Şimdi Ara

Hadi Yeni Job Sisteminden Konuşalım! :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Premium bittikten sonra bolca event'lerle, unique'lerle ve de özellikle de bu meslek işleriyle uğraşmaya başladım. 2x lvl thiefim (kendi lvlim 104 bu arada ) . Acayip zevkli bi uygulama bence bu. Görev yapıyorum lvl atlıyorum, gerçi sıkılmaya başladım yahu görev yap yap nereye kadar? Trader ve hunter keserek ünvan geliştirdim. "Bandit Thief 9 Rank" oldu ünvanım sıradaki ne çok merak ediyorum. Bir de special box'lardan aldığım ticket'larla ve black stone'larla da meslek itemi yapıyorum. 5 tane yaptım ama hepsi farklı lvl aralıklarında oldu.

Burda bence bu yeni sistem ile merak ettiklerimizi paylaşabiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aazam -- 8 Nisan 2011; 15:23:54 >

• O job itemler pvp yaparken falan da aktif mi yoksa sadece job yaparken mi? Yani max lvle ulasmis bir thief veya hunterin giydigi job seti normal pvp ye fw ye falan etki edecek midir?
  • tabiki de kullanabiliyoruz :) sadece meslek yaparken sınırlı kalmıyo :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aazam

tabiki de kullanabiliyoruz :) sadece meslek yaparken sınırlı kalmıyo :)

Kullanıyoruz demişsin de merak ettim.Job kıyafeti üzerindeyken ve çıkarıp pvp yaparken giysinin yaptığı etkiyi C ekranından karşılaştırdınmı yoksa sadece üzerinden çıkarmadığın içinmi söylüyosun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smuzy

O job itemler pvp yaparken falan da aktif mi yoksa sadece job yaparken mi? Yani max lvle ulasmis bir thief veya hunterin giydigi job seti normal pvp ye fw ye falan etki edecek midir?

Sananeeeeee yaaaaa sananeeeeee oynamıyosunki sen.dönüş yolları arama -.-'
  • Hyr etkilemiyor sadece ''İŞ'' kıyafetini giydiğin zaman etkiliyor . Bende exchange itemleri biriktiriyorum 20 lvl hunter oldum 20 lvl kolye ve omuzluk hazır :)
  • 71 lvl bir thief arkadaşlar ve oyundaki en yüksek thief lvl'ine sahip olduğu düşünülüyor;

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Onlar ne öyle
  • Joymaxin yaptığı işlere anlam vermek gerçekten çok zor.Oyunu daha ne kadar kötüleştirebiliriz düşüncesiyle hareket ediyorlar.Oyunun adını aldığı kervan sisteminin mantığı herhangi bir malı a şehrinden alıp b şehrine belli bi kar payıyla satmaktır.Yeni getirdikleri sistemle kervan yapabilmek için önce 71 lvl olmamız gerekiyor.Daha sonra special boxları toplayıp bi şehirden hotana gidiyoruz.Bunun sonunda kazandığımız şey sadece blue/black stone ve şanslıysak 1 tane ticket.Şimdi gelelim asıl noktaya.
    1-Eğer special boxları toplamak sadece 5 dakkamızı alıyorsa bütün harita üzeinde kervan çeken birini arayıp malını çalma ihtiyacına neden duyalım?
    2-Topladığımız special boxları consigment tradingle hiç zaman harcamadan iletme şansımız varken neden 1 sat boyunca petin üzerinde jangandan hotana gidelim?
    3-Bütün bunların sonucunda kazandığımız blue ve black stonlaların 500 tanesiyle bütün seti yapacak kadar shining stone yapabileceksek 2 günde bitecek bi çalışmanın ardından neden tekrar kervan yapalım?
    4-Bu yaptığımız itemların 120 lvlde olanı bile setimize sadece +3 etki yapabilecekken neden o itemı kullanmak için 3.5 yıl job lvl kasalım?(Rev6 nın 7/24 hiç aralıksız görev yapan biri için hesapladığı ama gerçekte çok daha fazla olan süre)
    Ayrıca eğer lvliniz yüksekse bütün bu süre içinde kestiğiniz canavarlardan ne exp nede sp kazanmadığınızı düşünürsek bu yeni job sisteminin iyi olduğunu savunan kişi olmadığını ve olamayacağını düşünüyorum.Umarım En kısa zamanda bu sistemi değiştirirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrilinnK
    Joymaxin yaptığı işlere anlam vermek gerçekten çok zor.Oyunu daha ne kadar kötüleştirebiliriz düşüncesiyle hareket ediyorlar.Oyunun adını aldığı kervan sisteminin mantığı herhangi bir malı a şehrinden alıp b şehrine belli bi kar payıyla satmaktır.Yeni getirdikleri sistemle kervan yapabilmek için önce 71 lvl olmamız gerekiyor.Daha sonra special boxları toplayıp bi şehirden hotana gidiyoruz.Bunun sonunda kazandığımız şey sadece blue/black stone ve şanslıysak 1 tane ticket.Şimdi gelelim asıl noktaya.
    1-Eğer special boxları toplamak sadece 5 dakkamızı alıyorsa bütün harita üzeinde kervan çeken birini arayıp malını çalma ihtiyacına neden duyalım?
    2-Topladığımız special boxları consigment tradingle hiç zaman harcamadan iletme şansımız varken neden 1 sat boyunca petin üzerinde jangandan hotana gidelim?
    3-Bütün bunların sonucunda kazandığımız blue ve black stonlaların 500 tanesiyle bütün seti yapacak kadar shining stone yapabileceksek 2 günde bitecek bi çalışmanın ardından neden tekrar kervan yapalım?
    4-Bu yaptığımız itemların 120 lvlde olanı bile setimize sadece +3 etki yapabilecekken neden o itemı kullanmak için 3.5 yıl job lvl kasalım?(Rev6 nın 7/24 hiç aralıksız görev yapan biri için hesapladığı ama gerçekte çok daha fazla olan süre)
    Ayrıca eğer lvliniz yüksekse bütün bu süre içinde kestiğiniz canavarlardan ne exp nede sp kazanmadığınızı düşünürsek bu yeni job sisteminin iyi olduğunu savunan kişi olmadığını ve olamayacağını düşünüyorum.Umarım En kısa zamanda bu sistemi değiştirirler.

