Şimdi Ara

HACETTEPE mi YTÜ mü ????? BİLGİSAYAR MÜH. İÇİN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
5.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hacettepe bilgisayar mühendisliği köklü ve kaliteli bir bölümdür. Hacettepe bilgisayar mühendisliğinde okuyup daha sonra pekçok şirkette çalışmış biri olarak, YTÜ mezunu hiç kimseyle karşılaşmadım ankarada ama isim olarak hacettepeden büyük olmadığını çok rahat söyleyebilirim. Ankara iş bulma açısından rahattır bütün savunma sanayi ve büyük kamu kuruluşları ki bunlar kpss ile eleman almayan ve çok iyi ücret veren kurumlardır, Ankarada yer almaktadır. Sanırım 1000'den fazla developer çalıştıran tüm firmalar ankarada. Ankara piyasasındaki ilanlarda tercihen ODTÜ-Bilkent-Hacettepe ibaresi sıkça görülür. Bu bölümlerde okumamış veya Yazılım piyasasında çalışmayan insanlardan fikir almak çok doğru bir hareket olmaz senin için. Yukarıda bir link var bil müh sıralaması olarak. Bu sektörede çalışan biri olarak Türkiyedeki en iyi bil. müh. ün bilkent olduğunu çok rahat söyleyebilirim. Öğrencileri kalitesiz olsada hoca kalitesi çok iyidir (master dersi almış biri olarak söylüyorum). ytü 2. odtü ve bilkentin ondan sonra gelmesi sağlıklı bir değerlendirme gibi gelmiyor bana.

Eğitim ve iş imkanlarıyla iligili diğer soruları daha sonra açıklarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: onlytrust

Hacettepe bilgisayar mühendisliği köklü ve kaliteli bir bölümdür. Hacettepe bilgisayar mühendisliğinde okuyup daha sonra pekçok şirkette çalışmış biri olarak, YTÜ mezunu hiç kimseyle karşılaşmadım ankarada ama isim olarak hacettepeden büyük olmadığını çok rahat söyleyebilirim. Ankara iş bulma açısından rahattır bütün savunma sanayi ve büyük kamu kuruluşları ki bunlar kpss ile eleman almayan ve çok iyi ücret veren kurumlardır, Ankarada yer almaktadır. Sanırım 1000'den fazla developer çalıştıran tüm firmalar ankarada. Ankara piyasasındaki ilanlarda tercihen ODTÜ-Bilkent-Hacettepe ibaresi sıkça görülür. Bu bölümlerde okumamış veya Yazılım piyasasında çalışmayan insanlardan fikir almak çok doğru bir hareket olmaz senin için. Yukarıda bir link var bil müh sıralaması olarak. Bu sektörede çalışan biri olarak Türkiyedeki en iyi bil. müh. ün bilkent olduğunu çok rahat söyleyebilirim. Öğrencileri kalitesiz olsada hoca kalitesi çok iyidir (master dersi almış biri olarak söylüyorum). ytü 2. odtü ve bilkentin ondan sonra gelmesi sağlıklı bir değerlendirme gibi gelmiyor bana.

Eğitim ve iş imkanlarıyla iligili diğer soruları daha sonra açıklarım.

biri YTÜ yü övüyor biri Hacettepeyi,kafam karıştı yine

• İkiside son derece başarılı okullar.Aralarında çok büyük uçurumlar yok Hacettepe'ye değilde Yıldız'a gitsen dünyanın en büyük mühendisi olmaycaksın ya da iş dünyasında birbirlerine aman aman bir prestij farkı attıklarınıda düşünmüyorum.Olay senin mesleğe olan becerin ve kendini geliştirmenle alakalı iki okulada girebilme şansın varsa sen şunu düşün İstanbul mu? Ankara mı? yoksa eğitim ve iş bulmada birbirlerine büyük üstünlükler kurabilecek bölümler değiller sadece aselsan,tai,havelsan,roketsan gibi kuruluşlarda Ankara daki okullar biraz daha avantajlı haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merlinthewizard -- 28 Temmuz 2010; 16:05:11 >
  • Üstteki arkadaş bence güzel ifade etmiş. İki üniversite arasında çok büyük farklar olmadığını, şehirden kaynaklı avantaj/dezavantajlar olabileceğini ben de ifade etmiştim. Senin esasında şehir tercihini yapman gerekiyor.

