Şimdi Ara

Hafıza Kartı RAW dosya formatı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz uzun oldu farkındayım ama sorun biraz karışık arkadaşlar. Elimde 16GB Sony Memory Stick Pro Duo hafıza kartı var. Hafıza kartı test programı ile kartın hızını test ederken program dondu, hata verdi, bende kartı çektim, programı kapattım. Kartı tekrar taktığımda takar takmaz formatlanması gerekiyor dedi, ok dedim, "windows was unable to complate format" falan dedi, formatlayamadı yani. Ardından denemediğim yöntem denemediğim program kalmadı, nafile.

Dosya sistemi RAW olarak görünüyor. Format atılmıyor, disk managementden partition falan oluşturulmuyor, formatlanmıyor.

Daha önce hiç başıma gelmemişti böyle bir sorun ama nette araştırında birçok kişinin başına geldiğini gördüm. Herkes recovery programları önererek karttaki verileri nasıl kurtaracağından falan bahsediyor, programların hiçbiri kartım üzerinde işlem yapmıyor. Artı ben verileri kurtarmayı geçtim kartı kurtarmaya bakıyorum. RAW dosya sistemini FAT'a geri formatlayabileceğim bir program varmı?

Türkce ve İngilizce neredeyse tüm programları denedim:

Phison_v1.96.00
    Active File Recovery v.8.0.1
    Partition Magic 8.0
    SDFormatter v3.0 (philips'in)
    Flash Memory Toolkit
    mmcmedic
    sdfv2003(philips'in)
    pen drive data recovery
    KillDisk
    HDM suite
    HPUSBDisk Storage Format Tool
    RecoveryMyFiles

Denediğim programların sadece birkısmı. Sonuç aynı. Kartı 8MB olarak görüyor. Dosya sistemi RAW (ham) olarak görüyor. Formatlanmıyor.

Başına böyle bir sorun gelip çözen varsa, paylaşırsa sevinirim. Kart arkadaşımın emanetti. Hızını test edecektim ve elimde patladı. Dediğim gibi 2 gündür internette bu konuyu araştırıyorum ve bakmadığım kaynak denemediğim program kalmadı. Son çare burda başlık açmak kaldı. Yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden çok teşekkürler..

• Üzerinde bölüm dahi oluşturamıyorsanız arızalanmış olduğu anlamını çıkarıyorum. Garantisi vardır inş.
  • Hocam kartı kameraya koy orda formatla. Formatlarınısa düzeliyor formatlanmıyorsa yenisini alıyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.