Veya siz ironiyi anlamıyorsunuz. Neyse en azından alternatif akımı Tesla'nın bulmadığını öğrenmişsinizdir artık inşallah.
Bir üstteki mesajda ne yazıyor, bak.
quote:
Tesla 1800'lerin sonlarında, bugün tüm dünyada kullanılan "alternatif akım" (AC) sistemini buldu ve patentini aldı. Tesla'nın buluşları arasında "rotatif manyetik alan", dinamo, AC endüksiyon motoru, vs. vardır.
nk061
kullanıcısına yanıt
Hiç bir kaynak göstermeden, wiki'nin Türkçe versiyonununda o yazıyor. İngilizce versiyonunda ise kaynak belirterek Tesla'dan önce alternatif akımın varlığından bahsedilmiş.
quote:
Orijinalden alıntı: Huddleston
Hiç bir kaynak göstermeden, wiki'nin Türkçe versiyonununda o yazıyor. İngilizce versiyonunda ise kaynak belirterek Tesla'dan önce alternatif akımın varlığından bahsedilmiş.
Hmm, yabancı kaynaklar daha geçerli yani, anladım.
"Alternating current was developed in principle by Michael Faraday and in practice by Hippolyte Pixii in the early 19th century."
Hala Tesla alternatif akımı bulduğuna, üstelik ondan 34 yıl önce Pixii alternatif akım ile ilgili bir şey bulmuşken veya Tesla doğmadan 1 yıl önce AC'nin DC'den daha iyi olduğu söylenmişken inanıyorsanız, kolay gelsin.
Komplocular akın etmiş yine konuya hayırlısı.
Elektriği Edison bulmadı zaten Statik Elektriği Thales kehribarın yünle ovulduğunda bazı cisimleri çektiğini bulmuştu.
Yeni çağda ise zaten Benjamin Franklin,Otto Van Guericke gibi deneysel çalımşa yapmış kişiler var zaten. Ve bende Tesla'nın bulduğunu sanıyordum şimdi bu konuda gördüm araştırdım ve Şu an kullandığımız alternatif akım TEsla tarafından bulunmuş ondan önce ise: http://edisontechcenter.org/AC-PowerHistory.html
"Alternating current was developed in principle by Michael Faraday and in practice by Hippolyte Pixii in the early 19th century."
Hala Tesla alternatif akımı bulduğuna, üstelik ondan 34 yıl önce Pixii alternatif akım ile ilgili bir şey bulmuşken veya Tesla doğmadan 1 yıl önce AC'nin DC'den daha iyi olduğu söylenmişken inanıyorsanız, kolay gelsin.
Teşekkürler, size de kolay gelsin.
Professional Geek
kullanıcısına yanıt
Birilerinin sonunda araştırıp doğruları görebildiğine sevindim. Teşekkür ederim.
Biz sadece belgesellerden öğreniyoruz kimi şeyleri. Bize gösterilen kısım Tesla'nın harcandığı ve sersefil öldüğü. Değeri bilinememiş bir cevher. Haarp konusu da ciddi bir konu. İnsan düşündüğünde NEDEN OLMASIN? Diyor içinde...Öyle ya, günümüzde her şey mümkün. Neden olmasın?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme