Şimdi Ara

Hangi Anakartı Tercih Etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Anakartımı değiştirmek/yükseltmek istiyorum ve anakartla beraber sadece RAM değiştireceğim. Bu yüzden ekran kartım vs. gibi diğer parçalarımla uyumlu olması için şu an kullandığım anakartla aynı özelliklerde olsun istiyorum. Bu konularda biraz cahilim bir hatam olursa maruz görün.

Verebileceğim en yüksek fiyat 150 lira. Tahminimce i5 anakart alabiliyorum. Mümkünse Asus olursa sevinirim. Aşağıya şimdiki anakartımın özelliklerini iliştireceğim. Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler, iyi forumlar.

Öğrenmek istediğim huhuslar:
    =Hangi RAM tipini kullanabilirim? (RAM yükselteceğim farklı anakart DDR2 DDR3 değişebilir diye soruyorum.)
    =RAM en fazla ne kadar yükseltebilirim? (Hatırladığım kadarıyla bilgisayarcı arkadaşım 8 gb demişti.)
    =NVIDIA GeForce 9500 GT Ekran Kartımı destekler mi? ( Ekran Kartımı değiştirmeyeceğim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joshua0650 -- 9 Aralık 2012; 19:57:51 >

• e2140 işlemci kullanıyorsun ve anakrtı deyiştimek istiyorsun bu biraz tuhaf olmuş:) tahminince i5 anakart alabiliyorsun ama işine yaramıyor

işlemci deyişmediği için ram takviyesi de bi işe yaramaz
    tavsiyem ya sadece işlemci deyiş yada hiç bişey deyiştirme oldugu gibi kullan yada oldugu gibi komple deyiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak27

e2140 işlemci kullanıyorsun ve anakrtı deyiştimek istiyorsun bu biraz tuhaf olmuş:) tahminince i5 anakart alabiliyorsun ama işine yaramıyor

tavsiyem ya sadece işlemci deyiş yada hiç bişey deyiştirme oldugu gibi kullan yada oldugu gibi komple deyiş

peki işlemciyle beraber ne tavsiye edersiniz? dediğim gibi bu konulardan pek anlamıyorum. mesela i5 anakart + i5 işlemci tavsiyesi verebilir misiniz? fiyat belirten bi link de verebilirseniz güzel olur kanımca :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joshua0650 -- 9 Aralık 2012; 22:32:13 >
  • quote:

e2140 işlemci kullanıyorsun ve anakrtı deyiştimek istiyorsun bu biraz tuhaf olmuş:) tahminince i5 anakart alabiliyorsun ama işine yaramıyor

Sanırım benim kafa çalışmaya başladı :) Sadece işlemci ve RAM yükselteceğim. Bana bi i3 veya ucuzundan amd olmayan i5 işlemci tavsiye edebilir misiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joshua0650

quote:

Sanırım benim kafa çalışmaya başladı :) Sadece işlemci ve RAM yükselteceğim. Bana bi i3 veya ucuzundan amd olmayan i5 işlemci tavsiye edebilir misiniz :)

şimdi senin kullandıgın 775 anakart bu anakarta i3 i5 i7 veya amd işlemci olmaz zaten illa deyişiklik istiyorsan anakart+işlemci+ram üçlüsünü deyiştirmen gerek buda masraflı olur dediğim gibi en iyisi bu şekilde kullnamak yada kople satım yeni sistem almak

• 2. el H61 anakart ve Pentium G840 alırsan 200 liraya mal edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: foton2

2. el H61 anakart ve Pentium G840 alırsan 200 liraya mal edersin

ddr2 ram kullandıgı için ram de alması lazım deyilmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: foton2

2. el H61 anakart ve Pentium G840 alırsan 200 liraya mal edersin

ddr2 ram kullandıgı için ram de alması lazım deyilmi?

Mutlaka
  • zannedersem anakart değiştirmem bişeye yaramıyor. sadece işlemci + Ram değiştirebiliyor muyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joshua0650

zannedersem anakart değiştirmem bişeye yaramıyor. sadece işlemci + Ram değiştirebiliyor muyum ?

Elinizdekileri satıp
    http://www.novabazar.com/ASUS-P8H61-M-LE-R2-0-H61-DDR3-MATX-VGA-DVI-GLAN-SATA2-USB2-ANAKART_122780.html?ref=akakce&v=1.21.4
    http://www.novabazar.com/INTEL-PENTIUM-G645-LGA1155_115636.html
    http://www.novabazar.com/2-GB-DDR3-1333-MHz-CL9-KINGSTON-BULK_69014.html#0

Bunları alırsanız 210 liraya geliyor. Elinizdekileri satarsanız yaklaşık 150 liraya çıkarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foton2 -- 11 Aralık 2012; 10:23:08 >

• Arkadaşlar parçaları buldum bunları alacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

AMD ATHLON II X2 260 3.2GHZ 2MB AM3 işlemci.
    4Gb DDR3 Zeppelin RAM
    Gigabyte AM3 Uyumlu Anakart.
    Bunların haricinde kendime ait Nvidia GeForce 9500 Gt ekran kartım var.

Bunlarla beraber nasıl olur sizce?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.