Şimdi Ara

hacizli arabayı hurdacıya satsam? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
68.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZGSRĞL

quote:

Orjinalden alıntı: Alfisti159

Eklemek gerekirse , daha açık bir ifadeyle o araç kanunen şu anda sizin değildir. Size ait olmayan bir aracı parçalayıp satmakta suçtur. Kanuna uygun bir şekilde , üzerinde haciz ve yakalama kararı olan bir aracı , bilinçli bir şekilde kolluk kuvvetlerinden kaçırıp , yasadışı bir yoldan kendi menfaatinize kazanç elde etmeye çalışıyor durumuna düşeceklsiniz. Hukuken bu olayın bu şekilde yorumlanacağı açıktır. Araç satışında , noter satışı olmadan yapılan her türlü sözleşmeninde yok hükmünde olduğu açıkça belirtilmiştir. Bunu bildiğiniz kanunen kabul edilmektedir. Bilmiyordum demenizde hukuken anlamsızdır. Çünkü bir yargılamada bu kanunu bildiğiniz baştan kabul edilmiş sayılır.

Kısaca yapacağınız tek şey , aracınızı ilgili kolluk kuvvetine teslim etmenizdir. Bunun dışında başvuracağınız her yol 8.000 ytl nin kat ve kat üstünde ağır yoksunluklara sebebiyet vericektir.

Tekrar hatırlatayıp yaptığınız şahitli sözleşme yok hükmündedir. Hukuken anlam ifade etmemektedir. Size bir yarar sağlamayacaktır. Hatta bir yargılamada delil bile sayılmayacaktır.

bencede aracı teslim etmeniz en doğru karar olacaktır.

Alıntıları Göster
    Amcam da kamyonunu arkadaşının şirketi üzerine vergi indirimi olsun diye yapmıştı.Şirket batınca tabiki kamyona da haciz geldi.
    Amcam da komyonu parçalara ayırdı her parçayı farklı yerlerde sakladı sadece kupasını şirkete gönderdi.Sonrasında ne oldu bilmiyorum 1 sene sonra tekrar topladı ve kullanmaya devam etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: CONNECT-48

Amcam da kamyonunu arkadaşının şirketi üzerine vergi indirimi olsun diye yapmıştı.Şirket batınca tabiki kamyona da haciz geldi.
    Amcam da komyonu parçalara ayırdı her parçayı farklı yerlerde sakladı sadece kupasını şirkete gönderdi.Sonrasında ne oldu bilmiyorum 1 sene sonra tekrar topladı ve kullanmaya devam etti.

Alıntıları Göster
    hocam kanunen motorlu araçların
    satışı noter aracılığı ile yapılır.
    karayolları trafik kanununda
    belirtilmiştir. aranızdaki sözleşme
    anlam ifade etmez. Ön satış
    sözleşmesidir. kati satış değildir.
    Malesef ya aracı icra müdürlüğüne
    vereceksiniz yada parçalayıp
    satacaksınız. yada o şekilde
    kullanmak isteyen biri varsa verin
    gitsin. Bu arada merak ettim
    aracın marka ve modeli nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: CONNECT-48

Alıntıları Göster
    Noter sözleşmesiyle bile almış olsanız, 1 aylık yasal süre içinde trafikten devrini almamanızdan dolayı vergi dairesi haczi kaldırmayıp dava açmanızı telkin edebilir.

aranızda yapmış olduğunuz sözleşmenin ise resmi kurumlarda geçerliliği yok, sonuçta alım satım işlerinin resmi prosedürü bellidir.

alacaklılardan biri trafik müdürlüğüne aracın trafikten men edilmesine dair yazı yazarsa, aracınızı sorgusuz sualsiz depoya çekerler hiç bir hak iddia edemezsiniz.

bu tür durumlarda olanlar aynı özelliklerde kaza yapmış ve hurdaya çıkmış arabaları cüzi fiyatlarla satın alıp plakaları değiştirirler ve motor şasi numarası ile oynarlar tabi bu işlem büyük suçtur.

hurdacıya satmakta yukarıda da yazıldığı gibi resmen size ait olmayan, hatta tasarruf yetkisi size satanda dahi olmayan araç üzerinde hakkınız olmayan bir tasarrufta bulunmaktır ki yine yazıldığı gibi suçtur.

başkasına satmaya kalkmanız halinde aracın trafik ekiplerince kapatılması halinde alıcıyla aranızda ihtilaf doğuracaktır.

imkansız gibi görünsede çözüm aracı size satandan paranızı kurtarma ihtimalinizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Noter sözleşmesiyle bile almış olsanız, 1 aylık yasal süre içinde trafikten devrini almamanızdan dolayı vergi dairesi haczi kaldırmayıp dava açmanızı telkin edebilir.

aranızda yapmış olduğunuz sözleşmenin ise resmi kurumlarda geçerliliği yok, sonuçta alım satım işlerinin resmi prosedürü bellidir.

