Şimdi Ara

Hacamat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
12.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hacemat defalarca oldum hocam annem hacematcı :) hem sırtımdan hem dizimden her iki bölgedede her defasında rahatladım muhakkak tavsiye ederim..ayrıca sünnet-i rasulullahtır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacamat olduktan sonra nasil bi ruh haai oluyo..hissedilir derecede bi etkisi varmi??? bu aralar benimde aklimda var yaptirmak istiyorum fakat biraz teredduttetyim....

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

hacamat olduktan sonra nasil bi ruh haai oluyo..hissedilir derecede bi etkisi varmi??? bu aralar benimde aklimda var yaptirmak istiyorum fakat biraz teredduttetyim....

Ben etkisini özellikle dizde gördüm menisküs vardı bende dizimi iki gram fazla hareket ettiriyim yahut tam tersi biraz hareketsiz kalsın perişan ediyordu hacamattan sonra menisküs ağrısı nedir onu unuttum çok ciddiyim..gariptir ama ruhsal olarakda bi gevşeme rahatlama hissediliyor belki vücuttan pis kan atıldığı için bünye rahatlıyor ondan olabilir..sülükde kullandım dizim için ama pek faydasını görememiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: ESvED1453

quote:

hacamat olduktan sonra nasil bi ruh haai oluyo..hissedilir derecede bi etkisi varmi??? bu aralar benimde aklimda var yaptirmak istiyorum fakat biraz teredduttetyim....

Ben etkisini özellikle dizde gördüm menisküs vardı bende dizimi iki gram fazla hareket ettiriyim yahut tam tersi biraz hareketsiz kalsın perişan ediyordu hacamattan sonra menisküs ağrısı nedir onu unuttum çok ciddiyim..gariptir ama ruhsal olarakda bi gevşeme rahatlama hissediliyor belki vücuttan pis kan atıldığı için bünye rahatlıyor ondan olabilir..sülükde kullandım dizim için ama pek faydasını görememiştim

Peki nerelerde yapılıyor hacamat. yani ben mesela hacamat yaptırmak istiyorum, İzmir de yaşıyorum nasıl bulacağıma dair bi bilgim yok.

• celalcaner2 kullanıcısına yanıt
    evet hacamat kanı farklı , dr hasan muhammed özçeliğin internette videoları var izlersen merak ettiklerinin cevapları orada var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 9 Temmuz 2014; 1:41:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sensation +

quote:

Orijinalden alıntı: ESvED1453

quote:

Peki nerelerde yapılıyor hacamat. yani ben mesela hacamat yaptırmak istiyorum, İzmir de yaşıyorum nasıl bulacağıma dair bi bilgim yok.

Hocam izmir için bişey diyemem ama ne şekilde bulursan bul işin ehlini bul kaba tabirle kendini kestireceksin çünkü..ben ankaradayım bi cemaate gidip geliyorum oraya türkmenistandan bi hacematcı gelmişti adam babasından almış bu ilmi küçüklüğünden beri bu işle meşgul resmen randevulu bi doktor muayenesi şeklinde geçmişti

• Vücutta kirli kan diye bişey yoktur.Kirli kan ifadesi o2 oranı düşük venöz sistem kanı için söylenir.

Sırtından biri çizik atacak ve iyileşeceksin.Akıl fikir diyorum.Adamın disk kayması var sırtına çizik attırıp düzeleceğini sanıyo bunlara inananlar arasında ciddi ciddi üniversite bitirmiş adamlar filan var.

Modern tıp kanıta dayalı ilerler.Böyle uyduruktan işlerle uğraşmaz.

Doktorların muayenehanelerini binbir türlü oyunla kapatan hükümet bu tür para tuzağı yerlere bir şey yapmıyo.İnsanların umudunu çalıp cebindeki son kuruşuna kadar sömürüyorlar.Belki işe yarar diye de bizim gariban halk koyun gibi bu oyunlara kanıyorlar.

Bir doktor olarak bu şark kurnazlarının oyunlarına gelmeyin derim.

İnancınız mantığınızın önüne geçmesin."İlim Çin'de de olsa gidip alın" diye bir hadis var.Açık ve net.

• arkadaşlar bazıları işine gelen hadisi seçip kendi fikrinin doğru olduğunu ispatlamak için buralarda oyalanıyor, hacamat hakkın da kesinliğin de şüphe olmayan onlarca hadis var yazın google'de çıkar, böyle bir şifa yolunu terketmek tamamen sefihlerin işi belki ağır olacak ama böyle, biz bununla beraber tıp ilminde ki gelişmeleri de elbette inkar etmiyoruz, bunların tedavi yöntemleri de Allah'ın izni ile ortaya çıkmıştır, siz cahillerin veya hadis inkarcılarının veya dinsizlerin söylemlerine kulak asmayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ettevhid

arkadaşlar bazıları işine gelen hadisi seçip kendi fikrinin doğru olduğunu ispatlamak için buralarda oyalanıyor, hacamat hakkın da kesinliğin de şüphe olmayan onlarca hadis var yazın google'de çıkar, böyle bir şifa yolunu terketmek tamamen sefihlerin işi belki ağır olacak ama böyle, biz bununla beraber tıp ilminde ki gelişmeleri de elbette inkar etmiyoruz, bunların tedavi yöntemleri de Allah'ın izni ile ortaya çıkmıştır, siz cahillerin veya hadis inkarcılarının veya dinsizlerin söylemlerine kulak asmayın derim.

Bana hacamat ve işe yararlılığıyla ilgili bir çalışma gösterebilir misiniz?

Cümlenin başına Allah sonuna peygamber koy arasına ne yazarsan yaz inanır bizim Türk milleti
  • Şifa üç şeydedir:

1) Bal şerbeti içmekte,

2) Hacamat olmakta ve

3) Ateş ile dağlama yapmakta. Fakat ümmetimi ateşle dağlamaktan men ederim!”

Buhari 12/5721, Müslim 2205/71, İbni Mace 3491

Eğer sizin tedavi olduğunuz herhangi bir şeyde hayır varsa, o da hacamat yaptırmaktır.

Buhari 12/5724, Müslim 2205/71, Ebu Davud 3857, İbni Mace 3476

Kuşkusuz ki sizin kendisi ile tedavi olduğunuz şeylerin en hayrlısı hacamat olmaktır.

Müslim 1577/62

Bu hadisler gibi onlarcası var lakin benim bu üç hadisi alıntı yapmakta ki kastım bunların imam buhari ve müslim'in tıb bölümün de yer almasıdır, kur'an dan sonra en güvenilir doğru kaynaklardır ve müslüman şuna itikad eder, inanır Nebi sallallahu aleyhi ve sellem bize neyi emredip tavsiye etmişse bu islam dinindendir. Bu dini tamamlayan ise Allah'tır o halde Hacamatı bize tavsiye eden Allah Rasulu sallallahu aleyhi ve sellem hiç şüphesiz boş, lüzumsuz sözler söylemekten uzaktır, İşin araştırmalara, incelemelere dayanan kısmına gelelim bununla alakalı internette pek çok kaynak mevcut nelere faydası var bunu kendiniz araştırabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.