fazlaydı ama ben yüz yüze alışverişi seven biriyim muhattabımın da olması hoşuma gidiyor. Çok güzel ufuk çizgisi oluyor. Yağmur performansı beni çok mutlu etti. Uzunlarda da şimşek etkisi yapıyor. Yollarda artık önümü görmek için neredeyse hiç uzun açmıyorum bile. Tavsiye edilir. Zaten Photon Alman Markası bir ürün. 500 tl'lik ledlerle karşılaştırmamak lazım. Kalite bi tık pahalıdır ama üzmez
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X