Şimdi Ara

hammer on - slide ; pull off - slide nasıl kesin ayırt ederim'?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bazı parçaları çıkarırken slide kullanılan bazı yerleri hammer on veya pull off ; pull off veya hammer on kullanılan bazı kısımları slide olarak çıkarıyorum. bu teknikler arasındaki farkları iyi biliyorum ve yavaş bir şekilde çalındığında anlayabiliyorum ancak hızlı çalındığında karıştırabiliyorum . Kesin bir şekilde ayırt etmek mümkün mü ? not: hızlı şarkının hızını azaltınca da her zaman sonuç alamıyorum.
    her hangi bir kaynak veya video bulamadım bunun ile ilgili?
    Eğer ayırt etmek mümkünse nasıl ayırt edebilirim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yarar up
  • İki vuruş arasında ses varsa o kesin slide'dır. Arada ses yok şak diye diğer sese geçiyorsa hammer on. Vuruştan sonra ses kendi kendine titriyorsa o da pull off'tur. Hammer on pull off birbirinin tersi zaten malum. Vuruştan sonra bir de parmak basmanın verdiği bir vuruş var. Birinde vurma sesi, diğerinde çekme yüzünden oluşan ses. Yani farkları var ama çok hızlı çalımda karıştırmak mümkün. Tabii çok hızlı çalımda slide yine bağırtır, vik vik eder. Odaklanılması gereken yerler minik farkları zaten yani.
  • klasik müzikte buna glissando ve legato denir. glissando eğer perdesiz bir çalgıdaysan aradaki tüm mikrontonları hızlı bir şekilde alır, pürüzsüzdür. legato bağlamak demek, birden fazla notayı geçişleri farkettirmeden bağlarsın ama gitarda bu vurma ve çekme ile yapıldığından daha belirgindir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.