Şimdi Ara

hangi çamaşır deterjanını kulanyorsunuz? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.035
Cevap
44
Favori
540.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben hijyen açısından aktif 40 programını kullanıyorum hem uzun süre yıkıyor hemde sürekli ısıttığından 60 derece kadar etkili oluyor beyaz renkli farketmez
  • SIVAT VAZ HİYIR

Makine makine dediğin nedir gülüm
    Zıplamama teknolojisinin deterjanla buluşması
    O değilde siz niye böyle konuşuyorsunuz mahçup hocam ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

ben hijyen açısından aktif 40 programını kullanıyorum hem uzun süre yıkıyor hemde sürekli ısıttığından 60 derece kadar etkili oluyor beyaz renkli farketmez

aynen bu olayı hiç sevmedigim ariston markası çıkarmıştı

çamaşır makinesi dünyasına tek katkısı budur.

vestelde bir katkı saglasada tarihe adını yazdırsa.

gerçi oda yazdırdı ya

• quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

ben hijyen açısından aktif 40 programını kullanıyorum hem uzun süre yıkıyor hemde sürekli ısıttığından 60 derece kadar etkili oluyor beyaz renkli farketmez

aynen bu olayı hiç sevmedigim ariston markası çıkarmıştı

çamaşır makinesi dünyasına tek katkısı budur.

vestelde bir katkı saglasada tarihe adını yazdırsa.

gerçi oda yazdırdı ya

program iş görüyormu görüyor fazla söze gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: cool-jojuk

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

merhabalar...27 günlük bebeğim var.evde oğlumun çamaşırlarını yıkamaya başladığımız ilk makineden bu zamana kadar çamaşırlarını ''hacı şakir granül sabun'' ile yıkadık ancak zamanla deterjan tam erimediğinden midir nedir pompada çamur kıvamında birikip kalınca makine pompa temizliği için uyarı sinyali verdi.internette araştırınca bu sebepten ötürü makinesi bozulanlar bile olmuş.bu deterjanı kullanıp bu tip sorun yaşayan var mı acaba ? bundan sonra granül sabun yerine sadece bebeğin çamaşırları için omo'nun bebek deterjanı kullanmayı düşünüyoruz.

Allah bağışlasın öncelikle.

Ben de aynı durumdan dolayı emin olamıyordum. Pompa sorun değil, ama rulman keçesinde sabun birikme yaparsa aşındırarak rulmanı bile bozabilir.

Ben küvet ve lavabolarda kalıp sabunun bıraktığı o tahammül edilemez tabaka yüzünden aynı mantığı yürütüp granül sabunun çamaşır makinesinde kullanılamayacağını düşünüyordum. Demek ki şüphelenmekte haklıymışım.

Allah razı olsun Candoğan kardeşim...Allah herkese yaşamayı nasip etsin anne ve babalık duygusunu

Bu deterjanı içerdiği kimyasal maddelerin az olması sebebiyle tercih ettik ancak sonuç bu oldu...kesinlikle tavsiye etmiyorum bende dediğin gibi ileride sıkıntı yaratacaksa hiç değmez.

merhaba. öncelikle bebeğinizle size sağlıklı günler dilerim. bence hacı şakiri kullanmakla iyi bir şey yapmışsınız. bebeğinizin çamaşırlarını daha ağır kimyasallar içeren deterjanla yıkamak bence kötü. granül sabun belki soğuk suda ya da 30 derecede çözünmez ama 40 ve üstü derecelerde çözünmesinde sıkıntı olmaz. bence bebeğinizin çamaşırlarını makinede hacı şakirle ayrı yıkayın. makinenizi çok doldurmayın. örneğin 8 kg ise kapasitesi en fazla 5 kg pamuklu bebek çamaşırı atın. 40 derece ve üstü sıcaklık seçin ve makinenizin fonksiyonlarına göre ilave durulama ve yüksek su seviyeyle yıkamaya izin veren program varsa bunu kullanın. yumuşatıcı da kullanmayın. bebeğiniz için bir süre tasarruf ya da buna benzer şeyleri düşünmeyin. buna değer bence.

bir de şunu merak ettim. bu çamurumsuu madde 27 günde mi oluştu?

çünkü annem bu granül sabunu uzun yıllardır hassas çamaşırlar için kullanır arçelik 2200 ile. ve hiç böyle bir sorunla karşılaşmadı.