Ankara'da iş imkanları başta savunma sanayi olmak üzere (aselsan, havelsan, tai, mikes vb.) teknokentlerdeki yüzlerce girma (odtü, hacettepe, gazi, bilkent teknokentleri) önem arz ediyor. Kamunun imkanları da iyi, örneğin bddk, spk, hazine müsteşarlığı vb. kurumlar.

İstanbul ise başta Telekom sektörü (turkcell, vodafone, avea, huawei, ericsson, alcatel, nortel vb.), finans sektörü (hemen hemen tüm bankaların genel müdürlükleri ve bilişim odaklı iştiraklari istanbul'da; örneğin garanti bankası - garanti teknoloji vb.) Öte yandan serbest bilişim şirketleri de istanbul'da fazlası ile mevcut.

Kıyaslama yapma açısından kariyer.net incelenebilir. 1000 üzerinde developer çalıştıran firmalar üstte saydığım savunma sanayinde faliyet gösteren firmalardır. Yoksa Türkiye'de henüz binlerce yazılımcı çalıştıran bir firma bilişim sektöründe yok. Yabancı yatırımcılar o konuda iyi oluyor, örneğin Huawei 2-3 yıllık periyotta 350 civarında java ve c++ programcısı alacak. Bir kısmını aldı, bir kısmını da almaya devam ediyor. Örneğin Avea da Ümraniye tarafında teknopark gibi bir yer kurdu, oraya da çok sayıda mühendis alıyor şu sıralar.

Seçim yapmak zor tabi. Kolay gelsin.

• h.tepe bilgisayarı ben 14bin diye biliyorum ama gelir umarım
  • bilgisayar mühendisliği için teknik üniversitenin pek bir artısı yok arkadaşlar . Ayrıca benim edindiğim bilgilere göre daha çok önemli olan ii bir notla mezun olup kendini sevdirmek. hacettepe den ii bir notla mezun olan odtüden kötü notla mezun olanı geçer
  • Mühendislik istanbulda güzel kardeşim. Teknik üniversiteler kendi aralarında karşılaştırılmalı bence. Boğaziçi dışında hiçbir üniversitenin mühendislik eğitimi teknik üniversite kadar değil ben araştırdıklarımdan konuştuklarımdan bunu öğrendim. Ayrıca bir üniversitede tıp varsa ona önem verilir öncelikle. Diğer bölümler her zaman ikinci plandadır. Ki bu hacettepeyse türkiyenin en yüksek puanla alan tıp fakültesidir. Sen seçimini yap ama yıldız yazıp bırakma kocaeliyi de yaz alta. ilk sene ortalamayı yüksek tutup yıldıza gelebilirsin. Kocaeliyle yıldız arasında geçiş daha kolaymış sanırım.
  • hangisini öne yazsam hala kafam karışık hatta tam karıştı.
  • Öğretim kadrolarını incele. Yüksek lisans yapmak istiyorsan referans da önemli olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozi01ozi01

Biraz da kendin araştır be arkadaş bu nedir, takla mı atsın millet. Hiçbir cevaptan tatmin olmuyorsun bunun dışında akademik kadrolara bak şeklinde verilmiş çok yerinde bir cevaba anlamsız bir cevap veriyorsun. Forumda senin kadar "umursamaz" birini daha görmedim. Sonuçta yapacağın tercih senin hayatını etkileyecek fakat gördüğüm kadarıyla senin yaptığın tek şey buradan yardım istemek. Biraz üniversitelerin sitesine gir araştırma yap! Ben de sana yardım etmeye çalıştım başlarda ama bu hiçbir cevabı beğenmeme tavrın delirtti beni artık. Sana şunu söyleyeyim, bu saatten sonra gelecek hiçbir cevap seni bir yere yönlendiremez. Bu kadar yazıyla hala karar verememişsin çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

quote:

Biraz da kendin araştır be arkadaş bu nedir, takla mı atsın millet. Hiçbir cevaptan tatmin olmuyorsun bunun dışında akademik kadrolara bak şeklinde verilmiş çok yerinde bir cevaba anlamsız bir cevap veriyorsun. Forumda senin kadar "umursamaz" birini daha görmedim. Sonuçta yapacağın tercih senin hayatını etkileyecek fakat gördüğüm kadarıyla senin yaptığın tek şey buradan yardım istemek. Biraz üniversitelerin sitesine gir araştırma yap! Ben de sana yardım etmeye çalıştım başlarda ama bu hiçbir cevabı beğenmeme tavrın delirtti beni artık. Sana şunu söyleyeyim, bu saatten sonra gelecek hiçbir cevap seni bir yere yönlendiremez. Bu kadar yazıyla hala karar verememişsin çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

quote:

