Şimdi Ara

Half-Life 3 [ANA KONU] #Episode3 (302. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
6.987
Cevap
25
Favori
345.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında asıl gizem ve bilinmeyen Gordon Freeman' ın ta kendisi bence, G Man se Gordon un taktığı gözlük gibi son derece kolay farkedilebilecek ama farketmenin neredeyse imkansız olduğu ( hikayenin sunumu anlatımı ile ...) bir şaşırtmaca kurguda ki. Cidden ustalıkla yapılmış iki alt benlik ve özde aynı kişi... Fakat ben bile inanamıyorum bazen buna, yazdıklarıma rağmen, işin sihri de burada belki de...

Bekleyip görücez...
  • Yüz hatları aynı hatta göz renkleri bile aynı gözüküyor hmm

Belkide g-man ile gordon freeman kardeştiler g-man onun abisi idi bunlar gece uyurken değişik bir güç g-manı kaçııryor bizim gordon da bunu görüyor ve ogündne beri kouşamıyor nasıl teori

sonuçta abimiz ya bize yardım ediyor bizi kolluyor ve gideceğimiz yerleri gösteriyor

Burda ne yazarsak yazalım episode 3 ya da hl 3 çıkmadan birşey öğrenemeyiz adamlar devlet sırrı gibi saklıyor projeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 25 Şubat 2012; 13:04:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: urazs

Aslında asıl gizem ve bilinmeyen Gordon Freeman' ın ta kendisi bence, G Man se Gordon un taktığı gözlük gibi son derece kolay farkedilebilecek ama farketmenin neredeyse imkansız olduğu ( hikayenin sunumu anlatımı ile ...) bir şaşırtmaca kurguda ki. Cidden ustalıkla yapılmış iki alt benlik ve özde aynı kişi... Fakat ben bile inanamıyorum bazen buna, yazdıklarıma rağmen, işin sihri de burada belki de...

Bekleyip görücez...

O kadar şeyden sonra hala bunu diyorsunuz ya size artık YUH diyorum başka birşey demiyorum. Hala Gman ile Gordon'un aynı kişi olduğunu düşünenler var...
    Valve çalışanları kendi ağzından öyle birşey olmadığını hatta bu düşüncenin saçmalık olduğunu söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 25 Şubat 2012; 13:59:02 >

• aynı kişi değil hl2 de isyaaaeğğn bölümünda biz çatıdayken bizden eleman gman ile konuşuyor. Ayrıca shepartta zaman boşlugünda hatırlatırım gordon kadar önemli. Birde kardeş çıkmasınlar :d
  • G-man aperture Ni n bir elemanı olma ihtimali yok mu? Sürekli portal açıp duruyor g-man

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.GordonFreemaN

G-man aperture Ni n bir elemanı olma ihtimali yok mu? Sürekli portal açıp duruyor g-man

duyduğum en ilginç bir o kadar da yüzeysel teori gülümsettin valla

aperture olayı sonradan kurgulandı portal oyunları ile ve ucundan azıcık half-life'a iliştirildi. sanmıyorum bir alakaları olduğunu..
  • quote:

G-man aperture Ni n bir elemanı olma ihtimali yok mu? Sürekli portal açıp duruyor g-man

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Orijinalden alıntı: _LegendmJ_

Veya teoriyi şöyle desteklerim G-MAN insan değil bir robot aperture ün black mesayı yıkmak için ürettiği içine birçok teknolojisini entegre ettiği bir robot.

Fazla uçmadınızmı Ben Gman'in insan veya robot olduğunu hiç sanmıyorum. En azından dünyadan biri olduğunu sanmıyorum. Sahip olduğu yetenekler ne bir insanda olabilir nede bir robotta. Sırf Blackmesa yenilsin Aperture geçsin mantığıyla Xen'le bağlantı kurup onlardan taş alıp hadi siz dünyaya Blackmesa'yı halletmeye gidin diyip sonradan Xen artık bizimdir diyip hazır s.çtık bide tüy dikelim diyip Combine ırkının dünyaya gelmesinimi sağladı Gman kesinlikle Aperture malı değil.

