Şimdi Ara

Hamside Kımıl Kımıl Kurt Çıktı. Video + Resim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
20.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün akşam Ankara Ulus Sebze Hali Mercan Balıkçılık'dan kilosu 2,5 TLden 2 kilo hamsi aldım.
    Eve gidip temizledim ve ertesi gün pişirmek üzere buzdolabına koydum.

Öğleyin tekrar dolaptan çıkardım ve pişirmek üzere tezgaha koydum. Tabakta ince uzun birşeyler gördüm. Önce hayvanın bağırsak ve damarları sandım. fakat biraz yaklaşınca kımıl kımıl hareket ettiklerini gördüm.

Mecburen balığı çöpe attım, tabağın üstüne de çamaşır suyu döktüm. Ancak şu yaşıma geldim, ilk kez hamside kurt gördüm.
    Siz ne dersiniz?

işte videosu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 11 Kasım 2011; 13:56:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hamside "Kıl Kurdu" Sonrası: Bilmeniz Gerekenler

Hamside "kıl kurdu" olarak bilinen parazitler, son zamanlarda kamuoyunda ilgi çekmektedir. Bu parazitler, hamside kıl kurdu, hamside parazit ve mezgit balığı kıl kurdu gibi anahtar kelimelerle aratılmaktadır.

Hamside Parazitler

Hamsi, yaygın olarak tüketilen bir balık türüdür. Ancak, diğer balık türleri gibi hamsi de parazitleri bünyesinde barındırabilir. Hamside parazit olarak adlandırılan bu canlılar, balığın kas dokularında veya bağırsaklarında bulunurlar.

Kıl Kurdu Paraziti

Hamside en sık görülen parazitlerden biri "kıl kurdu"dur. Bu parazit, ince ve uzun bir yapıya sahiptir ve genellikle balığın kas dokusunda bulunur. Hamside kıl kurdu gözle görülebilir ve balık pişirilirken kolayca fark edilebilir.

Parazitin İnsan Sağlığına Etkileri

Çoğu durumda, hamsideki parazitler insan sağlığına zarar vermez. Ancak, bazı kişilerde parazitlerin neden olduğu alerjik reaksiyonlar veya enfeksiyonlar görülebilir. Bu nedenle, hamsi tüketirken parazitlerin varlığına dikkat etmek önemlidir.

Parazitlerden Korunma Yolları

Hamsideki parazitlerden korunmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:

• Hamsiyi iyice pişir.
    • Balığın taze olduğundan emin ol.
    • Balığı güvenilir satıcılardan al.
    • Balığı çiğ veya az pişmiş olarak tüketmekten kaçın.

Sonuç

Hamsideki parazitler, balık tüketiminde dikkat edilmesi gereken bir konudur. Çoğu durumda zararsız olsa da, bazı kişilerde sağlık sorunlarına neden olabilirler. Bu nedenle, hamsi tüketirken parazitlerin varlığına dikkat etmeli ve gerekli önlemleri almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dolaba koymadan önce dışarda uzun süre beklettiysen, sinekten olmuştur.
  • neden nefes nefese sin
  • şimdi izleyince ben de duydum sesi.
    kronik bronşit-alerjim var. zor nefes alırım
  • Ilk defa görüyorum. Dolaba koymadan önce çok beklettinizmi?
  • 2,5 TL'ye kurtlar da dahil mi?
  • oluçak sey değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dolaba koymadan önce bagajda bekledi biraz ama. sıcaklık 2 derece idi
  • olur öyle arada
  • arabada beklet dolapta beklet kurtlanınca da şaşır dua et ejderha çıkmamış tabaktan
  • Oturduğum yerde kıllandım tenya sanırım onlar

geçen günde hamsi poşetinden deniz atı çıktı parmak kadar boyu var kuruttuk evde duruyor şuan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 11 Kasım 2011; 14:17:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.