alacaklılardan biri trafik müdürlüğüne aracın trafikten men edilmesine dair yazı yazarsa, aracınızı sorgusuz sualsiz depoya çekerler hiç bir hak iddia edemezsiniz.

bu tür durumlarda olanlar aynı özelliklerde kaza yapmış ve hurdaya çıkmış arabaları cüzi fiyatlarla satın alıp plakaları değiştirirler ve motor şasi numarası ile oynarlar tabi bu işlem büyük suçtur.

hurdacıya satmakta yukarıda da yazıldığı gibi resmen size ait olmayan, hatta tasarruf yetkisi size satanda dahi olmayan araç üzerinde hakkınız olmayan bir tasarrufta bulunmaktır ki yine yazıldığı gibi suçtur.

başkasına satmaya kalkmanız halinde aracın trafik ekiplerince kapatılması halinde alıcıyla aranızda ihtilaf doğuracaktır.

imkansız gibi görünsede çözüm aracı size satandan paranızı kurtarma ihtimalinizdir.

Alıntıları Göster
    bence araçtan vazgeçin ve aracı satın aldığınız kişiye karşı bir avukattan yardım isteyin...

avukat, aracı aldığınız kişiye karşı sebepsiz zenginleşme davası açarak alacağınızı tahsil edecektir(borçlunun mal varlığı varsa tabii)...hatta şu andaki kendi kullandığınız araca bile haciz kararı aldırabilirsiniz...

avukattan yardım isteme önerimi ciddiye almanızı tavsiye ederim...geçmiş olsun ve kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: armi

bence araçtan vazgeçin ve aracı satın aldığınız kişiye karşı bir avukattan yardım isteyin...

avukat, aracı aldığınız kişiye karşı sebepsiz zenginleşme davası açarak alacağınızı tahsil edecektir(borçlunun mal varlığı varsa tabii)...hatta şu andaki kendi kullandığınız araca bile haciz kararı aldırabilirsiniz...

avukattan yardım isteme önerimi ciddiye almanızı tavsiye ederim...geçmiş olsun ve kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    benim aklıma bi fikir geldi...
    genelde hacizli araç sahipleri araçlarını ucuza böyle kurtarırlar...
    aracın motor ve şanzımanını söksün arkadaşımız bir yere koysun.aracıda bi yere terketsin.
    daha sonra bu araç hacizli olduğu için ihaleye çıkartılacaktır.motorsuz ve şanzımansız bi araç ihalede çok ucuz paralara satılır.ihaleden ucuza alsın ve motorunu ve şanzımanını tekrar takıp yoluna devam etsin...

nasıl fikir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lobye -- 7 Haziran 2008; 23:51:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lobye

aracın motor ve şanzımanını söksün arkadaşımız bir yere koysun.aracıda bi yere terketsin.
    daha sonra bu araç hacizli olduğu için ihaleye çıkartılacaktır.motorsuz ve şanzımansız bi araç ihalede çok ucuz paralara satılır.ihaleden ucuza alsın ve motorunu ve şanzımanını tekrar takıp yoluna devam etsin...

nasıl fikir sizce?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lobye

nasıl fikir sizce?

ihalede ya başkası alırsa

• quote:

nasıl fikir sizce?

Alıntıları Göster
    quote:

nasıl fikir sizce?

Kasaya taktığınız motorun motor numarasına fatura olması lazım elinizde... Emniyette tescilde ruhsata motor noyu işletmenizz için bu şart...

• quote:

Orijinalden alıntı: armi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: armi

Yazdıklarınızdan hukuk dersi almış olabileceğinizi anlıyorum. Ancak;

Araç arkadaşın üzerine kayıtlı değil. Motorlu taşıtlarda sahiplik noter onaylı kati satış senediyle gerçekleşir. Arkadaşın elinde de bu yok. Ve aracın üzerinde zaten şu anda yakalamalı haciz var. Aracın sahibine bir şekilde alacak davası açmayı başarsa ve kazansa arkadaş ancak alacaklar listesinde sonran yerini alır.

Şu durumda bu aracı parça parça değerlendirmekten başka yol yok ki bu da yasadışı...

• quote:

Orijinalden alıntı: ZGSRĞL

quote:

nasıl fikir sizce?

ihalede ya başkası alırsa

Alıntıları Göster
    Aracı aldığın kişi ile görüşüp verdiğin paranın bir kısmını veya tamamını geri isteyebilirsin. Eğer iyi niyetli biri ise seni madur etmek istemeyecektir. Bunun dışında da belirtildiği gibi araca ait üzerinde numara olmayan parçaları söküp saklayarak aracı ihale ile alır veya elinizdeki parçaları ayrıca satarsınız. Yasal olarak bildiğim kadarı ile elinizde herhangi geçerli bir delil yok. Umarın en az zararla kurtulursunuz. Allah kolaylık versin.

