Şimdi Ara

Hala i5 2500k Kullanan Var Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    neden hocam? ikisi de 4c/4t değil mi? sizin paylaştığınız testlerde de 6700k ile çok fark yok gibiydi 8350k olarak.
  • 2500k Intelin çıkardığı kaliteli bir işlemciydi. Intel rakibim yok kral benim diyerek 2500ü fabrikada biraz overclock yapıp yeni işlemci diye diye piyasaya sürünce 2500k her yeni işlemci çıktığında overclock yaparak döneme uyum sağladı. 2500k ciddi overclock oluyorken ve intel her seferinde eski işlemcisini overclock yaparak piyasaya sürücünce halen kullanılabilir bir işlemci kendileri. Çünkü 6. Nesil işlemcileri filan 2500k takoz değilse gözü kapalı yakalıyor.

Ve bu sene Ryzen çıktı intel tokatı yedi ve intel de çekirdek sayısını arttıracak. Bu demek oluyor ki artık yavaş yavaş 4 çekirdek devri bitiyor 2500k yeni oyunlara yetmeyecek.

Tabi intel fanlarının gözü yaşlı çekirdek sayısı önemli değil diyorlar her sene anakart alıyorlar 8.nesil intelde çok sayıdaki çekirdekleri görüyorlar fanı oldukları intelden bir darbe daha yiyorlardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Unutmadan; Intel çekirdek sayısını arttırıyor bu demek oluyor ki artık oyunlarda da yavaş yavaş tek çekirdek performansından ziyade çok çekirdek de işe yarayacak, bu demek oluyor ki Ryzen bir tik daha iş yapacak.

Bir Intel fanı olarak ikinci nesil Ryzenleri bekliyorum Intel akıllanmazsa alırım ikinci nesil r5 bir işlemci yoluma bakarım. Yok artık her sene anakart değiştir. Onu piyasada tekelken yapabilirsin.

Şimdi intel tek çekirdek performansında çok başarılı ve oyunlarda önde ama 8.nesil ile çok çekirdek göreceğiz bu demek oluyor ki Intel destekçisi oyun ve uygulamalar da çekirdek isteyecek bu de Ryzenleri coşturacak. Inteli bu sene tek kurtaran şey eski anakartları desteklemesi olur.

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Benim sorunumda zaten anakart bulamamaktan kaynaklı, yoksa işlemci 250tl civarına her yerde var.
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Bende 2500k @ 4.4 ghz kullanıyorum. Birazda merakdan ryzene geçsemmi diyorum tek çekirdek performansı yüzünden bana pek bir artış sağlamayacak anlaşılan. Geçsemde en az ryzen 1700'e geçmem gerekecek sanıyorum. Aklımda deli sorular
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinekrem

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Benim sorunumda zaten anakart bulamamaktan kaynaklı, yoksa işlemci 250tl civarına her yerde var.

Oc yapmayacağım dersen 0 anakart bulmak kolay.

https://www.webdenal.com/msi-h81m-e33-ddr3-vga-dvi-usb3-0_914760.html?gclid=EAIaIQobChMI7YrDlIr11QIVjRXTCh1kMQYrEAQYASABEgJW7fD_BwE

yada oc yapacağım dersen ikinci ele bakacaksın.

• Yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemedim. Bir yıldır kullanıyorum bu işlemciyi stok hızda fena değil işimi görüyor ancak daha üst bir modele geçip en az iki üç sene civarı kullanmak istiyorum. Anakart masrafı yapmamak adına 1155 soket bir işlemci ile yoluma devam etmek niyetindeyim. 1155 soket işlemcilerin en üst modeli şu an için nedir? Pek fazla anlamıyorum da. Ve sizce üst model bir 1155 soket işlemci alıp devam etmek mantıklı mı? Dediğim gibi komple anakartı da değiştirmek istemiyorum, anakarta vereceğim parayı da işlemciye yatırayım istiyorum. Zaten dolar aldı başını gitti ikinci el alacağım o yüzden. Bu işlemciyi de ikinci el almıştım.
  • Q6600 ile devam alamiyoz idare ediyoz

• keşke bf1'de multi performansı da single gibi olsaydı ya :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 30 Ağustos 2017; 22:41:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.