Şimdi Ara

hangi çamaşır deterjanını kulanyorsunuz? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.035
Cevap
44
Favori
540.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hafıza 1'e "beyaz/renkli+ön yıkama+kan lekesi" yükledim, süre 4.08 belirledi...
    bol sulu, bol köpüklü bir çamaşır yıkama izledim bugün...

çamaşırlar şahane, ooohhh beee...

sanırım daha önce çorap lekesi seçtiğim yıkamada bizim hanım yanlışlıkla müdahele yapmış, hazır programda yaptığım ayarlar müdahele sonrası sıfırlanmış ve standart ayarlara dönmüş, ben de kendi kendime "niye?" diye sorup duruyordum, itiraf gibi bir ifade geldi kendisinden bugün, pardon ifadesini aldım diyecektim...

tabii bunda benim de hatam oldu, müdahelenin hazır programı sıfırladığını söylemedim başta...

demek ki çamaşırın ilacı bol su ve köpükmüş, bunun çaresi de leke programını kullanmakmış...

bugünden itibaren sloganımız şudur:

-KÖPÜKSÜZ YIKAMAYA HAAAYIR...
    -KÖPÜKSÜZ MAKİNAYA HAAAYIR...

• quote:

Orijinalden alıntı: baberti

nihayet arkadaşlar,

sanırım daha önce çorap lekesi seçtiğim yıkamada bizim hanım yanlışlıkla müdahele yapmış, hazır programda yaptığım ayarlar müdahele sonrası sıfırlanmış ve standart ayarlara dönmüş, ben de kendi kendime "niye?" diye sorup duruyordum, itiraf gibi bir ifade geldi kendisinden bugün, pardon ifadesini aldım diyecektim...

tabii bunda benim de hatam oldu, müdahelenin hazır programı sıfırladığını söylemedim başta...

demek ki çamaşırın ilacı bol su ve köpükmüş, bunun çaresi de leke programını kullanmakmış...

Peki o kadar çamaşırda olusan köpüğü makina kac durulamada arındırdı çamaşırdan önceki sayfalarada yazmıştım makinada yikanan çamaşırın 30 kere durulanmasi gerekiyor ki deterjandan arınsın. Bence hem deterjana hem suya hemde makinaya yazık tabi zevk meselesi o ayrı mesele

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayfayı okudum da tek yıkamada nerdeyse yarım kiloya yakın deterjan kullananlar olmuş. Sağlık ve çevre açısından bu kadar deterjan kullanımı iyi değil. Bu Alman kökenli makinalar çok çok az su kullandığı için köpük yapmıyor sanırım. Azıcık deterjanla köpük yapan Arçelik makinamla mutluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

tatil için annemlerdeyim. Evde persil toz, tursil toz ve omo sıvı vardı. Ben kirlilerimle geldim eve :) annem alışkanlık geregi çamaşırları 1 gün tursilli suda bekletti. Bunu da arçelik 2200 ün yünlü programını çalıştırıp yarısına kadar su aldırdıktan sonra makineyi kapatıp b programına getirip suyu 40 dereceye kadar ısıttıktan sonra makineyi kapatarak yaptı. 160 ml tursil kullandu bastırmada. Ertesi gün de yaklaşık 350 ml tursil kullanarak 40 derecede yıkadı. Sonuç berbat. Ne gömlek yakalarındaki kirler ne de iç çamaşırları temizlenmiş....