Suç sizde altı üstü bir üniversiteye girecek sanki kendiniz girecekmişsiniz gibi okul beğendirmeye çalışıyorsunuz.
    Millet araştırayım birşey öğreneyim diye uğraşmıyor.Gelip bir konu açıyor okuyor okuyor tamam bitti.İlgili bir insan önce kendi araştırır sonra buraya sorar farklı fikirler almak için.

• ARKADAŞIM öncelikle ailenin olduğu şehirde okumanı tavsiye ederim.hacettepe beytepe kampüsü oldukça pahalıdır.öğrenci evleri geçen sene 350 tl idi. bu sene 400 olacak.ailenin durumu iyiyse bilemem ama aylık masrafın 1 200 tl civarında olur.(ben o kadarla anca idare ediyorum) yemekhanesinde yemekler ise hiç iyi değil.ama üniversite ve kampüs olarak başka yerlerle kıyaslanmaz bile olanakları çok fazla.umarım herşey gönlünce olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacettepe01

ARKADAŞIM öncelikle ailenin olduğu şehirde okumanı tavsiye ederim.hacettepe beytepe kampüsü oldukça pahalıdır.öğrenci evleri geçen sene 350 tl idi. bu sene 400 olacak.ailenin durumu iyiyse bilemem ama aylık masrafın 1 200 tl civarında olur.(ben o kadarla anca idare ediyorum) yemekhanesinde yemekler ise hiç iyi değil.ama üniversite ve kampüs olarak başka yerlerle kıyaslanmaz bile olanakları çok fazla.umarım herşey gönlünce olur.

1200 mü naptın sende ya o kadar olur mu yıldız teknik i öne yazmaya karar verdim, o zmn istanbul daha da pahalıdır 1500 mü gider yaw ilk kez senden duyuyorum bu kadar rakam,marmara yı da üste aldım hacettepe marmaranın da altında kaldı,istanbul da okumam daha iyi olacak mesleğimden dolayı,adanalıyım ama bilg müh adanada iş yok,istanbul olacak sanırım ama 1200 dedin şok oldum yaw,ailem 500-600 verir anca

• quote:

Orijinalden alıntı: hacettepe01

ARKADAŞIM öncelikle ailenin olduğu şehirde okumanı tavsiye ederim.hacettepe beytepe kampüsü oldukça pahalıdır.öğrenci evleri geçen sene 350 tl idi. bu sene 400 olacak.ailenin durumu iyiyse bilemem ama aylık masrafın 1 200 tl civarında olur.(ben o kadarla anca idare ediyorum) yemekhanesinde yemekler ise hiç iyi değil.ama üniversite ve kampüs olarak başka yerlerle kıyaslanmaz bile olanakları çok fazla.umarım herşey gönlünce olur.

1200 ????? hocam Allah aşkına güldürmeyin beni yaw. fabrikatör oğluysan en kötü 3000 lira ile filan geçinirsin zaten, bu kapasiteyle alakalı. benim boğazici elektronikte okuyan arkadasım var, geçen yıl türkyie 340. sı oldu say2de . o adam istanbulda 400 450 lira ile çok rahat geçininiyor. cemaat evinde kalıyor tek avantajı o. parayı saçmaz gereksiz harcamaz, zevkine düşkün değildir. böyle olursan sende ankarada 600 lira ile bol bol geçinirsin...

• ayrıca o arkadasım cemaat evinde kalıyor, fakat yinede 200 lira kadar bir para ödüyor. yani genelde büyükşehirlerde cemaat evlerinde kalanlardan para almazlar ama onun kaldığı yer biraz farklı.
  • HORT..... sonradan okuyan arkaşlara ,, o yazıdan sonra ankaraya geldim ben, max 450 lira ile ankarada sefa sürersin sefaa :) tasliklemiş oldum :D
  • mühendislik yazacağınıza tıp, dişçilik eczacılık, fizik tedavi hemşirelik falan yazın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.