Şimdi Ara

Haf 912 Advanced Kasa H100i ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam bence olmamış. Böyle yapmak yerine Aerocool Xpredator x3 alsanız çok daha kolay monte ederdiniz. Belki normal şekilde sığardı o kasaya. Sığmazsa bile radyatörü alta takıp fanları yukarıdaki yere kanatları iptal ederek takardınız. Daha düzgün bir şey çıkardı hiç olmazsa.
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Cok dusundum bilgisayara 6500tl kadar para harcadim, ister istemez insan uzuluyor :). kasaya daha fazla para harcamak istemedim. bu yuzden boyle bir cozume gittim memnun kalmasam yeni kasa alacaktim. ama suan makinamda 20nin uzerinde sanal makina calisiyor ve islemci (i7 4770k) hic 35 dereceyi gecmedi. daha onceki islemcim (i7 2770k) 70-80 arasi geziyordu stock fanla. bu yuzden gayet memnunum :) kasanin uzerinde de cok cirkin durmadi. zaten asagida duruyor goruntunun pek onemi de yok.
  • sen memnunsan gerisi boş güle güle kullan
  • Tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

saçmalamışlar gene bilmeyenler sadece masabaşından parça önereceğini sananlar. üstteki arkadaş kapağı koymuş lafa gerek yok . sıvı soğutma için arkada yeri var ve sığıyorda.

sozler banaysa ki ustume aldim haf 912 sini modlayan var forumda TAM OLARAK sigmadigi icin ve bunda da tam olarak oturmamis az bir sey egri takilmis

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigar arkadan baglarsin hatta konusu vardi bir arkadas ss atmisti. suan onumde duruyor kasa ici bos ama sigar bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben arkaya monte etmek icin ugrastim cunku kasanin uste koyabilmek icin izgaranin bir kismini kesmem gerekiyordu. cok isterdim kasaya zarar vermemek ama benim icin mumkun olmadigini gordum ve zorunlu olarak izgarayi kesip uste monte ettim. tabi bu durum h110 icin gecerli digerleri icin nasil olur bilemiyorum
  • mrmcan kullanıcısına yanıt
    Siz memnunsanız sorun yok hocam.

H100i anakartın üst tarafında bir engel yoksa sığabiliyor sanırım.

Cooler Master neden şu kasalara bir çeki düzen vermiyor anlamıyorum. Bence bütün yuvaları 14 cm fan destekleyecek hale getirmeli. Sırf 14 cm fan desteği az ya da yok diye Cooler Master kasalar tercih seçeneklerim arasında yer almıyor.
    Tesekkurler