• çamaşırları suda bastırmak çalışan, hergün duş alan ve çamaşır değiştirenler için bence gereksiz. zaman, su ve deterjan kaybı bana göre. bastırdıktan sonra içindeki deterjanlı ve de kirli suyla yıkamaya devam etmek bence olmaz. içindeki kirli suyu atıp yeniden detarjan ilave ederek baştan başlatmak gerek ki bu da dediğim gibi birçok şeyin israfı. ben her zaman hem beyaz hem renklileri ön yıkamasız programda yıkıyorum ve temizlik konujsunda hiç sıkıntı çekmiyorum. lekeli ise de lekelerin üstüne bir miktar vanish döküyorum ve 1 çay bardağı vanishi de ana yıkama gözüne ilave ediyorum. gayet de iyi oluyor. faydası oluyor mu bilmiyorum ki bence pek de olmuyor, her 2-3 yıkamada bir calgon kullanıyorum, o da sadece beyazlarda.

ana yıkama gözüne çamaşır suyu ilave ederek çamaşrların deterjanla birlikte yıkanması ise deterjan ve çamaşır suyunun güçlerinin azalmasına neden olur. çünkü tepkimeye girerler. hatta çamaşır suyu, deterjanın köpürmesini bile keser tamamen. çamaşırı yıpratması da çabası. bence çok gerekmedikçe çamaşır suyu, çamaşır yıkamak için kullanılmamalı.

bu arada beyazları 40 derecede omo total, renklileri de 30 derecede omo total color ile yıkıyorum. siyah ve daha koyu olanlar için pervol siyah, renklerinin asla solmasını istemediğim ya da şöyle diyim bi ton para bayılarak aldığım renkli t-shirt-gömlek ve hassaslar için de hacı şakir granül kullanıyorum. önceki makinede yünlüleri de hacı şakirle yıkardım ve gayet iyi olurdu. ama şu an kullandığım bosch idosun yünlü programında granül sabun çözünmedi. dolayısıyla yünlüler için de sıvı yünlü deterjanı kullanmak durumunda kalıcam.

yumuşatıcı olarak da 4-5 kg çamaşırda 48 ml vernel extra, 7-8 kg çamaşır için de 96 ml vernel extra kullanıyorum. iç çamaşırlarımda 3 hafta boyunca koku gitmiyor çekmecede. ben çok memnunum vernelden. ha çamaşırları da güneşte değil, evin boş odasında çamaşır askısında kurutuyorum. yazıldığı gibi güneşte kuruduğunda koku-yumuşaklık kalmıyor. ayrıca renklilerin güneşte kurutulması, renklerin solmasına da neden oluyor.

elimdeki omo total stoğu bitince, beyaz-renkli tüm çamaşırları sıvı arap sabunu ile yıkamayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

çamaşırları suda bastırmak çalışan, hergün duş alan ve çamaşır değiştirenler için bence gereksiz. zaman, su ve deterjan kaybı bana göre. bastırdıktan sonra içindeki deterjanlı ve de kirli suyla yıkamaya devam etmek bence olmaz. içindeki kirli suyu atıp yeniden detarjan ilave ederek baştan başlatmak gerek ki bu da dediğim gibi birçok şeyin israfı. ben her zaman hem beyaz hem renklileri ön yıkamasız programda yıkıyorum ve temizlik konujsunda hiç sıkıntı çekmiyorum. lekeli ise de lekelerin üstüne bir miktar vanish döküyorum ve 1 çay bardağı vanishi de ana yıkama gözüne ilave ediyorum. gayet de iyi oluyor. faydası oluyor mu bilmiyorum ki bence pek de olmuyor, her 2-3 yıkamada bir calgon kullanıyorum, o da sadece beyazlarda.

ana yıkama gözüne çamaşır suyu ilave ederek çamaşrların deterjanla birlikte yıkanması ise deterjan ve çamaşır suyunun güçlerinin azalmasına neden olur. çünkü tepkimeye girerler. hatta çamaşır suyu, deterjanın köpürmesini bile keser tamamen. çamaşırı yıpratması da çabası. bence çok gerekmedikçe çamaşır suyu, çamaşır yıkamak için kullanılmamalı.

bu arada beyazları 40 derecede omo total, renklileri de 30 derecede omo total color ile yıkıyorum. siyah ve daha koyu olanlar için pervol siyah, renklerinin asla solmasını istemediğim ya da şöyle diyim bi ton para bayılarak aldığım renkli t-shirt-gömlek ve hassaslar için de hacı şakir granül kullanıyorum. önceki makinede yünlüleri de hacı şakirle yıkardım ve gayet iyi olurdu. ama şu an kullandığım bosch idosun yünlü programında granül sabun çözünmedi. dolayısıyla yünlüler için de sıvı yünlü deterjanı kullanmak durumunda kalıcam.

yumuşatıcı olarak da 4-5 kg çamaşırda 48 ml vernel extra, 7-8 kg çamaşır için de 96 ml vernel extra kullanıyorum. iç çamaşırlarımda 3 hafta boyunca koku gitmiyor çekmecede. ben çok memnunum vernelden. ha çamaşırları da güneşte değil, evin boş odasında çamaşır askısında kurutuyorum. yazıldığı gibi güneşte kuruduğunda koku-yumuşaklık kalmıyor. ayrıca renklilerin güneşte kurutulması, renklerin solmasına da neden oluyor.

elimdeki omo total stoğu bitince, beyaz-renkli tüm çamaşırları sıvı arap sabunu ile yıkamayı düşünüyorum.

