Şimdi Ara

Hackintosh vs iMAC (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • konu sahibi arkadaş alınmasın bu cümleme ama; delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkarmaya çalışmış..

arkadaşlar tartışmaya gerek yok :)
  • Videoya baktım, standart i7 li imac OC siz falan haliyle, SSD si de yok, 9760 küsür puan alıyor. Şimdi sence o verdiğin özelliklerde senin cihazın aldığı skor çok mu dehşet ?

imac ın mobil platform olduğunu da ekleyelim belki bilmeyen vardır.

Tartışmanın lüzumu yok. Ben farklı donananımdan bahsetmiyorum bu anlaşılsa yeter.

PC nin her türlü avantajı var tabi, OC yaparsın, zırt parça değişirsin vs.vs.. uzar gider. 4-5 sene kullandım PC de, sende biliyosun Hakan. Ama köşeye koyunca PC MAC gibi durmuyor işte. :)

Alıyorum 27 yi önümüzdeki ay.

21.5" u satıyorum ay sonu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

konu sahibi arkadaş alınmasın bu cümleme ama; delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkarmaya çalışmış..

arkadaşlar tartışmaya gerek yok :)

Niye yahu, tartışmayıp ne yapacaz dostum, neden forum burası. Herkes kendi fikrini savunacak tabiki, saygı duyarız. Hakaret olmasın yeter. Her türlü anlaşılır.

Kaldı ki tartışmadan ziyade beyin fırtınası oluyor işte..

Zaten bölüm mort olmuş, ona yazma buna yazma nereye yazcağız dimi ama..
  • 2smoke hacım ben efi miş tpm miş derdinde değilim, evet yazılım ile alt ediyoruz, tpm çipi olmadığı için EFİ ye tek lafım yok adam akıllı bir anakart EFİYİ koysun ilk alan ben olurum bunu diyim :) MAC Os' un performası içinde doğru versiyonunu bulmak gerekli sırf iAtkos s3 v bilmem kaçta iyi performan veriyor diye özel pc toplayıp ona kurduk ve mükemmel bir performans verdi, misal benim evdeki asus p6t deluxe v2 i7 920 ye bir hackintosh versiyonu kurduğumda tam versiyonlardan haberim yokken tabi bu olay makine açılana kadar duş alırdım :) Doğru donanım şart öncelikle adamlar kırıyor mac os u kırıyorda belli donanımlar için gerekli düzenlemeleride yapıyorlar yani bir nevi işletims istemine uyumsuz bilgisayar oluyor diğer modeller detekliyor çalıştırıyor ama tam performansta vermiyor.

Örneğin i5 2.5k, 4gb 1333 mhz ram, standart hd6850 ekran kartı 320gb sata2 disk olan bir mac al, yanına aynı özelliklerde PC koy, PC ye OC yapma. Ben bunu kastettim. Yoksa modeli seri numarası değildi kastettiğim. İşte böyle bir durumda MAC daha hızlı çalışır. Artık anlayın bu kısmı.. demişsinde

bnuda demişsin

Bunun dışında da ekrankartı diyosun, ethernet, ram diyosun. Yukarıda detaylıca anlattım 2 tane 6850 olabilir ama MAC teki A kalitedir, raminden kondanstarüne, senin Vatandan aldığın B-C...E kalitedir. Bu da kabak gibi etkiler performansı. Sen 40 tane Fan kullanırken soğutma için, adam daracık yerde tek fanla senden daha iyi soğutma sağlar..