• Eli Vance'i G-man öldürmüş beyler.

Eğer kuralları aştıysam kusura bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

duyduğum en ilginç bir o kadar da yüzeysel teori gülümsettin valla

aperture olayı sonradan kurgulandı portal oyunları ile ve ucundan azıcık half-life'a iliştirildi. sanmıyorum bir alakaları olduğunu..

Evet doğru diyorsun fakat;

Portal oyununda Black Mesanin istila altında olunduğu bilinmiyor oyun oynarken.. Bu black Mesanin saldırı altında olmadıgının göstergesi. Çünkü tesisin buyuk kısmını kontrol eden glados'un İnternet'e bağlanıp olanları öğrenememesi saçma olurdu dımı. Suan telefondayim açıklama yapamıyorum.

iamburak;

G-man Ni fazla büyütmemiz gerekiyor bı video vardı önceki sayfalarda g-man gözüktüğü her yere portalla gidiyor. Vortiguantlar ile olan musibet ise bence vorti lerin oluşturduğu elektromanyetik alan sayesinde glados freeman a ulaşamıyor. Tabi benim görüşüm bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zombitch -- 25 Şubat 2012; 17:33:35 >

• Sabırsızlıkla bekliyorum sonraki oyunu efsane bu oyun senaryosu bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Aslında asıl gizem ve bilinmeyen Gordon Freeman' ın ta kendisi bence, G Man se Gordon un taktığı gözlük gibi son derece kolay farkedilebilecek ama farketmenin neredeyse imkansız olduğu ( hikayenin sunumu anlatımı ile ...) bir şaşırtmaca kurguda ki. Cidden ustalıkla yapılmış iki alt benlik ve özde aynı kişi... Fakat ben bile inanamıyorum bazen buna, yazdıklarıma rağmen, işin sihri de burada belki de...

Bekleyip görücez...

O kadar şeyden sonra hala bunu diyorsunuz ya size artık YUH diyorum başka birşey demiyorum. Hala Gman ile Gordon'un aynı kişi olduğunu düşünenler var...
    Valve çalışanları kendi ağzından öyle birşey olmadığını hatta bu düşüncenin saçmalık olduğunu söyledi.

Neden açıklamalara takılıyorsunuz ki ? . Evet gayette olabilirler. Yazımı tam anlamamışsın sen. Bana G Man' i değil GORDON FREEMAN' in kim olduğunu söylesene önce. Ne biliyorsun hakkında doğru düzgün. Neden Valve sadece başarılı genç bir bilim adamı olduğundan fazlasını vermiyor bize, neden Gordon bu kadar önemli, hiç düşündünmü, diğer insanlardan farkı ne... Asıl gizem Gordon FREEMAN belki de...

Ayrıca o yazıda değindiğim bir sürü şey var, bula bula onumu buldun yuh diyecek, bravo...

Hah ayrıca kaç kere belirttim bunlar beyin jimnastiğidir diye, kesin öyledir mi demişim ?

Sana soruyorum peki, aynı kişi olmaları için ne gerekir ? Az görmedik biz yanıltıcı ama bir anlamda kendi içinde doğru olan bu şekilde açıklamaları... Ne diyecekti Valve, evet aslında bir bakıma aynı kişiler mi ?

Ben buradan olabilecekleri söylüyorum sadece... OLABİLECEKLERİ... Siz nasıl emin olabiliyorsunuz peki ? Çok daha mantıklı iki açıklama buyurun o zaman GORDON FREEMAN kimdir, G MAN kimdir, evet bekliyorum...

Burada yapılan şey fikir yürütmektir, ben Gabe değilim ok. İçten içe belki birtek o biliyor neyin ne olduğunu yada olacağını.