• quote:

nasıl fikir sizce?

Alıntıları Göster
    quote:

nasıl fikir sizce?

aracın motor numarası ruhsatta yazar. icra dairesi aracı satarken motorsuz olarak satıldığını şartnamesinde yazmak durumundadır. dolayısıyla motorsuz satılan bi aracın sonradan tescili yapılırken orjinal motor numarasıyla tescil edilmek istenilmesi şüphe uyandırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tsunami41

Aracı aldığın kişi ile görüşüp verdiğin paranın bir kısmını veya tamamını geri isteyebilirsin. Eğer iyi niyetli biri ise seni madur etmek istemeyecektir. Bunun dışında da belirtildiği gibi araca ait üzerinde numara olmayan parçaları söküp saklayarak aracı ihale ile alır veya elinizdeki parçaları ayrıca satarsınız. Yasal olarak bildiğim kadarı ile elinizde herhangi geçerli bir delil yok. Umarın en az zararla kurtulursunuz. Allah kolaylık versin.

Alıntıları Göster
    verdiğiniz bilgiler için ALLAH razı olsun sınavlarımdan dolayı 2-3 gündür cevap yazamadım.aracın kanunen benim olmadığını biliyorum fakat borcun benle hiçbir ilgisi yok.arabayı teslim etsem başkasının borcunu ben ödemiş olacağım.bu arada araba 98 model toros stw.bizim burada piyasası 8-8,5 arası

• quote:

Orijinalden alıntı: drumit23

verdiğiniz bilgiler için ALLAH razı olsun sınavlarımdan dolayı 2-3 gündür cevap yazamadım.aracın kanunen benim olmadığını biliyorum fakat borcun benle hiçbir ilgisi yok.arabayı teslim etsem başkasının borcunu ben ödemiş olacağım.bu arada araba 98 model toros stw.bizim burada piyasası 8-8,5 arası

Alıntıları Göster
    Arkadaşım geçmiş olsun,yapılabilecek en mantıklı şey bana göre aracı 5,5-6 ya bilemedin 7 bin ytl'ye birine satıp kurtulmak ama oda insana vicdani rahatsızlık verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Arkadaşım geçmiş olsun,yapılabilecek en mantıklı şey bana göre aracı 5,5-6 ya bilemedin 7 bin ytl'ye birine satıp kurtulmak ama oda insana vicdani rahatsızlık verir.

Alıntıları Göster
    valla arkadaşım o fiyatlara zaten bende razıyım alan olursa.ben satsam vicdanen rahat olurum çünkü araba benim hakkım.alırken parasını verdim sonuçta.hukuk arabayı bana vermesede vicdanen araba benim hakkım.tekrar ALLAH razı olsun
  • quote:

valla arkadaşım o fiyatlara zaten bende razıyım alan olursa.ben satsam vicdanen rahat olurum çünkü araba benim hakkım.alırken parasını verdim sonuçta.hukuk arabayı bana vermesede vicdanen araba benim hakkım.tekrar ALLAH razı olsun

Alıntıları Göster
    bewnce dilekçe verin, olmazsa yeni bir çözüm düşünürsünüz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

bewnce dilekçe verin, olmazsa yeni bir çözüm düşünürsünüz .

Alıntıları Göster
    bilgim konusunda ekleyebileceğim tek şey var o da:

eğer noterin kapalı olduğu zaman sözleşmeyi yaptıysanız,noter onayı gibi geçerli sayılır diye biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizza

bilgim konusunda ekleyebileceğim tek şey var o da:

eğer noterin kapalı olduğu zaman sözleşmeyi yaptıysanız,noter onayı gibi geçerli sayılır diye biliyorum..

Alıntıları Göster
    gerçekten noterin kapalı olduğu zaman yapmışsak geçerli olurmu?
  • quote:

Alıntıları Göster
    arabayla aynı özellikte kazalı (hurda olmayacak, çekme belgeli olabilir) bir araba bul ............................................

(genç arkadaşlar okuyor onlara kötü örnek olmayalım. kazalı arabayla ne yapacağınızı az çok tahmin edersiniz)

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: doktorcivanım

bilemiyorum,ben sadece öyle hatırlıyorum.bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.hala geçerli mi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhk

arabayla aynı özellikte kazalı (hurda olmayacak, çekme belgeli olabilir) bir araba bul ............................................

(genç arkadaşlar okuyor onlara kötü örnek olmayalım. kazalı arabayla ne yapacağınızı az çok tahmin edersiniz)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fatihhk

Valla iyi fikir:D

• quote:

Orijinalden alıntı: dozi17

quote:

Orjinalden alıntı: fatihhk

Valla iyi fikir:D

Alıntıları Göster
    böyle bi aracı nerden bulurum!bulsam bile hurdacıya vermekten daha büyük suç sanırım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.