eğer parça kaliteli ise zaten performansıda daha iyi olucaktır, yoksa ben gidip neden PAtriot ramlere tee ozaman 650-700 tl verdim aynı özelliklerde 200 - 300 tl yede ram vardı :) alır paşa paşa kullanırdım eğer aynı peformansı sergiliyor olsalardı bak bunuda anlarım, haklısındır bukonuda ama ben apple emminin öyle hön hön parça kullandığını açıkçası hiç sanmıyorum ya neyse :) adamlar iphone u üretiken ucuza gelsinde pahalıya satalım diye çinde mi japonyadamı neyse orda ürettirdiler (çinle japonyayı hep karıştırıyorum :) ) yani boşa tartışıyoruz bu kadar benim anlatmaya çalıştığım dvd ye 1 i yollayıp kuruyoruz bundan sornası donanımın uyumluluğuna kalmış, arkadaşınki yavaşmı ? ozaman parçalarını bir kontrol edip ona uygun hackintosh ' u indirip kursun derim ben

andromeda9
    güzel söylemişsin

• demek istediğim ben orjial mac de kullandım bir farkını göremedim sadece mac lerin tasarımı mütiş apple işletimi ve tasırımıda çok iyi apple fan ı delim düşünsene mac lerde xp olsa kim o kadar para verir bence bu kadar para iki şeye veriliyor birinci os a ikinci tasarıma ki bu işi gercekden çok iyi yapıyor vatan pc ye gittiğim zaman 27 imac lar var yanında sony ve hp nin taklit imac lara banzeyen kasasız pc leri imac ın yanına bile yaklaşmıyorlar mac book pro lar 1920x1200 çözünürlüğü ve sadeli ile gercekden mütiş ama kardeşim usa da ingilterede güney korede yaşamıyoruz o ülkelerd yıllık gelir en az 30.000 $ senin söylediğn doğru olabilrdi eğer usa da yaşasaydın burası türkiye ve burda insanlar aclık sınırının altında yaşıyolar 400$ maaş ile kims gidipde efi var diye 10.000 tl vermez ayni işi 1500 tl ye halletmek var iken
  • ecarpar ona uygun derken zaten orjinal snow leopard 10.6.3 dvd si ile kuruyorum iboot yöntemi ile ekran kartım hd 4870 1 gb oldugu için (bu dördüncü 4870 :) kurulum aşamsında 1920x1200 çözünürlükde kuruyorum ve s/l/extension klasöründe tek bir modifiyeli kext yok tamamen orjianl hali ama dsdt kullanıyorum sistemde webcam otamatik tanıyor wifi ekran kartı firewire 800 alc889a otamati çalışıyor tamamen en iyi parcalardan kuruludur ve bu sistemin fiyatı 1920x1200 monitör dail 1600 tl ve os de olmayan hdmı to hdmı olarak çalışıyor ve şuda var win 7 ve arch yüklü
  • Benim iş yerimdede mevcut bir G5 yeni kasalardan xenon çift cpu lu felan :) uçuyor alet resmen, ama nedense ona kıyamıyoruz sadece renderler için kullanıyoruz arada ben oturup başına 3-5 takılıyorum..

andromeda9 mac lere xp de kuruluyor bu arada :) gözünden kaçmış herhalde geçen genel müdürlükte büyüklerden birinin iphone una bakmaya gittiğimde mac book proya kurdurmuştu büyük patron ama inan ölü gibi çalışıyrodu hani benim olsa 2 tekme atardım o makinaya.

BU arada iatkos felan biraz sistem ile oynuyorlar bildiğim kadarı ile doğrudan orjinal değil onlarınkisi boyutu bile orjinalden küçük double layer dvd ye yazılırken orjinali bunlar normal dvd ye yazılabiliyor, şu orjinali birebir kurma olayını birde ben deniyim varmı bunun için detaylı bir anlatım vs ??
  • yok demek istediğim apple bios ile beraber xp yüklü satsa diyorum :) tabi mac pro gercekden harika özellikle 2 x xeon hd 5670 12 core ve 5870 27 cinema display ile bu arada murat hackintosh ların boot ve kurulum çözünürlüğünün asla tam olmicanı söylemiş ama benim sistem hem chameleon hemde kurulum aşamasında 1920x1200 tabi bunu sağlayan tek kart 4870 ama bunu bilmemen normal sanırım 4870 kullanmadın hiç kullandığım 10 farkılı ekran kartı bunu sağlamıdı chameleon ekranı için plist dosyasını etitlemen gerekiyor yalnız
     Hackintosh vs iMAC
     Hackintosh vs iMAC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andromeda9 -- 24 Haziran 2011; 23:57:21 >

