Şimdi Ara

Hacettepe yapay zeka

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TKR saçma sapan bi programı var diyodu, ama yazma desek de yine yazacaksın. yazmışsındır da...

balon şişmeye devam edecek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Up

• geçen günlerde bir başlıkta yazdığımı aynen yapistiriyorum:

"yapay zeka mühendisliği yerine bilgisayar okumak çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum. bu kadar özel bir alanda yüksek derece ile üniversite okumak bana mantıksız geliyor. Bilgisayar okurken belki yapay zeka yerine Kendinize daha uygun bir şey dikkatinizi çekebilir. Bilgisayar mühendislerinin çalışma alanı daha geniş olduğu için yapay zeka mühendisliğini de içine alır.

bu nedenle yapay zeka mühendisliğini okumanın pek bir anlamı olduğunu düşünmüyorum, ekstra olarak bu bölüm yurtdisinda direkt nasıl geçiyor onun hakkında da pek bir bilgi yok.

bana kalacak olursa bilgisayar yazıp yapay zeka üzerine uzmanlasmayi düşünmek çok çok daha mantıklı bir fikir. yzv bölümünün hiç mantıklı olmadığını düşünüyorum kısaca.

bölüme gidenlerin sırf yapay zeka geleceğin işi vs diye gittiğini, çoğunun yapay zeka hakkında hiçbir fikri olmadığını sırf havalı diye giden bir kısım insanın da olduğunu düşünüyorum.

kendi çevremden gördüğüm kadarıyla bunu söylüyorum tabii ki kimsenin gidecegi bölüm hakkında tam donanımla gittiğini söylemiyorum, ama gidilecek bölüm hakkında da sırf siralama yüksektir onu açıktır diye gitmenin hiçbir anlamı yok.

böyle ozellesmis muhendisliklerden genelde uzak durmak daha doğru şimdilik, uzun süredir var olan ee, ceng, mm gibi temel muhendislikleri yazmak daha doğru.

ai üzerine çalışacaksınız cs okuyup ai üzerine yüksek lisans yapmak mantıklı."

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay zeka o bölüme ilgisi olanlardan ötürü yazılmıyor ki. Aynı üniversitenin ceng i gelmeyince bu bölümü yazılıyor ki bence mat, istatistik yazmaktan daha mantıklı bilişim sektöründe çalışmak isteyen biri için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Up

• ya data science sektörde, forumda yazıldığı kadar popüler bir alan değil. bilkent mat veya ctis öneririm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olm senin tutarlı hic mi yorumun yok ? sıralamalara kafayı takmıs, tercih listesinde "daha iyi sıralama" yı "daha cok istedigim bölüm" ün onune koyup her konuya buna gore yorum yapıyosun. şimdi de 500 tane "hacet cs ai yazılmaz o sıralamaya degmez 4 yıl once sıralaması nerdeydi" yorumunun üstüne, 4 yıl once sıralaması hacetten cok daha kotu olan ve hacet cs den daha cok sıralama patlaması yaşayan bölüm oneriyosun. 2019da hacet cs 17k bu diger iki bilkent bölümü 30k ve 34k civarındaydı, temel kriterin "hacette tıp haric hicbi şey yazılmaz, bilkentte kaka mühendisligi olsa bile yazılır" ise bu kısıtlayıcı gorus üzerinden hergün baska bi liseliye oneri vermen onları hatalı yonlendirebilir.

• cafcafzee kullanıcısına yanıt

3 sene önce ilk tercihim hacettepe cs idi onun altında ctis vardı. 1000 sıralama ile kaçtı.

ben 1 yıldır sektörde tam zamanlı çalışıyorum ve hacettepe ai müfredatından dolayı yazmak riskli diyorum. ML, ai vs forumda çok abartıyorlar. Sektör realitesi farklı. Hazırlık veya 1. Sınıf öğrencileri laf anlatmasın .

ayrıca ctis’e laf etme. Bilkent bünyesinde bir bölüm. İki satır kod yazmayı bilmezken beni 3 senede sektöre hazır hale getirdi, kendim de çabaladım şu an gayet iyi maaşla çalışıyorum.

muhtemelen hacettepe cs 2.5 bilkent ctis 4k ile kapatacak. İkisi de bu sıralamadan yazılmaz. Bu bölümlerin ederi 2020’deki gibi.

hayırlı forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FFF0565E -- 9 Ağustos 2023; 15:22:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.