Şimdi Ara

HAFTANIN SORUSU 3 ( ZOR GEÇİŞ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çevresinde 10 metre genişliğinde hendek bulunan bir şatoya gitmek istiyorsunuz. (Aşağıdaki şekle bakın.) Elinizde, her biri dokuz buçuk metre uzunluğunda iki tane kalas var. Ancak bunları birbirine bağlayacak bir şey yok. Şatoya varmak için kalasları nasıl kullanırsınız ?

• hendeğin oralarda büyükçe bir taş bulabilirsek benim çözümüm de resimdeki gibi.

yasal uyarı: balığın olayla ilgisi yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 25 Ekim 2005, 20:24:05 >
  • köşeye çapraz koyarım tekini.
    diğerini de bir ucunu kalenin olduğu köşeye öbür ucunu da ilk koyduğum kalasın ortasına koydum mu 10kök2=14.14 lük yere 14.25 lik bir kalasım olur ki matematiksel olarak yeter ama fiziksel olarak bişey diyemem

Bu şekilde @pacman in yaptığından farklı olarak ağırlık merkeziyle ilgili bir sorun kalmıyor. Ama derseniz ki kalaslar dayanıklı mıdır diye... Orasını soruyu soran arkadaş bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 25 Ekim 2005, 20:36:41 >

• neverlate, cevabı bilmiyorum ama senin cozumun bence dogru.
  • vay be helal güzel çözmüşsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 25 Ekim 2005, 20:44:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pacman

vay be helal güzel çözmüşsün
    eyvallah

Boyu yetiyor gibi geldi bana bi kontrol edin yine. 45 45 90 üçgeninde hipotenüse inen dikme hipotenüsün yarısına eşit değil miydi?
    Yani 9,5/2=4.75

9.5 ta diğer kalasın boyu
    Yani 4.75+9.5=14.25

O aranın uzunluğu 14.14 olduğuna göre fazlası bile var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 25 Ekim 2005, 20:44:48 >
  • ama tekrar hesapladım da seninki de yetmiyor be kardeş.
    çapraz duran kalas + 1 kalas boyu = 4.25+9.5 metre=13.75. oysa hendeğim çaprazdaki mesafesi 14,14 mtre idi
    ben mi yanlış yapıyorum toplamayı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pacman

ama tekrar hesapladım da seninki de yetmiyor be kardeş.
    çapraz duran kalas + 1 kalas boyu = 4.25+9.5 metre=13.75. oysa hendeğim çaprazdaki mesafesi 14,14 mtre idi
    ben mi yanlış yapıyorum toplamayı?

evet ya sen yanlış yapmışsınbaksana
  • evet ben yanlışım kabul ediyorum
    9.5 yarısı 4.25 deil 4.7 5 yapar.

tekrar tebrikler neverlate senden hiç birşey kaçmıyor..
  • NEVERLATE arkadaşımızı tebrik ederim.Bu hafta şampiyonluğu PACMAN arkadaşımızdan devr aldı.Tekrardan tebrik ederim.
  • yaaa kahretsin!!! görür görmez çözdüm soruyu ama sen yazmışsın bile!!! abi bi daa soruları göndermeden önce haber ver de aynı anda baksın herkes... haksızlık oluyo bööle ama

quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

köşeye çapraz koyarım tekini.
    diğerini de bir ucunu kalenin olduğu köşeye öbür ucunu da ilk koyduğum kalasın ortasına koydum mu 10kök2=14.14 lük yere 14.25 lik bir kalasım olur ki matematiksel olarak yeter ama fiziksel olarak bişey diyemem

Bu şekilde @pacman in yaptığından farklı olarak ağırlık merkeziyle ilgili bir sorun kalmıyor. Ama derseniz ki kalaslar dayanıklı mıdır diye... Orasını soruyu soran arkadaş bilir

• Soru sormayı bilmiyorsun canım kardeşim. Diyeceksin ki bu kalaslardan 5 tane var. Uğraşsın dursun millet.
  • Pacman balık ne oldu, evrim geçirip karaya mı çıktı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.