Afedersin ama bunu düşünmek ile HALA arasında bir anlam bağı yoktur. Hiçte mantıksız değildir bir bakıma...

Bir tek de sen oynamadın bu oyunu değil mi ?

HALF LİFE bilirkişisi olmadığına ve olamayacağına göre, benim yorumumla aklınca kafa bulamazsın ben sana onu diyeyim.

Ben olabilir dedim, kesin öyledir demedim ve evet GORDON FREEMAN ın adı bile HALF LİFE adı bile imgeler simgeler mesajlar taşıyor bana kalırsa. GORDON FREEMAN ın kendisi bence en büyük soru işatertlerinden biri ve kimse bunu sorgulamıyor bile, belki ( belki ve bence ! ) bu VALVE in planlı olarak verdiği bir şey de olabilir.

Düşünce yi en olmadık şeylere çekersin ve en basit gerçeği çok kolay bir şekilde gizlersin, bu çok basit psikolojik bir yöntemdir. Ve VALVE bunu yapmış yapıyor olabilir gayet.

Aynı kişi değil kesinlikle diyenler...

Zaman ve mekandan azade ise bir varlık herşey olabilir. İşin içinde zamanla ilgili bir durum varsa pek tabii Gordon da olabilir ( OLABİLİR )

Taa yazının en başında hiç alakası da olmayabilir diye yazmışım, bu bile iddia etmediğimi gösterirdi sana, tepki koymazdın zaten.

Birden saçma bir mesajla saygısız bir üslup kullanmana hiç gerek yoktu anlayacağın dalga geçer gibi, inanamıyorum hala düşünenler var diye... Ayrıca alıntı yaptığın mesaja 3. şahıs hitabı da yapmana gerek yoktu, buradan güzelce kardeşim o öyle değildir bence bak şundan bundan dolayı diye yazabilirdin.

Ben bana uzak ihtimal gelmeyen şeylerle ilgili fikirlerimi paylaştım.

• gman le gordon freeman aynı kişi değiller.çünkü HL1 de nihilanth ''You are man... he is not man... for you he waits... for you'' bu cümleyi söylüyor.yani gman insan değil gordon freeman insan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadpunk -- 25 Şubat 2012; 18:17:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Yüz hatları aynı hatta göz renkleri bile aynı gözüküyor hmm

Belkide g-man ile gordon freeman kardeştiler g-man onun abisi idi bunlar gece uyurken değişik bir güç g-manı kaçııryor bizim gordon da bunu görüyor ve ogündne beri kouşamıyor nasıl teori

sonuçta abimiz ya bize yardım ediyor bizi kolluyor ve gideceğimiz yerleri gösteriyor

Burda ne yazarsak yazalım episode 3 ya da hl 3 çıkmadan birşey öğrenemeyiz adamlar devlet sırrı gibi saklıyor projeyi

Tebrik ederim sizi, bakın güzel kardeşim burası bir forum, burada sizle dalga geçen yok, sizde eğer normal hayatta karşılaştığınızda yapmayacağınız yapamayacağınız gudiklikleri inceden dalga geçmeleri yapamazsınız, kimse sizin fikirlerinizle yada sizle dalga geçmiyor.

Cidden buradan aklınca kafa bulan 20 yaşlarında ki arkadaşlara sesleniyorum düşüncelerimle, bizzat bu alaycı ve hasmane tutumunuzu kınıyorum.

O yazılanlarda anlayacak olana G Man dışında çok fazla şey vardı, emek vardı, ciddi bir fikir yürütme vardı, iki tintirik alay mesajıyla dalga geçmeyin. Denk gelsek tanışsak utanacağınız cümleler kurmayın. Forum kişiliğinin arkasına gizlenip, Adım belli soyadım belli, fikirlerim belli, nerden buluyorsunuz bu cüreti, bu saygısızlığın sebebi nedir, sizinle dalgamı geçildi ?

