Şimdi Ara

Hangi Bölümü Seçeceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize iyi forumlar. Ben şu an 10. sınıfım ve bu sene bir bölüm seçmek zorundayım (sözel, eşit ağırlık, dil, sayısal) ben ingilizceyi çok sevdiğim ve yeni diller öğrenmek istediğim için dil seçmek istiyorum fakat dil seçtikten sonra üniversitede seçeceğim bölüm sayısı çok az ve ben de devlet memuru olmak istemiyorum. Eğer dil seçersem üniversitede mütercim tercüman (İngilizce) ya da İngiliz Dili ve Edebiyatı seçeceğim. Eğer bunlardan birini seçersem bulmakta zorlanır mıyım. Ailem bu bölümlerden birini seçmemi istemiyor ve bana eşit ağırlıktan girip uluslararası ilişkiler okumamı söylediler. İnternette okuduğum kadarıyla da uluslararası ilişkilerin meslek yelpazesi çok genişmiş fakat mezunların çoğu ya işsiz kalıyormuş ya da bölümden bağımsız bir iş yapıyorumuş. Bu durumda ben çok kararsız kaldım şimdi hangi bölümü seçmeliyim. İlk okuduğumda uluslararası ilişkiler bana mantıklı geldi fakat sonra iş bulma konusunda sıkıntılar vs vs. yardımcı olursanız sevinirim.

• daha çok zamanın var , ek puan vs. olayı da olmadığına göre en geniş bölüm yelpazesinin olduğu sayısalı seç bence.. aklına yatmazsa değiştirebiliyorsun sonradan .. hem bütün sınavlara girmek mümkün sakin ol daha çok zamanın var (:
  • Aklında hiç bir bölüm yoksa sayısal seçme, hele fizik vb ile sıkıntın varsa hiç seçme. İngilizce seçtiğin de büyük ihtimalle zor iş bulursun, artık herkes ingilizce biliyor. Bir de yeni diller öğrenmek istiyorum diyip ingilizce seçmekte biraz garip. Dil seçersen Çince, Portekizce, İspanyolca gibi dilleri seçmen daha iyi olur. Bana kalırsa eşit ağırlık seçmen daha mantıklı. Eğer istersen oradan da dil bölümü seçebilirsin zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.