Ya bir yıl aradan sonra oyuna bir kervan çekeyim diye girdim girmez olaydım.

• Ben pek anlamadım simdi traderlik kalktı mi yani .s
  • job itemları normal job kıyafeti cıkardıgınızda da etkinligine devam ediyor. Ayrıca bu işin asıl olayı joymax ın silk kazanmasıdır bunuda job itemlarına basılacak blue ları silk ile satarak yapmaktadır. 10 adet job itemi oldugunu dusunursek her birine 3 str 3 int basarsak buda 30 str 30 int eklenmesi demek ki bu da gercekten cok buyuk avantajtır bunun yanında hp ve mp de eklenıyor bunuda unutmayın . Ama ticketlarda olan mantık buradada işlemekte nasıl ticket ı kırdıgımızda random item atıyorsa blue stonelarda da aynı mantık ıslemekte bıze medium str lazım diyelim 5 silk vererek blue stone alıp gori ye kırdırdıgımızda low mp yada high int verebiliyor tutturana kadar deneyecegiz yani.
    Geri kalan stone işleri kervan işleri zaten küllüm yalan herhangi bir amaca hizmet ettiği yok. Ha ileride sunu yaparlarsa işler değişir karşı meslekten birisini kestiğinde sana blue stone verseler emin olun heryerde savas baslar :)
    Zaten en tuhaf olayı ise bu işin yaptıgınız job itemlarının savaslarda bir kac kez oldugunuzde ustunuzden dusuyor olması, yani o kadar silk harcayım str int hp mp basacaksınız 1 toplu savasta iteminiz dusecek. Bunu engellemek ıcın ne yapacagız hemen Türk aklı su sekilde calısıyor 50 lvl a kadar kasarım lowest kıyafetleri alırım silk e de kıyar 10 itema str int hp mp basarım bir daha da job kıyafeti giymem olur biter :) yada giyersem de bu job itemlarını cıkartırım.

Not : 71 lvl olmadan da kervan cekilebilir bence . Kaleden cıkartılan beha yada dark lizard lara binersiniz bu sekildede yapabilirsiniz diye dusunuyorum cunku oyun sadece kervan tasıyabilecek degerde bir hayvanınız olup olmadıgına bakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Darkseed_ -- 7 Nisan 2011; 10:56:40 >

• @DrilinnK

3.5 yıl job lvl kasmak mı?
  • Eskisi daha iyiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: FinaL_İmPacT

Eskisi daha iyiydi

Katılmamak elde değil. Dostum senin avatarın kaç yıldır böyle 4 yıl rahat var sanırım ? Ciddi soruyorum
  • Acaba hiç şikayet gitmiyor mudur ? Her şeyi silk sistemine çevirdiler.Artık jobda yapılmaz yani en azından ben yapmam.Şimdi hunter olunca Npc nin kervanıni koruyoruz.e adamın golda ihtiyacı varsa ne yapacak blue stoneyi stryi int'i zaten townlar bomboş 1 sene önce hotani geçin semerkand ve jangan da vs ler adamlar doluydu şimdi townda 15 ten fazla adam yok.az bıraksalar botu oyunun amacını hatırlasalar ne zevkli olacak.
  • Joymax a gecen hafta attıgım mail umarım kısa zamanda geri donus yaparlar.

**********************************************************************************************************************************************************************************
    Merhaba ;

Bu oyunu yıllardan beri oynayan bir kisi olarak bazı konularda aklıma takılan soruları sizinle paylasmak istedim. Bunlar yeni gelen update ile ilgili daha cok.
    Soru 1 : Yeni gelen update ile birlikte blue / black stonelar ortaya cıktı bunlar ile shining stone elde ediyoruz ama craft ile yaptıgımız job itemlari bizden cok az shining stone istiyor buda bir kac gün calısarak 120 lvl a kadar olan tüm ihtiyacımız olan stoneları elde edebilecegimiz anlamina geliyor. Yani kendimize biraz stok yaptıktan sonra artık blue ve black stonelara herhangi bir ihtiyacımız kalmayacak.

