Şimdi Ara

Hafıza kartından silinen fotoğrafları geri almak... (Lütfen yardım edin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
23.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizden bir ricam olacak. Dün 300'e yakın fotoğraf çekimi yaptık. Lightboxlar kuruldu ürün olarak kullancağımız yemekler hazırlandı. 8 kişilik bir ekip Cumartesi özveri gösterip bu iş için yaklaşık 6 saatimizi harcadık.

Ama öküzlüğüme doymıyım ben yanlışlıkla hafıza kartına format atınca bütün resimler silindi...

Birtane bayan vardı Avrupadan başlayıp Türkiye üzerinden devam edecek olan barış turunda bi kamyoncu tarafından tecavüze uğrayıp öldürülmüştü. Türk Emniyet'i kadından aldığı fotoğraf makinesiyle çektiği resimleri, katilin silmesine rağmen geri getirebilmişti.

Umarım benimde böyle bir şansım vardır. Umarım daha yeni başladığım işte güven kaybına maalolmam..

Ben Hiren Boot CD'nin içindeki Undelete, ve Get Data Back(FAT) programlarını denedim. Ama sonuç başarısız oldu. Bir kaç ayarı var ama karta müdahale edeceği için cesaret edip yapamıyorum.

Daha önce tecrübe edinmiş arkadaşlardan çok rica ediyorum. Lütfen bana yardım edin!!!

Fotograf Makinesi: Olympus SP350
    Kart Türü: 1GB xD Fujifilm
    Kart Okuyucu: Sistemle büyünleşik
    Kayıt formatı: 300 küsür jpeg formatı. Önemli mi bilmyiorum ama 8mp bir foto yaklaşık 1.3mb

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hafıza Kartından Silinen Fotoğrafları Geri Getirme

Hafıza kartından silinen fotoğraflarınızı geri getirmek mümkündür. Aşağıdaki adımları izleyerek silinen fotoğraflarınızı kurtarabilirsiniz:

1. Silinen Fotoğrafların Yerini Belirle: Silinen fotoğrafların bulunduğu hafıza kartını belirle.
    2. Kurtarma Yazılımı Kullan: Hafıza kartından silinen fotoğrafları geri getirmek için bir kurtarma yazılımı indir. Recuva, PhotoRec ve Disk Drill gibi birçok ücretsiz ve ücretli kurtarma yazılımı mevcuttur.
    3. Kurtarma Yazılımını Kur: İndirdiğin kurtarma yazılımını bilgisayarına kur.
    4. Hafıza Kartını Bilgisayara Bağla: Hafıza kartını bir kart okuyucu kullanarak bilgisayarına bağla.
    5. Fotoğraf Tarama Başlat: Kurtarma yazılımını aç ve hafıza kartını seç. Tarama işlemini başlat.
    6. Geri Getirilebilir Fotoğrafları Seç: Tarama işlemi tamamlandıktan sonra, geri getirilebilir fotoğrafları seç.
    7. Fotoğrafları Geri Yükle: Seçtiğin fotoğrafları güvenli bir konuma geri yükle.

Resimli Anlatım:

1. Hafıza kartını bilgisayara bağla.
    2. Kurtarma yazılımını başlat ve hafıza kartını seç.
    3. Tarama işlemini başlat.
    4. Geri getirilebilir fotoğrafları seç.
    5. Fotoğrafları geri yükle.

Önemli Notlar:

• Silinen fotoğrafları mümkün olan en kısa sürede kurtarmaya çalış.
    • Kurtarma yazılımını kullanmadan önce hafıza kartına veri yazmaktan kaçın.
    • Kurtarılan fotoğrafları hafıza kartından farklı bir konuma geri yükle.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Recovery My files programını önerırım ben yanlıslıkla biçimlendırmıstım kartı takıp tarattıgımca cektıklerım artı dıger sılınen bılgılerı bıle gerı almıstım bı dene
  • ben sırf o işi için yapılmış proları kullanıyorum.
    mesela fatoları geri getirmek için süper bi pro var photo recovery genius ben bununla 350 tane silinmiş foto buldum dijital kameradan işin komiği fotorafcı fotolar silinip üstüne foto çekilirse geri gelmez dedi ama ben getirdim
  • :( Arkadaşlar ne denediysem olmadı. Galiba fotoğraf makinesinden formatlayınca yalan oluyomuş. Bi arkadaş bahsetmişti donanımsal olarak bazı cihazlar varmış kurtarma adına daha kesin sonuçlara ulaşabiliyormuş. Kadıköyde sorduğumda 100 YTL ye ben hallederim dedi. Ona vericem son çare artık. Durumu buraya yazarız...
  • PhotoRecovery İle Fotoğraflarınızı Geri Getirebilirsiniz.
  • - bu foto güzel değil silicem işte
    - yaw yapma dur aaa bi dakka

diye başlayıp en beğendiğim foto mu kaybettim. SD kartımdan silinmiş ve beni hayli üzmüştü. onlarca küçük programcık indirip trial sürümlerinde hiç bişey yapmadıklarını görüp kızarak bir kaç saat geçirdikten sonra daha dikkatli araştırmaya başladım...

her türlü veri alanı ister HDD olsun ister SD kart olsun, aynı kitap gibi iki bölümden oluşuyor. içindekiler ve ana bölüm... yazarken ana bölüme yazıp içindekilere de yerini not alırken, silme işleminde sadece içindekilerden kaldırıyoruz.

undelete ve recovery fonksiyonu ise geri kazanma işlemini kaybedilen dosyayı ana bölümde bulup içindekilere yeri ile birlikte geri kazandırıyor. elbette başarı için ana bölümde silinen dosya üzerine başka bir dosyanın bilgisi yazılmamış olmalıdır.

bu işlemi en güzel ben, İmportant'ın dediği gibi PhotoRecovery ile başardım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.