Deterjan kötü olduktan sonra istediğinizi yapın, çamaşırlar temizlenmez. Tursil benim de deneyimlediğim en kötü deterjanlardan biri. Bingo da bu konuda kendisiyle kapışır

Bir de beyazlarda 40'C işi benim kafama yatmıyor. Nedense temiz olmayacaklarmış gibi geliyor, elim 40'C ye gitmiyor :))) İç çamaşırları ve havlular olmasa neyse ama onlar olunca 60'C yoğun programla yıkıyorum. Az kirlileri de ekonomik 60'C programına alıyorum suyu daha az ısıtır diye, ama yine yükseliyor ısı :)

Benim A sınıfı 49lt su harcayan eski Siemens Siwamat XL makinem beyazları epey köpürtürdü ama renklileri köpürtmezdi. Ben de köpük görmeyince temizlemiyor mu acaba diye düşünüp su eklerdim bazen :)) Deterjanı azıcık fazla kaçırsam sıkmada köpük çıkarırdı. Bence bu mesele Siemens ve Bosch'ların kazanının kapağa göre derin olmasından kaynaklanıyor.

Bu arada 350ml deterjan nedir yahu, benim maksimum kullandığım deterjan 150ml. O da kirli 6kg tam yük beyazları yıkarken. Genelde 120ml iş görüyor bende. Eskiden beyazlarda ön yıkama adetim vardı ama ön yıkamadan sonra sıkmayan Gorenje sayesinde o huyumu bıraktım 1,5 senedir

Biraz evvel Bill tablet ile beyazları yoğun programda yıkadım. Çok güzel beyazlatmış, ama bugün yanlışlıkla tükenmez kalemle çizdiğim gömleğimde küçük nokta lekesi kalmış. Diğerleri iyi. Leke çıkarması iyi olsaydı kullanmaya devam ederdim ama elimdeki 1,5 paket bitince kürkçü dükkanına döneceğim Omo ve Ariel kampanyaları takibimde

Bu arada bi markette ABC'nin konsantre yumuşatıcılarını buldum. Küçük şişesi 3,5; büyüğü 7TL civarı. Kokuları kalıcı gibi, kullanan var mı? Bir de Hakmar'da 6lt beyaz ABC yumuşatıcı 6,95TL idi. Beyaz renkli hoş bir şeye benziyordu. Acaba konsantre mi alsam yoksa normalden mi

• Bu arada benim çocukluktan beri beyaz eşyanın yanında deterjan ambalajlarına da büyük ilgim vardır. Yeni bir tasarım oldu mu hemen alasım geliyor :)

Keşke endüstri ürünleri tasarımı bölümünü okuma şansım olsaydı. O zaman kesinlikle beyaz eşya veya deterjan ambalajı tasarımcısı olurdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GülçinGE

quote:

Orijinalden alıntı: baberti

nihayet arkadaşlar,

Peki o kadar çamaşırda olusan köpüğü makina kac durulamada arındırdı çamaşırdan önceki sayfalarada yazmıştım makinada yikanan çamaşırın 30 kere durulanmasi gerekiyor ki deterjandan arınsın. Bence hem deterjana hem suya hemde makinaya yazık tabi zevk meselesi o ayrı mesele

aksine erimeyen deterjanlamı durulamaya geçsin yoksa köpüklümü ben toz kullandığım zaman çamaşırlar yapış yapış oluyor sıvıda gayet güzel durulanıyor ve bol köpüklü yıkanıyor

• en ucuzundan kullanıyoruz dia matik :D
  • Evet bu hafta bime persil jel 1.5 kg sanırım 7.95 ariel excel jel geliyor 26'lı fiyatından emin değilim ama 24.90 yada 25.90 olması lazım denemek icin 2 kutu almayı düşünüyorum. Almak isteyenler varsa alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternafelicity -- 23 Ağustos 2012; 2:45:48 >
  • quote:

Evet bu hafta bime persil jel 1.5 kg sanırım 7.95 ariel excel jel geliyor 26'lı fiyatından emin değilim ama 24.90 yada 25.90 olması lazım denemek icin 2 kutu almayı düşünüyorum. Almak isteyenler varsa alabilir.