Bence düşünün bunları. Klavye başındaki adam la normal hayatta ki adam aynı kişidir bana göre, ona göre ölçerek tartarak yazarım ben yazılarımı, kimse ile dalga geçmem açıktan yada gizlice. Aynısını tavsiye ederim size de.

Siz ayrıntının dibinde gerçeği ararken oyun çıktığında son derece basit gözden kaçan şeylerle de karşılaşabilirsiniz sonunda ve evet buda bir ihtimal ve bende bunu dile getirdim. Abimiz miş falan, hey yarabbim, bi okuyun ilk önce ya, bi düşünün üzerinde, sonra yazın.

• 5 gün önce yapılan açıklama.Sanırım fanları üzmemek için oyunu dahada geliştiriyorlarmış...

NewsNewell explains the silence over Half-Life 3.Valve just don't want to get our hopes up too soon

It has been almost eight years since Half-Life 2 arrived on the PC and around four and a half years since Episode 2 appeared so what exactly is going on with the Half-Life series?

Valve founder, Gabe Newell has attempted to address this question in a recent interview, albeit without actually giving anything away. He explained that the main reason for not talking about the game is to help manage fans' expectations essentially to avoid disappointment over potential delays.
    He explained, "We're acutely aware of how much we annoy our fans and it's pretty frustrating to us when we put them into that situation. We try to go as fast as we can and we try to pick the things that we think are going to be most valuable to our customers and if there's some magic way we can get more work done in a day then we'd love to hear about it. Part of the reason that we backed off talking so much about what was happening in the future is that when we've done that in the past, you know, with Half Life 1 it was a year after we originally said it would be."
    "With Half Life 2 basically if you go and read the forum posts it apparently took us fifty or sixty years to get done," Newell continued, "so we're trying to be careful not to get people too excited and then have to go and disappoint them. So we're sort of reacting in the other direction and saying 'okay, well let's have things a little more baked before we start getting people all excited about it.'"
    We hope that the wait for Half-Life 3 will be worth it.

kaynak =http://www.play.tm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vishera -- 25 Şubat 2012; 18:28:16 >

• quote:

quote:

Tebrik ederim sizi, bakın güzel kardeşim burası bir forum, burada sizle dalga geçen yok, sizde eğer normal hayatta karşılaştığınızda yapmayacağınız yapamayacağınız gudiklikleri inceden dalga geçmeleri yapamazsınız, kimse sizin fikirlerinizle yada sizle dalga geçmiyor.

Cidden buradan aklınca kafa bulan 20 yaşlarında ki arkadaşlara sesleniyorum düşüncelerimle, bizzat bu alaycı ve hasmane tutumunuzu kınıyorum.

O yazılanlarda anlayacak olana G Man dışında çok fazla şey vardı, emek vardı, ciddi bir fikir yürütme vardı, iki tintirik alay mesajıyla dalga geçmeyin. Denk gelsek tanışsak utanacağınız cümleler kurmayın. Forum kişiliğinin arkasına gizlenip, Adım belli soyadım belli, fikirlerim belli, nerden buluyorsunuz bu cüreti, bu saygısızlığın sebebi nedir, sizinle dalgamı geçildi ?

Bence düşünün bunları. Klavye başındaki adam la normal hayatta ki adam aynı kişidir bana göre, ona göre ölçerek tartarak yazarım ben yazılarımı, kimse ile dalga geçmem açıktan yada gizlice. Aynısını tavsiye ederim size de.

Siz ayrıntının dibinde gerçeği ararken oyun çıktığında son derece basit gözden kaçan şeylerle de karşılaşabilirsiniz sonunda ve evet buda bir ihtimal ve bende bunu dile getirdim. Abimiz miş falan, hey yarabbim, bi okuyun ilk önce ya, bi düşünün üzerinde, sonra yazın.

konuyu doğru dürüst okumassan dalga geçerler tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadpunk

quote:

quote:

konuyu doğru dürüst okumassan dalga geçerler tabi.

