Şimdi Ara

Hafıza Kartı Problemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar; bugün gittigidiyordan bayağı ucuz bir fiyata aldığım 8 gb sony memory stick (sanırım yan sanayi) kullanımında bazı problemlerle karşılaştım.

Psp'ye ilk taktığımda 8 gb olarak gördü, formatladım ve laptopumun slotuna taktığımda formatlanmamış olarak gördü. Laptoptan formatla dediğimde ise 4 gb'a yakın bir boyut olarak (3,54 gb) gördü ve fat32 ile formatlamak için onay istedi. 3,54 gb olarak formatladığımda ne psp'de ne de laptopta tekrar sorun yaşamıyorum.

Sorun şu ki psp bu kartı 8 gb görüp formatlayabiliyor. PSP 'mi usb'den bağladığımda gene 8 gb olarak görüyor; formatlıyor ama sonra çıkarıp slota taktığımda gene formatsız diyor.

Forumda bazı kartların flash'lanıp sanal olarak iki katına çıktığını duydum ama usb cable ile 5-6 gb'lık yani 4gb'dan fazla veriyi psp'ye atıp psp'den de açabiliyorum bu dosyaları.

Eğer flash'lanmış olsa sanırım 4 gb'den fazla veri atamazdım değil mi?

O zaman benim problemim nerede? İlla ki usb ile mi atmak zorunda kalacağım? Memory card slot'um bozuk değil sağlam; çünkü eski 1 gb kartımda hiç sorun yaşamadım.

Bir not daha; telefonumda da card'ı bir türlü okutamadım. Modeli k750 ama bu model 8 gb desteklemiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raydek -- 9 Eylül 2008; 20:41:07 >

• yine bir çakma kart vakası,kaç lira verdin hocam bu karta
  • 60 YTL
  • Sorunun neden kaynaklanıyor bilmiyorum.Ama dediklerine göre kartın flashlanmamış.Eğer böyle birşey olsa 4 GB dan fazla veri atılmazdı.Her takıp-çıkarttığında aynı şey oluyorsa en iyisi USB den pcye bağlamak.
  • Evet en azından kazıklanmaktan kurtuldum. Çünkü zaten yan sanayi olduğunu bile bile aldım.

Az önce 5 gb yakın doldu. PSP'den de kontrol ettim hiçbir problem yoktu.

Geri gönderip uğraşmaya değecek birşey yok sanırım artık?

En fazlasından kablo ile aktarma yaparım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.