• orjianlden kurmak daha kolaydır ve daha stabil dir sanırım asus p6 anakartın var çok rahat iboot efi cd si ve snow leopard 10.6.3 ile kurabilirsin iatkos vs artık öldü ve yeni kuracak kişilerin kafasını karıştıran bir sürü eklenti var lion nu bile retail olarak kuruyorum ve her dp güncellmesini otamatik yapıyorum daha kernel panic almadım taa snow leopar 10.6 dan lion dp 4 sürümüne kadar bu da seninde yukarda dediğin gibi uyumlu bir sistem toplamakdan geciyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

orjianlden kurmak daha kolaydır ve daha stabil dir sanırım asus p6 anakartın var çok rahat iboot efi cd si ve snow leopard 10.6.3 ile kurabilirsin iatkos vs artık öldü ve yeni kuracak kişilerin kafasını karıştıran bir sürü eklenti var lion nu bile retail olarak kuruyorum ve her dp güncellmesini otamatik yapıyorum daha kernel panic almadım taa snow leopar 10.6 dan lion dp 4 sürümüne kadar bu da seninde yukarda dediğin gibi uyumlu bir sistem toplamakdan geciyor

Şu an ubuntu ya ehcp kuruyorum onu bitirip birde orjinal mac os kurarım bakalım orjinalden olunca nasıl olucak :) biryerlerde kesin sonuç veren bir anlatım vr ise hayır demem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

yok demek istediğim apple bios ile beraber xp yüklü satsa diyorum :) tabi mac pro gercekden harika özellikle 2 x xeon hd 5670 12 core ve 5870 27 cinema display ile bu arada murat hackintosh ların boot ve kurulum çözünürlüğünün asla tam olmicanı söylemiş ama benim sistem hem chameleon hemde kurulum aşamasında 1920x1200 tabi bunu sağlayan tek kart 4870 ama bunu bilmemen normal sanırım 4870 kullanmadın hiç kullandığım 10 farkılı ekran kartı bunu sağlamıdı chameleon ekranı için plist dosyasını etitlemen gerekiyor yalnız
     Hackintosh vs iMAC
     Hackintosh vs iMAC

Doğru Hakan 4870 denemedim hiç, demek ki çok uyumlu ama dediğim gibi sen bile 10 karttan 9 u görmedi diyosun bak. 4870 ısınmıyormu yaw referans model. 4850 yi biliyorum yanıyor cayır cayır.

• ewet ısınıyor ama hakını veren bir kart çok başarılı muhteşem bir oyun performansı var 4850 ile karşılatırılamaz bile performan olarak formda 140 tl ye sattılar tertemiz 4870 1 gb toxic modelini ati nin yaptığı en iyi kartlardan biri kendi sınıfnda bir numara diyebilirm üstelik snow leopard ve lionda otamatik çalışıyor kurlum ekranı vs hdmı den hdmı ye de çalışıyor os x de yani kısaca uğraşmak istemiyorum diyorsan bu kartı alacaksın anakart olarakda gigabyte x58 ud5 tafsiye ediyorum bir konu acmak isiyorum en uymlu parcalardan ve lion ve snow kurulumu hakkında gec kalmış bir konu ve artık sistemimi kesinlikle satmicam bıktım artık sat yeni topla aradığım parcaları bulmak bir ölüm geliyor biliyorsun murat win kullanmadığımız için her parcayı alamıyoruz
  • konunun linkini bana P.M atarsanız sevinirim.
  • yapan gereken tonymac den iboot indirmen orjinal snow leopard 10.6.3 bulman ekran kartın full çalışıyor sedace grafik enabler ile anakartında çalışıyor sanırım biosdan ahci yi acacaksın kurlumdan sonra kext.com dan anakartının usb imajını indirip yükliceksin çok basit iboot ile boot edip sistemi chameleon ekranı gelince cıkarıp snow leopardı takacaksın hepsi bu bitince tekrar iboot cd ile acıp snow kurdugun hdd den açacaksın hi bir şey yapmadan dsdt auto pacır ile anakartını bulup listeden dsdt oluşturacaksın son sürüm chameleon yükliceksin sonra en son güncelmeyi otamatik veya manuel olrak indirip kuracaksın ama kext.com dan anakartının usb imajını bulmanı şiddetle tafsiye ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söylemem gerekirse aynı özelliklerde MAC ile Hacintosh arasında MAC daha fazla performans gösteriyor, hem OS X de hem Bootcamp üzerinde kurulu Windows'ta.