cok haklisiniz. iki sene once topladigim bilgisayarda da haf 912 plus var. o zaman aldigim fiyatla yine ayni ve onemli hic bi degisiklik yok bi 2 usb koymuslar bi de cam... ufak modifikasyonlarla kalibi degistirmeden satiyorlar... azcik teknolijye ayak uydursalar iyi olacak... ust tarafda da bi engel yok degistirebilir seklini ama hala ayni kalipdan ekmek yemenin hsabindalar heralde...
  • mrmcan kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Cooler Master gibi kasalarında belli bir kaliteyi tutturmuş bir üreticiye bu durum yakışmıyor. Aerocool ve Corsair'e dikkat ediyorum da onlar genellikle kasalarını çok daha güncel tutuyorlar. Mesela bendeki Aerocool Xpredator x3'ün 5,25 yuvalarının üzerinde genişçe bir delik var. Burada ön panel kablolarını ortaya çıkarmadan direkt arka tarafa gömebiliyorsunuz. Öyle ki insanları bu kablolar nereden geçmiş böyle diye düşündürmeniz işten bile değil. Bir de x3'ün üst paneli hoşuma gitti. 2 tane 12/14 cm veya 1 tane 20 cm fan takılabiliyor ama asıl iş bu değil. 12 cm fan yuvaları sola doğru konumlandırılarak anakarttan uzaklaştırılmış. Böylece 24 cm radyatör takmak çok kolaylaştırılmış. Hatta H100i'nin pull-push rahatça sığacağını düşünüyorum bu sayede. Ama kasayı toplayıp montajı yapınca elimdeki H80i'yi üste takmayı deneyeceğim. Şu an kasa darma dağınık. Her yerini parça parça ettim boyayacağım diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Aynen hocam. Cooler Master gibi kasalarında belli bir kaliteyi tutturmuş bir üreticiye bu durum yakışmıyor. Aerocool ve Corsair'e dikkat ediyorum da onlar genellikle kasalarını çok daha güncel tutuyorlar. Mesela bendeki Aerocool Xpredator x3'ün 5,25 yuvalarının üzerinde genişçe bir delik var. Burada ön panel kablolarını ortaya çıkarmadan direkt arka tarafa gömebiliyorsunuz. Öyle ki insanları bu kablolar nereden geçmiş böyle diye düşündürmeniz işten bile değil. Bir de x3'ün üst paneli hoşuma gitti. 2 tane 12/14 cm veya 1 tane 20 cm fan takılabiliyor ama asıl iş bu değil. 12 cm fan yuvaları sola doğru konumlandırılarak anakarttan uzaklaştırılmış. Böylece 24 cm radyatör takmak çok kolaylaştırılmış. Hatta H100i'nin pull-push rahatça sığacağını düşünüyorum bu sayede. Ama kasayı toplayıp montajı yapınca elimdeki H80i'yi üste takmayı deneyeceğim. Şu an kasa darma dağınık. Her yerini parça parça ettim boyayacağım diye.

haf912 200r 300r dan çok daha önce çıkan bir kasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

haf912 200r 300r dan çok daha önce çıkan bir kasa.

Şimdi bu yorumu yapmasaydınız daha iyiydi hocam. Önce çıkması değil önemli olan. Sorun aynı kasayı günümüzde bazı sorunları olmasına (radyatör uyumsuzluğu gibi) rağmen sürekli olarak hiç değişiklik yapmadan üretip satmaları. Benim şu an kullandığım Aerocool Xpredator X3 ülkemizde bulunmuyor bile artık. Yeni modeller var onun yerinde. Ama kaç sene geçmesine rağmen Cooler Master aynı kasayı değiştirmeden satıyor. Bu kadar zaman boyunca ufak değişiklik yapmaları çok zor olmasa gerek. Corsair'in de yıllar önceki kasaları da hala satılıyor ancak bu günün ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebiliyorlar.

Bu kasa bence'de 200R ve 300R'den biraz daha iyi lakin kaç senedir Haf serisinin ekmeğini yiyor cooler master yakışmıyor hiç birde en son dalga geçer gibi haf 912 combat modeli çıkardılar kayda değer hiçbir artısı yok diğerlerinden.
  • Ön paneldeki genişletilebilirlik seçenekleri açısından 200R ve 300R'ye göre daha iyi görünüyor ama işlevsellikte bence 200R ve 300R gibi modeller daha iyi. Bir de Corsair'in kasaları çok düz ve sade. Kimisi düz seviyor ama kimisi de sevmiyor. Sanırım siz de biraz daha renkli kasalardan hoşlanıyorsunuz benim gibi. Ama malzeme kalitesini tam bilemiyorum kullanmadığım için. Cooler Master daha kaliteli olabilir. Dediğiniz doğru. Hala aynı devam ediyorlar. Hepsini oynamadan kasaların belli bölümlerini değiştirerek çok rahat yeni modeller yapabilirler. Çok zor da olmaz. Neden yapmıyorlar bilmiyorum ama koskoca firmaya yakışmıyor dediğiniz gibi.
    Özellikle sıvı soğutma açısından daha uygun oluyor corsair kasaları bende çok arada kalmıştım 2 sene önce sistem toplarken tercihimi haf912'den yana kullandım çok toz çekmesi dışında bir sorunu yok :) Garip bir durum corsair aldı başını gidiyor sürekli yeni modeller yapıyor ve getiriyor ama CM yerinde sayıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.