Sen kimsin arkadaşım sana ne oluyor, sana birşey diyen mi oldu, ne tuhaf bir tutumdur bu. Sen yada aklınca kafa bulan arkadaşlar tanımadığınız adamla derdiniz nedir sizin ? Neyi okumamışım ? Tüm Half Life oyunlarını yaşım yettiği için ve son derece iyi seviyede İngilizce bilgim olduğu için zamanında çıktığında oynamış adamım, burasıda Half Life topiği, istediğimi yazarım kimseye saldırmadıkça.

Dalga kimle geçilir biliyormusun benim dediğim KESİN DOĞRUDUR DİYENLE, onla da geçilmez ya aslında, bence değildir denir.

Ben iddia etmedim, olabileceklerle ilgili fikir yürüttüm.

Hayret birşey , Half Life oyunu sizin tekelinizde mi, herkes kesin ve net yorum yapıyor. Adamlar ne diyecek tabii ki reddedicekler bazı şeyleri, eğer cidden öyleyse spolier ın önde gideni olur değil mi kabul etseler. İşinize gelene cevap yazcağınıza cımbızla çekip alıp, diğer şeylere yorum yapsanıza.

Tabii ki dalga geçerlermiş, sen kimsin arkadaşım, bu tavrınla saldırıyorsun bana farkındamısın ? Asıl yazdıklarımı doğru düzgün okumadığı için sığ yorumlar yapıyor insanlar, fikir yürütmüyor, üzerine ekleyip çıkarmıyor, şurası bence doğru şurası olabilir şurası bence mantıksız demiyor.

Tanımadığınız insana normal hayatta fikirlerini dinlediğinizde katılmıyorsanız nezaketen de olsa saçma demezsiniz, dalga hiç geçmezsiniz çünkü kavga bile çıkabilir aranızda, burada niye aynı tavrı göstermiyorsunuz ? Size saygısızlık eden yok, düşüncelerini paylaşan var. En fazla bence yanılıyorsun der geçersin. Böyle güvenli mesafelerden saygısızlık yapan insanları hiç anlamıyorum ben hem de hiç bir sebep yokken.

Kolay buradan atıp tutmak insanlara gider yapmak dalga geçmek, yapıyorsunuz, tamam kardeşim takılın kendi dünyanızda.

• ohaaaaa bi dövmediğin kaldı .senin sorduğun sorular önceden çok soruldu ve cevapları verildi konuyu o yüzden oku diyorum ve üste cevabı vermiştim bidaha yazıyorum.

gman le gordon freeman aynı kişi değiller.çünkü HL1 de nihilanth ''You are man... he is not man... for you he waits... for you'' bu cümleyi söylüyor.yani gman insan değil gordon freeman insan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadpunk -- 25 Şubat 2012; 18:57:34 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmi524

Şunu anlamış değilim?
    G-Man ile Gordon Freeman'In gözü neden yeşil????

Göz rengini geçtim yüz hatları birebir aynı neredeyse, HL 2 de ve episode lar da bunu daha net hissediyordu insan oynarken. Ciddi bir benzerlik söz konusu, hani şu yaşlanmış Gordon Freeman teorisini destekler şekilde, oranda bir benzerlik var yüz hatlarında.

Gözlük ise tamamen (distraction) dikkat dağıtma amaçlı olabilir, clark kent superman gibi. Ve bunda çok ciddiyim, gülmeyin

Bence Freeman soyadı da çok manidar. G man de ki G harfi de Goverment dan bambaşka bir şeye bir gönderme olabilir. Şunu duymuşsunuzdur belki ; Gordon ( G ) Freeman ( Man ).