Şimdi hack çılar atlamasın, tamamen aynı donanımdan bahsediyorum.

Bunun dışında az bir şey daha üstün PC yi de tolare ediyor MAC performansı. Mesela core2 2.8 mac ile core2 3.2 pc aynı performansı veriyor gibi. (örnektir)

Şunu unutmayın arkadaşlar, her nekadar pc lere OS X i retail VS. orjinalmiş gibi kuruyor gibi gözüksekde, aslında öyle olmuyor. Açılışta kullanılan CD veya boot loader olayı orjinal MAC te olan donanımsal bir özlelliği yazılımsal olarak emüle etmekten başka bişey yapmıyor. İşte belkide bu yüzden aynı özelliklerdeki mac ve pc arasında mac daha iyi performans veriyor.

Hatta bunun için MAC/PC demeye bile gerek yok. Bugün gidin markalı bir PC alın iyi bişey. O bile toplama PC den daha hızlı çalışır. Parçalar istediği kadar aynı olsun. Birininki 1.sınıf üretim, diğerleri 2-3. sınıf oluyor. Zaten bu yüzden ucuza geliyor toplama PC. Örnek 2gb 1066 mhz aynı marka aynı model ram olsun, markalı bilgisayardaki daha hızlı ve stabil çalışıyor piyasadan aldıklarımızdan. Aynı durum mac te de geçerli, mac in içindeki parça ile toplama pc parçası asla bir değil.

Eskiler bilir, mesela IBM lere piyasadan ram alınıp takılmazdı, istediği kadar aynı olsun. Özel kendi ram ini almanız gerekmekteydi.

aslında markalı pc'ler ve mac donanım ve işletim sistemlerini optimize ettiklerinden (donanım uyumluluğu, vs.) daha kararlı çalışabiliyorlar. İşletim sistemi ile donanımın driver uyumluluğu çok önemli, driver istediği kadar güncellesin makine ile gelen driver'ın daha kararlı çalışması %80 gibi bir ihtimal. örn: sony kullananlar bu konudan çok yakınır...

• @adenizi, onun sebebi sürücüleri cihazlarının kendi sitelerinden çekmeyip de genel oem sürücü çekip kullandıklarından kaynaklanıyor.

İlginçtir misal bende PC de 9800GT ekran kartı var. Nvidia sürekli yeni sürücü çıkarıyor, ama bu çıkan sürücülerin benim ekran kartıma hiç bir yararı yok. O sürücüler yeni modeller için çıkıyor. Mesela 270.xx sürücüleri 275.xx sürücülerinden %20 daha güzel çalışıyor bende. E şimdi aman sürücü güncelleyim diye sisteme hiç bir yararı olmayan sürücüyü yüklersek aynen dediğin durum oluyor işte.

Her zaman şunu yapacaksın. Oem yeni sürücü çıksada, sen gidip kendi markanın sitesindeki sürücüyü çekeceksin. Ney ATI Sapphire ekran kartınmı var, ATI den çekmeyeceksin, Sapphire in sitesinden çekeceksin.

• donanım ile ilgili aynı sorunu bende yaşamıştım. hp kullanıyordum. ekran kartı nvidia idi ve ilk kurulumda hiçbir sorun yoktu. sonra bu windows, gidip sürücüyü otomatik olarak güncellemiş, gene büyük bir sorun yoktu, bir şey dışında. O da kullanıcı denetim hesabı devreye girmek için soru sorarken, ekran 2-3 saniye kararıyordu, ve çok sinir bozucuydu. sonra gidip eski sürücüye geri döndük ve sorun çözülmüştü.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.