Şimdi Ara

Halka açık wi-fi üzerinde dolaşım gizliliği Vpn kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnternetten araşıtırma yaptım fakat net bir bilgi elde edemedim,

Brezilya'ya tatile gitmeyi düşünüyorum otelin wi-fi ını kullanırken internet bankacılığı,ziyaret ettiğim site adresleri, isimleri falan otel it 'si tarafından tespit edilebilir mi, 5 yıldızlı otele bütçe yetmiyor malesef, ayrıca brezilyada dolandırıcılık kredi kartı kopyalama falan yaygın olduğunu öğrendim, bu konuda paralı vpn'ler kesin çözüm sunar mı yoksa teknik olarak yine risk var mıdır ?

Uzman arkadaşlardan görüş bekliyorum
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: cnr182

Merhaba arkadaşlar,
    İnternetten araşıtırma yaptım fakat net bir bilgi elde edemedim,

Brezilya'ya tatile gitmeyi düşünüyorum otelin wi-fi ını kullanırken internet bankacılığı,ziyaret ettiğim site adresleri, isimleri falan otel it 'si tarafından tespit edilebilir mi, 5 yıldızlı otele bütçe yetmiyor malesef, ayrıca brezilyada dolandırıcılık kredi kartı kopyalama falan yaygın olduğunu öğrendim, bu konuda paralı vpn'ler kesin çözüm sunar mı yoksa teknik olarak yine risk var mıdır ?

Uzman arkadaşlardan görüş bekliyorum
    Teşekkürler

Sifresiz her turlu iletisim tespit edilebilir.
    SSL ile sifrelenen icerikler (banka) tespit edilemez.

VPN kullanmaniz cozum olacaktir evet.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSL olmayan şirket portalında yaptığım aktiviteler, mailler falan vpn olsada erişilebilir diyorsunuz yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr182 -- 21 Şubat 2015; 17:38:46 >
  • Google chrome zenmate kullanarak ücretsiz güvenilir bir hizmet alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Kalacağınız otel eğer lüx bir otelse firewall cihazı vardır. VPN ve benzeri işlemlere izin vermicektir. Eğer VPN kurmaya izin veren bir hiyerarşi varsa VPN kuracağınız yer ile aranızda şifreleme olmalıdır. Bağlantınız VPN tunel ve ipsec tabanlı olmalıdır. Ipsec güvenlik protokolleri aşağıdaki gibidir.

IPSec’ in güvenlik mimarisini oluşturan üç temel unsur vardır:

1.Bütünlük (integrity); hedefe ulaşan verinin kaynaktan gelen veri ile aynı olup olmadığı kontrol edilir. Ağ üzerinden gönderilen mesajın gerçekten gönderilen mesaj olup olmadığını anlamak için, mesajı alan bilgisayarın hesapladığı mesaj özeti (message digest) değeri ile mesajı gönderinin ilettiği mesaj özeti değerleri karşılaştırılır. Sonuç farklıysa iletilen mesaja iletim sırasında müdahale edildiği anlaşılır. Mesajları özetlemek için MD5 ve SHA-1 algoritmaları kullanılır.

2.Kimlik doğrulama (Authentication); iletişimde bulunan her iki tarafın da birbirlerinin kimliklerinin doğrulanması için kullanılır. İletişimde bulunan bilgisayarların birbirlerinin kimliklerini doğrulamaları için aynı kimlik doğrulama metodunu kullanması gerekir. IPSec protokolünü kullanarak iletişim kuracak bilgisayarlar, kimlik doğrulama işlemi için çeşitli yöntemler kullanabilirler. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Önpaylaşımlı anahtar (preshared key) (MS-CHAP)
    Kerberos (Windows tabanlı ağlar için)
    Sertifika yetkilisi (certificate authority)
    3.Gizlilik (Confidentiality); gönderilen verinin ağ üzerinden şifrelenmiş bir şekilde iletilmesini belirtmek için kullanılır. Bu durumda, ağdaki paketler bir izleyici (sniffer) aracılığıyla yakalansalar bile içerikleri şifrelenmiş olduğu için taşınan verilerin üçüncü şahıslar tarafından okunması engellenmiş olur. Şifreleme işleminde en çok kullanılan yöntemler DES ve 3DES yöntemleridir.

Bu işlemler yapılırken veri paketi farklı algoritmalarla şifrelenir. Bu işleme Encrypiton denir. Veri paketi hedefe ulaştığında şifrelenen veri paketi açılır ve kullanılabilir hale getirilir. Bu işlemede Decryption denir.

IPsec çift mod end-to-end ise, İnternet Katmanı Internet Protokolü Suite Yaklaşık Katmanı 3 OSI modelde olduğu güvenlik düzeni işletim. SSL, TLS ve SSH gibi yaygın kullanımı, bazı diğer Internet güvenlik sistemleri, bu modellerin alt katmanlara faaliyet, SSL VPN bir örnek olmaktır. Çünkü trafiği korumak için kullanılabilir. Çünkü uygulama kullanımı ise IPsec kullanmak için tasarlanmış olması gerekmez. IPsec daha yığıtın bir alt düzey olarak bir at çalışma, esnek TLS / SSL veya diğer yüksek katman protokolleri bu düzeyde uygulamaların tasarım dahil olmalıdır.

• Hardware.Software.Gokhan kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim, Ipsec diye birşey duymamıştım araştırıp uygulanabliriliğine bakacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr182

Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim, Ipsec diye birşey duymamıştım araştırıp uygulanabliriliğine bakacağım

Rica ederim kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.