Bazen hadi canım bu kadar da kabak gibi açıkta ortalıkta olamaz herşey, yok artık daha neler dediğimiz şeyler burnumuzun ucunda ki gözlüğü arayıpta bulamamamız gibi çok açık ve net bariz görünen şeylerdir. Ki bu en büyük ilüzyonlara en kolay çözülebilecek ama neredeyse aklımıza gelen ilk şey olmasına rağmen hayattta ihtimal vermediğimiz ve yok saydığımız şeylerin apaçık sunumu olur çoğu zaman.

En güzel örneği için bakınız : Usual Suspects, Olağan Şüpheliler. Half Life ı usta işi bir film senaryosu gibi algılamak bir oyun olarak algılamaktan çok daha akıllıca olur.

Ben ciddi anlamda Gordon Freeman ile G Man in aynı insan ( varlık ) olabileceğini düşünüyorum açıkçası senelerdir. Hiç alakası da olmayabilir tabii ama G Man nasıl bir gizemse oyunda ki diğer en büyük gizem de Gordon Freeman dır bana kalırsa, hiç farkettiniz mi ?

Ne biliyoruz Gordon Freeman la ilgili başarılı ve genç bir bilim adamı olması dışında ?

G Man in bize ( Gordon Freeman' a ) yaptığı tüm konuşmaları yardımları yada hitap şekillerini düşününce, geçmişte kendi hatalarını yapmasını engellemeye çalışan ve kendini çok iyi tanıyan bir adamın kendisine kendinden son derece emin bir üslupla yaklaştığını hissedebilirsiniz.

Ama belki Gordon ın yolu sadece G Man in çizdiği ( Free takısını yitirmiş bir Gordon) bir yol olmaması olamayacağı için kendisinin bile hesaba katmadığı şeyler oluyor hikaye boyunca. Alyx in varlığı bence Gordon Freeman ın zaman içinde G Man e dönüşmesini engelleyecek yegane şey... Ve eğer G Man in dönüşümlerine şahit olursak, duygu ile davrandığını görürsek hiç şaşırmayın derim ben sonraki oyunlarda. G MAN sandığımızdan çok daha zayıf ve bağımlı bir varlık olabilir, Gordon kadar özgür olmayabilir, tüm o yaptıklarına ve güçlerine rağmen... G Man in Gordon a ( bir anlamda belki de kendine, özüne dönmeye ) ihtiyacı olabilir...Tüm derdi yaptığı her şey kendi ruhunu kurtarmak, yeniden özgür olmak FREEMAN olmak adına yapan biri olabilir.

Ben Gordon Freeman da herkes ve herşeyden daha büyük bir gizem buluyor görüyorum, geri kalan herşey etrafında onun için ve onunla alakalı tasarlanmış gibi özünde sanki...

Hiç hafife almayın, Alyx ve Gordon Freeman ın kaderleri birbirlerine aşk ile sıkı sıkıya bağlı bence ve tüm Half Life senaryo gidişatında şimdiye kadar gözden kaçan pek dikkat edilmeyen müthiş bir öneme sahip.

İşte bariz sezinlediğimiz bu aşk olgusu Alyx in Gordon a beslediği hisler bizi G Man den ayıran en önemli faktör ve bence Combine da istilada ana mevzu değil bana sorarsanız. Bu ikilinin kaderini oynuyoruz HL 2 den beri farkettiyseniz...

Ve Half Life 2 episode 3 yada HL 3 artık adı ne olursa finali, senaryonun alacağı yön Gordon' un Alyx ile olan bağı üzerinden derinleşecek ve yapacağı seçimler üzerinden.

Sizce G Man Alyx' i o patlamadan neden sağ çıkarsın ?

Mantıklı bir sebep ? Eski bir hatanın telafisi ? Vortigauntlar engellemeseydi G Man ne yapacaktı Alyx' e... Vortigauntlar Alyx'i kurtardı G Man i durdurdu izlenimi uyandı hepimizde değil mi ? Ya bu bilinçli bir tercihse ? Böyle düşünmemiz istendiyse... G Man in saldırgan bir tutumu yoktu ki.