Beyazlarda ve perdelerde ön yıkama yapmazsanız çamaşırlar kire pişer o sebepten dolayı mutlaka ön yıkama yaparım 2 defa uzmanlar 60 derecenin altında yıkamayın diyor iç çamaşırları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uzmanların ne dediğini bilmiyorum. aklına esen uzman oluyor zaten. ben hiç ön yıkama yapmam. çamaşırın kire pişmesinden ne demek istediğinizi anlamadım ama benim çamaşırlarım tertemiz ve bembeyaz çıkar her zzman. özellikle beyaz gömleklerimin yaka ve kollarını kontrol ederim. şu ana kadar kirli çıktığı olmamıştır. perdeler için ön yıkama, belki çok çok az deterjanla mantıklı olabilir. çünkü haftada bir yıkanan şeyler değil. biriken is, toz vs ön yıkama sayesinde arınabilir. ama hergün değiştirdiğim iç çamaşırının ya da gömleğin ön yıkamaya ihtiyaı olduğunu düşünmüyorum. bu benim kişisel fikrim elbette. isteyen ön yıkamalı, 60-90 derecede de yıkayabilir. ama bir de ön yıkamasız 40 derecede yıkamayı deneyin. ben aynı çamaşırları bir kere sırf meraktan 60 derecede yıkadım. programın uzun sürmesinden başka hiçbir fark göremedim.

hijyeni ise çamaşır suyu kullanmadan sağlayamazsınz. 60 derecede bile yıkasanız hijyen sağlamak mümkün değildir. bazı arkadaşlar 90 derecede yıkadıklarını yazmışlardı başka başlıklarda. ben dehşetle okudum. harcanan elektriği, zaman kaybını, çamaşırların yıpranmasını saymıorum bile.

• Hangi kumaşlar için ön yıkama yapılmalı?

UZMANTV
    Hangi kumaşlar için ön yıkama yapılmalı?
    http://www.uzmantv.com/hangi-kumaslar-icin-on-yikama-yapilmali

Pamuklular nasıl yıkanır?

UZMANTV
    Pamuklular nasıl yıkanır?
    http://www.uzmantv.com/pamuklular-nasil-yikanir

• quote:

uzmanların ne dediğini bilmiyorum. aklına esen uzman oluyor zaten. ben hiç ön yıkama yapmam. çamaşırın kire pişmesinden ne demek istediğinizi anlamadım ama benim çamaşırlarım tertemiz ve bembeyaz çıkar her zzman. özellikle beyaz gömleklerimin yaka ve kollarını kontrol ederim. şu ana kadar kirli çıktığı olmamıştır. perdeler için ön yıkama, belki çok çok az deterjanla mantıklı olabilir. çünkü haftada bir yıkanan şeyler değil. biriken is, toz vs ön yıkama sayesinde arınabilir. ama hergün değiştirdiğim iç çamaşırının ya da gömleğin ön yıkamaya ihtiyaı olduğunu düşünmüyorum. bu benim kişisel fikrim elbette. isteyen ön yıkamalı, 60-90 derecede de yıkayabilir. ama bir de ön yıkamasız 40 derecede yıkamayı deneyin. ben aynı çamaşırları bir kere sırf meraktan 60 derecede yıkadım. programın uzun sürmesinden başka hiçbir fark göremedim.

hijyeni ise çamaşır suyu kullanmadan sağlayamazsınz. 60 derecede bile yıkasanız hijyen sağlamak mümkün değildir. bazı arkadaşlar 90 derecede yıkadıklarını yazmışlardı başka başlıklarda. ben dehşetle okudum. harcanan elektriği, zaman kaybını, çamaşırların yıpranmasını saymıorum bile.

