Şimdi Ara

Hak Mahrumiyeti HACİZLİ(H) ne demek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
200.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hayır araba benim üstüme değil. 1 yıl önce arabayı aldım. Arada çok değerli bir dostum olduğu için güvenip aldım. Tesadüf turkiye.gov.tr sitesine girdim. Plakayı bir sorgulatayım dedim. Bu yazılarla karşılaştım.
  • Arkadaşım arabaya yakalama çıkmış.
    Araç sahibinin çeşitli borçlarından dolayı açılmış davalar var ve araçta onun üzerine olduğu için bu borçların tahsilinde kullanılacaktır
    Hemen dostunuzu arayıp durum hakkında bilgi alın yoksa araçta elden gidebilir
  • Cevapların için sağol. Arabayı almama aracı olan arkadaşıma söyledim. Araç sahibine durumu sorup bilgi alacak. Peki 30 Kasımda yakalama kararı çıktı ise, 1 aydır polis, icra vs. neden gelip benden arabayı almadı. Araç sahibininde benimde adreslerimiz sabit ve belli. Ayrıca 15 Aralıkta eşim kırmızı ışıkta geçmiş. Poliste arkasından ceza yazmış. 30 Aralık Cuma günü gittim cezayı ödedim. Vergi Dairesinde de birşey demediler.
  • Vergi dairesinde ki olay için birşey diyemeyeceğim.
    polis çevirmelerinde yakalanırsa parka çekerler arabayı bırakmazlar
    sen yine de bu konuyu yabana atma tanıdığın bi avukatla görüş
    dosya numarasından ne olup bittiğini öğrenebilirsin
  • Tanıdığım ama pek muhabbetimin olmadığı bir trafik polisi arkadaşım var. Ona sorsam, benim araba hakkında bilgi verir mi?
  • olabilir bi sor danış bu arada pm kutuna bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şahbaba

Belirtilen kurumun araç üzerinde hakkı var demek. Yani o kurum tarafından araç haczedilmiş demek...

Ya da araç kredi ile alınmıştır ve borcu ödenene kadar alacaklı kurumun araç üzrerinde hakkı var demektir...

bu iki anlama da gelebilir...

sımdı ben ıhtıyac kredısı ıle araba aldım tasıt kredısıyle degıl hemde kredıyı cektıgım banka dısında bı semt ismi geçiyor ne yapabılırım ?
  • Hak Mahrumiyeti Detayları Hak Mahrumiyeti
    REHİNLİ (R) YAPI KREDİ BANKASI
    HACİZLİ(H) ÜMRANİYE NAKİL VASITALARI V.D. MÜD.

bu araç trafikte polis plaka sorugulamasında bir sıkıntı çıkar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardent_boy

Hak Mahrumiyeti Detayları Hak Mahrumiyeti
    REHİNLİ (R) YAPI KREDİ BANKASI
    HACİZLİ(H) ÜMRANİYE NAKİL VASITALARI V.D. MÜD.

bu araç trafikte polis plaka sorugulamasında bir sıkıntı çıkar mı ?

çıkmaz ...

aracınız sadece rehin ve hacizli...

ancak hacze konu yahut rehne konu borcu ödemez icra takibine düşer de aracınıza yakalama kararı çıkarılırsa aracınız görüldüğü yerde çekilir..

şu anda rahat rahat gezebilirsiniz ;)

düzenleme ; Konu hortlamış ..cevap verdik bir kere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurkcu32 -- 10 Aralık 2014; 20:18:14 >
  • KONUYU TEKRAR HORTLATTIM KUSURUMA BAKMAYIN

vodafonedan cıhaz aldım odeyemedım ve avukatlık oldum bı kac ay sonra avukatla gorustuk taksıte bagladı 2 aydır duzenlı oduyordum elıme bı ımkan gectı ve 1 ay once arac aldım salaklıgım aracı uzerıme yapmak oldu aldıktan 3 hafta sonra tesadufen edevletten aracın hacızlı oldugunu gordum avukatı aradım bu ısın taksıtle olamayacagını soyledı ve borcun hepsını ıstedı odersen hacızı ve yakalama emrını kaldırırım dedı avukatın bu uyanıklıgına karsı nasıl bır yol ızlemelıyım yatırdıgım taksıtlerın dekontuda elımde yardımcı olursanız sevınırım

2.sorum e-devletten baktıgımda hacizli(h) gozukuyor birim:eslişehir 7. icra dairesi tur:hacızli(h) aracım goruldugu yerde yakalanırmı yoksa kullanmaya devam edebılırmıyım yardımlarınız ıcın sımdıden tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty2014

KONUYU TEKRAR HORTLATTIM KUSURUMA BAKMAYIN

vodafonedan cıhaz aldım odeyemedım ve avukatlık oldum bı kac ay sonra avukatla gorustuk taksıte bagladı 2 aydır duzenlı oduyordum elıme bı ımkan gectı ve 1 ay once arac aldım salaklıgım aracı uzerıme yapmak oldu aldıktan 3 hafta sonra tesadufen edevletten aracın hacızlı oldugunu gordum avukatı aradım bu ısın taksıtle olamayacagını soyledı ve borcun hepsını ıstedı odersen hacızı ve yakalama emrını kaldırırım dedı avukatın bu uyanıklıgına karsı nasıl bır yol ızlemelıyım yatırdıgım taksıtlerın dekontuda elımde yardımcı olursanız sevınırım

2.sorum e-devletten baktıgımda hacizli(h) gozukuyor birim:eslişehir 7. icra dairesi tur:hacızli(h) aracım goruldugu yerde yakalanırmı yoksa kullanmaya devam edebılırmıyım yardımlarınız ıcın sımdıden tşkler

Hacizli olması sorun değil bağlayamazlar, YAKALAMA diye belirtmesi lazım, yakalama kararı çıkarsa o zaman polis hatalı park, genel kontrol vs gibi durumlarda görürse bağlar, borcu ödemeden de aracı geri alamazsınız.

• verdiğiniz cvp için tşkler bıraz rahatladım peki yakalamalımı degılmı bunu nasıl ogrenırız bilginiz varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty2014

verdiğiniz cvp için tşkler bıraz rahatladım peki yakalamalımı degılmı bunu nasıl ogrenırız bilginiz varmı

Yakalama kararı çıkarsa zaten sorguladığınızda görürsünüz YAKALAMA diye belirtiyor.
  • herkese merhaba 21.08 2005 yılında aldığın aracı yeni satmaya çalışırken arabada 17 bölge karayolları hak mahrumiyeti var ama ilginç olan 2004 ocak ayında konmuş. aracı ben alırken hiç birşey görülmüyordu. şimdi ne yapmalıyım 17 bölge karayolları istanbulda ben ankarada yım. borçta benim değil şaştım kaldım. acil cevap yazarsanız sevinirim.teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.