Öncelikle gelecek planlarımda yurt dışında çalışmak var. Tercih listemde TOBB'u yazıp yazmamakta kararsızım. TOBB'un Hacettepe'ye göre (araştırdığım kadarıyla) avantajları: Aylık 1,5k burs Ortak eğitim programı (Zorunlu 3 staj)/ (Hacettepe'de 2 zorunlu staj var.) Hazırlığın araştırdığım kadarıyla Hacettepe'den daha verimli olması (+TOEFL) Hacettepe'ye göre (araştırdığım kadarıyla) dezavantajları: Kampüs Sosyal etkinlikler 3 dönem eğitim (Bana göre eksi çünkü çok fazla efor demek. Yanlış anlaşılmasın elbette çalışmamayı kastetmiyorum. Sadece üniversite hayatımda sadece ders ve ödevlere yoğunlaşmak zorunda kalmak istemiyorum. Arada nefes almak da önemli bence. Biraz üniversite hayatı yaşamak istiyorum :) ) %30 İngilizce eğitim verilmesi (Hacettepe'de %100) Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Eğer Hacettepe ağır basarsa TOBB'un gelme ihtimaline karşın TOBB'u tercih listeme yazmayacağım. Yurt dışı imkanları olarak hangi üniversite daha yardımcı olur? (Bu arada lütfen başka üniversite veya bölüm önermeyiniz. Sadece iki üniversite arasında kıyas yaparsanız sevinirim.) |
Bildirim