Belki de G Man Alyx ile kendi varoluşunu ( Gordon' u ) olması gereken ama yapamadığı şeye ulaştırma çabasında...

G Man in salt kötü olduğuna zerre inanasım gelmiyor. Ya da müthiş gizemli bilinmeyen bir varlık olduğuna...

G Man dünya tabanlı, bizden biri, çok üstün yeteneklere erişmiş bizden biri(gordon freeman) olabilir. Zaman yolculuğu ve korkunç bir gelecek le alakalı biri...

G Man HL senaryolarının muhtemel nihai distopik dünyasından bir birey ( En nihayetinde HL 2 de bile hala bir Resistance, direniş söz konusu, Distopya tamamlanmış diyemeyiz, bir umut var sokaklarda ve o umutta biziz...)

Açıkçası muhteşem bir senaryo anlatımı ve sinematik yaklaşımı var HL serisinin. Ve her kusursuz sinema sanat eserinde olduğu olacağı gibi Half Life ın da asıl olayı ne Combine ne Vorti ler ne XEN ne de başka birşey.( Bunlar asıl olanın anlatıldığı kurgusal evrenin yapı taşları, dekorlar ve konseptler ). HL ın bizi götürüp de bırakacağı yer bunların hiç biri olmayacak...

Her şey İnsan doğası ile alakalı, G Man bizle yaptığı tüm o karman çorman konuşmalar, her şey insan doğası ve seçimlerle ilgili.

Ve her kusursuz sinema, sanat eserinde olduğu olacağı gibi Half Life ın da asıl olayı insan doğası, seçimler ve aşk kavramlarıyla şekilleniyor, inançla şekilleniyor, inanıp inanmamakla ( direniş inancı, Dr Breen gibileri ise tersini temsil ediyor, Combine ın yine bir (anlam olarak) önemi yok aslında HL insanı anlatan bir seri bilimkurgu konseptinde.) alakalı herşey. Gordon ın seçimleri ve Alyx le alakalı.

Asıl senaryo görünenin altında ve son derece sade, tüm bu karmaşa usta işi bir yönetmen ve senaristin asıl mevzunun vuruculuğunu etkileyiciliğini son haddine getirebilmek için müthiş bir yaratıcılıkla ve çabayla oya gibi işlediği kurgusal bir evren kavramlar bütünü aslında.

Açıkçası belki fazla bir beklenti içerisindeyim en nihayetinde bir PC oyunundan ama oynadığım HL serisi bana bunu çok açık hissettirdi. PC oyunu kılığında bir klasik roman, oscarlık bir sinema eseri ile karşı karşıyayız bence. Ve işin komiği büyük bir aşk hikayesinin içindeyiz aslında, herkesin gözden kaçırdığı.

Ve bu aşk ( ki en güçlü insan duygusudur, neredeyse güdüseldir, engelleyemezsiniz kendinizi, gerçekten yaşayan bilir bu duyguyu mantık falan dinlemez, aynı Alyx in Gordon a olduğu gibi, siz sanıyormusunuz ki Alyx yaptığı her şeyi sırf DİRENİŞ ! in iyiliği için yapıyor Gordon a, Gordon direniş için sırf çok önemli diye, hayır sadece o değil, direniş her anlamda Alyx in kalbinde de Gordon ile can buluyor.) bu serinin en güçlü tarafı aslında.

Bunlar tamamen benim fikirlerim, hislerim ve yine söylüyorum ki asıl gizem gizemin olmaması, bunun öneminin olmaması, önemli olanın FREEMAN olarak kalabilmemiz ve eğer farkettiyseniz bu macerayı yaşaması için seçilen biz yani Gordon Freeman, olabilecek en nötr en mantık odaklı insan sıradan birine göre.