Soru 2 : soru 1 de anlattıgım stone ihtiyacının azlıgı nedeni ile kervan cekme mantıgıda direk cope atılmıs oluyor cunku kervan cektigimizde kazandiğimiz tek sey black yada blue stone lar arada bir de ticket veriyor. İnsanın aklına benim madem shining stone a ihtiyacım kalmadı neden kervan cekerek balck / blue stone bulmaya ugrasayım sorusunu getiriyor ve haklı olarak tahminimce kimse bu amac için kervan cekmeyecektir buda demek oluyor ki koca update bize bir değişiklik getirmedi :(

Soru 3 : Job itemlarına basacagımız blue veya reinforce ları silk ile satısa sunmussunuz uygundur guclu olmak ısteyen tabi ki parasına kıyacaktır lakin neden istediğimiz seyi alamiyoruz da npc gori den random olarak kazanmak zorunda kalıyoruz bu biraz ac gozluluk gibi geldi bana :) yani ben 50 lvl olmusum silk ile blue stone alıyorum gori ye kırdırıyorum ve aldıgım lowest str boyle bir seyin sansa baglı olmaması gerekir hangi lvl a uygun ise ona gore item verilmesi gerektigini dusunuyorum.

Soru 4 : Job kıyafetleri neden bu kadar cabuk dusuyor sistemi iki job un savasması olarak lanse ediyorsunuz + olarak kıyafetleri getiriyorsunuz ama en ufak bir savasta en az 3 parca kıyafetimiz ustumuzden dusuyor. Burada ki mantık 1 . ve 2. sorularımın cevabı da olabilir kaybetmeyin ustunuzden dusmesın duserse yenıden yapmaya calısın gibi ama kimsenin itemlara blue bastıktan sonra dusme ihtimalini goz onune alacagını sanmıyorum.

Soru 5 : İron ve copper coin cıkartınız topladık soketlerimizi aldık silahlarımıza bastık siz bizim cabamızı bosa harcarcasına craft sistemini getirdiniz. Mantıklı ama gec kalınmıs bir sistem oldu artık her levelda ki ler bu nimetten faydalanabilecekler ama ya bizim gibi zamanını harcamıs kişilerin emekleri ?
    Yada soruyu daha basite indirirsek elimizde olan iron ve copper coinleri napacagız su anda ??

Soru 6 : Mancınık ları kullanmamız uzere kale savasına koydunuz guzelde oldu. Lakin neden altında diger kale malzemelerınde oldugu gibi kim kullanır kim kullanamaz acıklamaları yazmıyor ?
    Cozdugumuz kadarı ile military engine ler kullanabiliyorlar bunları ama ondada anlamadıgımız bir sey kale sahibi olmayan bir kişi bunu kullanmaıyor.
    Ornek : Kaleye ilk attak yaptıgımızda bunu kullanamadık hic bir sekılde kaleyi aldık daha sonra sure bıtmeden bizim elimizden aldılar tekrar saldırı konumuna gectıgımızde kullanabıldık. Bu da demek oluyor ki o kalenin sahipleri kaybederse acabılıyor anlamına mı geliyor ? Eger oyleyse neden bu itemi herkese acık sekılde verıyorsunuz neden sadece kale üretimine bırakmıyorsunuz ?

Soru 7 : Kalelerin defas oranını artırmayı dusunmuyormusunuz ? Lvl lar arttı silahların cesitleri ve gucleri arttı mancınıklar ilave oldu ama kale defansları hep aynı kaldı .

Soru 8 : Kale savasında koc bası ıle sadece kapıya saldırılabılecegı yazıyor ama onu kullanan kısı kuleye yoneldıgınde kuleyede saldırıyor bilginize :)

Soru 9 : Kale lerin içine koydugunuz zindanların süresi cok az ve mantıgı belli değil herhangi bir acıklama bulamadım. Kendi fikrimce dusuk lvldan baslayıp odalarda ki uniqleri oldurdukce ust lvl uniler gelecek ama ne yazık ki unilere zehir işlemiyor yani cok zor işliyor buda 70 lvl olsalar bile olmelerini zorlastırıyor verdiğiniz sure boyunca nasıl bir işlem var ki yetişşin 30 adet mısır silahına sahip wizard ile mi girmemiz gerekiyor :)

Soru 10 : Gold coin ve arena coin ile mısır setimizi tamamladık 120 lvl gelse bile yeni bir set yada yeni bir silah gelecegi ihtimalini dusunmek bile ıstemıyorum bu konuda dusunceniz nedir.

Cok uzun bir yazı oldu ben usenmedim yazdım umarım sizde üsenmeyip madde madde cevap verirsiniz.

İyi Çalışmalar.

************************************************************************************************************************************************************************

• @_Darkseed_

Cevap geldi mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.