6kg toz deterjan ortalama 40 yıkama gidiyor. Hatta benim kullanımımla 60 yıkamaya kadar dayanıyor. Hal böyleyken 26 yıkamaya aynı paraya vermek demek 2 katı fiyat ödemek demek. Onu alacağıma Amway'i denerim şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Evet bu hafta bime persil jel 1.5 kg sanırım 7.95 ariel excel jel geliyor 26'lı fiyatından emin değilim ama 24.90 yada 25.90 olması lazım denemek icin 2 kutu almayı düşünüyorum. Almak isteyenler varsa alabilir.

6kg toz deterjan ortalama 40 yıkama gidiyor. Hatta benim kullanımımla 60 yıkamaya kadar dayanıyor. Hal böyleyken 26 yıkamaya aynı paraya vermek demek 2 katı fiyat ödemek demek. Onu alacağıma Amway'i denerim şahsen.

can kardeş pm atmıştım birkaç hafta önce, bakabilir misin
  • quote:

quote:

tatil için annemlerdeyim. Evde persil toz, tursil toz ve omo sıvı vardı. Ben kirlilerimle geldim eve :) annem alışkanlık geregi çamaşırları 1 gün tursilli suda bekletti. Bunu da arçelik 2200 ün yünlü programını çalıştırıp yarısına kadar su aldırdıktan sonra makineyi kapatıp b programına getirip suyu 40 dereceye kadar ısıttıktan sonra makineyi kapatarak yaptı. 160 ml tursil kullandu bastırmada. Ertesi gün de yaklaşık 350 ml tursil kullanarak 40 derecede yıkadı. Sonuç berbat. Ne gömlek yakalarındaki kirler ne de iç çamaşırları temizlenmiş....

Deterjan kötü olduktan sonra istediğinizi yapın, çamaşırlar temizlenmez. Tursil benim de deneyimlediğim en kötü deterjanlardan biri. Bingo da bu konuda kendisiyle kapışır

Bir de beyazlarda 40'C işi benim kafama yatmıyor. Nedense temiz olmayacaklarmış gibi geliyor, elim 40'C ye gitmiyor :))) İç çamaşırları ve havlular olmasa neyse ama onlar olunca 60'C yoğun programla yıkıyorum. Az kirlileri de ekonomik 60'C programına alıyorum suyu daha az ısıtır diye, ama yine yükseliyor ısı :)

Benim A sınıfı 49lt su harcayan eski Siemens Siwamat XL makinem beyazları epey köpürtürdü ama renklileri köpürtmezdi. Ben de köpük görmeyince temizlemiyor mu acaba diye düşünüp su eklerdim bazen :)) Deterjanı azıcık fazla kaçırsam sıkmada köpük çıkarırdı. Bence bu mesele Siemens ve Bosch'ların kazanının kapağa göre derin olmasından kaynaklanıyor.

Bu arada 350ml deterjan nedir yahu, benim maksimum kullandığım deterjan 150ml. O da kirli 6kg tam yük beyazları yıkarken. Genelde 120ml iş görüyor bende. Eskiden beyazlarda ön yıkama adetim vardı ama ön yıkamadan sonra sıkmayan Gorenje sayesinde o huyumu bıraktım 1,5 senedir

Biraz evvel Bill tablet ile beyazları yoğun programda yıkadım. Çok güzel beyazlatmış, ama bugün yanlışlıkla tükenmez kalemle çizdiğim gömleğimde küçük nokta lekesi kalmış. Diğerleri iyi. Leke çıkarması iyi olsaydı kullanmaya devam ederdim ama elimdeki 1,5 paket bitince kürkçü dükkanına döneceğim Omo ve Ariel kampanyaları takibimde

Bu arada bi markette ABC'nin konsantre yumuşatıcılarını buldum. Küçük şişesi 3,5; büyüğü 7TL civarı. Kokuları kalıcı gibi, kullanan var mı? Bir de Hakmar'da 6lt beyaz ABC yumuşatıcı 6,95TL idi. Beyaz renkli hoş bir şeye benziyordu. Acaba konsantre mi alsam yoksa normalden mi

http://www.abcdeterjan.com.tr/ABC/abckonsantre.aspx
    http://www.abcdeterjan.com.tr/ABC/Abcyumusatici.aspx