Ve biz onun yavaş yavaş dönüşümünü izliyoruz oynuyoruz. Özellikle üzerine uğraşılan !!! insan duygularını çok iyi yansıtan yüz animasyonlarında tüm soğukkanlılığımızla ve mesafeli ölçülü temkinli yaklaşımımızla Alyx in aşkını, bilimadamlarının saygısını, direnişçilerin hayranlığını ve bizi önder sembol kahraman olarak algılamalarını izliyoruz...

G Man mi olacağız yoksa Gordon Freeman mı herşey sona erdiğinde...Ve ne pahasına...Half Life bir adamın hayatının, iç hesaplaşmalarının ( G Man) kararlarının ve özgürlüğün doğasının sorgulandığı insana ait bir hikaye, yaratıcı ve sofistike kurgusu tasarımları sadece geri planı hikayenin, dekoru...

Birebir böyle olmayacak olsa da, pek çok şey simgesel bu oyunda kullanılan aslında, gerçek hayatta bir olguyu temsil eden. Alegorik şeyler, paradokslar, imgeler, imalarla dolu.

Half Life serisi ve benim için zirve noktası olan (şimdiye kadar tabii ) Half Life 2 bilgisayar oyunları için fenomen denebilecek kadar ayrıksı, tuhaf ve sanatsal tüm bu açılardan bakınca. Yazdıklarımı bana yazdırabilecek böylesine entellektüel bir seviyede hazırlanmış oyun görünümünde sanat eseri yok denecek kadar azdır.

O yüzden Half Life serisinden yapılacak olan herşey aynı özenle hazırlanmalıdır bence, sinema filmi olsun, oyun olsun. Bence çok sağlam romanlar yazılmalı oyun serisi bittikten sonra Half Life serisi hakkında.

Ayrıca bilimde Yarılanma Ömrü olarak geçen ( izotoplarla radyasyonla ilgili bilimsel bir terim di yanılmıyorsam) Half Life tabirinin cidden bilimsel anlamı dışında kullanıldığını bir gönderme olduğunu düşünüyorum. Özel de Gordon ile G Man ile ve genelde insanın pozisyonu duruşu ve tabiatıyla ilgili... Tüm bunlar Free olmaya çalışan bir Man den bir Mind dan çıkan düşünce ve fikirler... Belki de Gordon yarılanma ömrünü tamamlamayan bir izotoptur, G Man in aksine, öncesi ve sonrasında olacaklara bizim karar verdiğimiz ve dış faktörlerce şekillenen...

Sadece bir adam...Onun hayatını oynuyor izliyoruz belki de aslında, onun ruhsal yolculuğunu, onun üzerinden tüm insanlığın sorgulanmasına şahit oluyoruz, inanan ve mantıklı seçimler yapanların savaşını...HL 3 ün farklı sonları olursa şaşırmayın derim

Asıl mevzu Gordon Freeman ve onun temsil ettikleri; Alyx, G Man. Half Life üzerine denemeler ve düşünceler' in sonuna geldik, okuyan herkese teşekkür ederim şimdiden.

Peki ya sizce ?...

Alıntıları Göster
    Çok güzel yerlere değinmişsiniz, özelliklede neden hiç Gordon Freeman'ı konuşmadığımıza dair.Bir kaç kısma katılmasamda(mesela Gman ile Gordon'un aynı kişi olmasına) güzel bir yazı olmuş.Birde Gman adının Government-Man'den geldiği düşünüyorum, oyunda zaten adı hiç geçmiyor bir tek Adrian Shepherd'ın günlüğünde gördüm, ki orada yazıyor zaten Government-Man diye.

• Half Life 2 episode 2'yi oynayanlara soru sormak istiyorum

Eli Vance gerçekten ölüyor mu?
    sizce G-Man onu kurtarabilir mi?
    Bide neden borealis Gemisini yok edin diyordu amacı ne?
  • 
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.