350ml.yi elbet kafamdan uydurmadım. Tursilin ambalajında 5 kg çok kirli çamaşır orta sertlikteki sular için 312 ml yazıyordu. 5kgdan fazla ise veya sular kireçli ise yarım ölçek fazla ki bu da 125ml.ye yakın geliyor tursile göre, kullanılması gerektiği yazılı. Ben bu etikete göre kullandım ki çamaşırın çok kirli suyun da çok kireçli oldugunu düşündüğümde az bile kullanmışım. 5 kg çamaşıra da ayrıca yaklaşık bir çaybardağı deterjanın nasıl yettiğini de ben anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 23 Ağustos 2012; 10:51:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğrudur, uydurduğunuzu ima etmedim zaten Paketin üzerinde yazdığı kadar deterjan doldurursam anormal köpürme oluyor benim Gorenje'de. Zaten deterjan gözünü de makineye göre ayarlamışlar, 200ml deterjanın üzerini alamıyor :) Siemens'te de farklı kullanmazdım gerçi, 200ml civarı ekliyordum yıkamaya.
  • 5kg çamaşır için 120-150ml kullandığınız deterjan hangisi acaba?

• biz

tursik
    persil
    alo
    rinso kullanırız ben temiz yıkamadıgını hiç görmedim hatta iddia ederim sokagımzıda en sakız beyazlar bizde.

vede canın dediği gibi en fazla 100ML civarı koyarız mükemmel derecede temiz yıkar, çok kirli ise çamaşır ön yıkama yaparız aslada bastırma falan yapmayız.
  • quote:

5kg çamaşır için 120-150ml kullandığınız deterjan hangisi acaba?

Omo, Ariel ve Bingo ekstra hijyen.

Bu arada 6kg için
  • quote:

quote:

Ben arieli deneme amaçlı alıp renklilerde kullanmak istiyorum. Arielin toz deterjanini beğenmiyorum çünkü içindeki renkli parçacıklar çamaşırlara yapışıp leke yaptı gecen sene çift kişilik yatas yorgan yikarken içindeki parçalar yorgana yapıştı tekrar başka bir deterjanla yıkadım ve ariel almadım ondan sonra. Daha önceki mesajlarimdada yazmıştım makinam renklileri yikama konusunda pek başarılı değil leke çıkartmıyor ve yikanip kuruduktan sonra pis kokuyor.

• quote:

Doğrudur, uydurduğunuzu ima etmedim zaten Paketin üzerinde yazdığı kadar deterjan doldurursam anormal köpürme oluyor benim Gorenje'de. Zaten deterjan gözünü de makineye göre ayarlamışlar, 200ml deterjanın üzerini alamıyor :) Siemens'te de farklı kullanmazdım gerçi, 200ml civarı ekliyordum yıkamaya.

candoğan bey size bir özel mesaj attım okuyabilirmisiniz acaba?
  • quote:

quote:

5kg çamaşır için 120-150ml kullandığınız deterjan hangisi acaba?

Omo, Ariel ve Bingo ekstra hijyen.

Bu arada 6kg için

benim valide imkanı yok bu miktarda yıkamaz :)
  • Bugün misaş'dan ariel'in renkliler icin olan excel jelinden aldım yanindada 1 lt sıvı leke cikaricisi vardı 15.90 tl aldım.

• ben tam yukte 1,5 ölcu alo matık ve 1 kapak bıngo soft yumusatıcı atıyorum.camın ceyregıne kadar kopuruyor.100 devırde kopurtmeye cıkarıyor dahada ıyı cozunuyor kopuruyor deterjan.1 saat lık programda bıle tertemız cıkıyor.

Alo persıl den cok memnunum.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.