Valla evde 2 yaşlı olunca mutlaka ön yıkama ve yüksek ısı yapmak zorundasınız çünkü yemek lekeleri oluyor zaten yazın mutlaka 70 ve üzerinde yıkarım. Kire pişme konusunda ön yıkama soğuk suyla olduğu için kiri yumuşatır kaynar suyla yıkama yaparsanız kirler yapışır çıkmaz. Hem yaşlıları her gün banyoya sokmak pek mümkün olmuyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GülçinGE

quote:

uzmanların ne dediğini bilmiyorum. aklına esen uzman oluyor zaten. ben hiç ön yıkama yapmam. çamaşırın kire pişmesinden ne demek istediğinizi anlamadım ama benim çamaşırlarım tertemiz ve bembeyaz çıkar her zzman. özellikle beyaz gömleklerimin yaka ve kollarını kontrol ederim. şu ana kadar kirli çıktığı olmamıştır. perdeler için ön yıkama, belki çok çok az deterjanla mantıklı olabilir. çünkü haftada bir yıkanan şeyler değil. biriken is, toz vs ön yıkama sayesinde arınabilir. ama hergün değiştirdiğim iç çamaşırının ya da gömleğin ön yıkamaya ihtiyaı olduğunu düşünmüyorum. bu benim kişisel fikrim elbette. isteyen ön yıkamalı, 60-90 derecede de yıkayabilir. ama bir de ön yıkamasız 40 derecede yıkamayı deneyin. ben aynı çamaşırları bir kere sırf meraktan 60 derecede yıkadım. programın uzun sürmesinden başka hiçbir fark göremedim.

Valla evde 2 yaşlı olunca mutlaka ön yıkama ve yüksek ısı yapmak zorundasınız çünkü yemek lekeleri oluyor zaten yazın mutlaka 70 ve üzerinde yıkarım. Kire pişme konusunda ön yıkama soğuk suyla olduğu için kiri yumuşatır kaynar suyla yıkama yaparsanız kirler yapışır çıkmaz. Hem yaşlıları her gün banyoya sokmak pek mümkün olmuyor :)

Sizin durumunuz özelmiş tabi. Ona birşey diyemem. Allah kolaylık versin. Yaşlıların bakımının ne zor olduğunu bilirim. Canım babanneciğim de yemek yerken sürekli dökerdi üzerine. Biz de önlük almıştık Nur içinde yatsın...

• Allah rahmet eylesin. Banyoya bile zar zor sokuyoruz :) bu arada önlük olayı çok iyiymiş gerçekten :)

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

merhabalar...27 günlük bebeğim var.evde oğlumun çamaşırlarını yıkamaya başladığımız ilk makineden bu zamana kadar çamaşırlarını ''hacı şakir granül sabun'' ile yıkadık ancak zamanla deterjan tam erimediğinden midir nedir pompada çamur kıvamında birikip kalınca makine pompa temizliği için uyarı sinyali verdi.internette araştırınca bu sebepten ötürü makinesi bozulanlar bile olmuş.bu deterjanı kullanıp bu tip sorun yaşayan var mı acaba ? bundan sonra granül sabun yerine sadece bebeğin çamaşırları için omo'nun bebek deterjanı kullanmayı düşünüyoruz.

Allah bağışlasın öncelikle.

Ben de aynı durumdan dolayı emin olamıyordum. Pompa sorun değil, ama rulman keçesinde sabun birikme yaparsa aşındırarak rulmanı bile bozabilir.

Ben küvet ve lavabolarda kalıp sabunun bıraktığı o tahammül edilemez tabaka yüzünden aynı mantığı yürütüp granül sabunun çamaşır makinesinde kullanılamayacağını düşünüyordum. Demek ki şüphelenmekte haklıymışım.

Allah razı olsun Candoğan kardeşim...Allah herkese yaşamayı nasip etsin anne ve babalık duygusunu

Bu deterjanı içerdiği kimyasal maddelerin az olması sebebiyle tercih ettik ancak sonuç bu oldu...kesinlikle tavsiye etmiyorum bende dediğin gibi ileride sıkıntı yaratacaksa hiç değmez.

merhaba. öncelikle bebeğinizle size sağlıklı günler dilerim. bence hacı şakiri kullanmakla iyi bir şey yapmışsınız. bebeğinizin çamaşırlarını daha ağır kimyasallar içeren deterjanla yıkamak bence kötü. granül sabun belki soğuk suda ya da 30 derecede çözünmez ama 40 ve üstü derecelerde çözünmesinde sıkıntı olmaz. bence bebeğinizin çamaşırlarını makinede hacı şakirle ayrı yıkayın. makinenizi çok doldurmayın. örneğin 8 kg ise kapasitesi en fazla 5 kg pamuklu bebek çamaşırı atın. 40 derece ve üstü sıcaklık seçin ve makinenizin fonksiyonlarına göre ilave durulama ve yüksek su seviyeyle yıkamaya izin veren program varsa bunu kullanın. yumuşatıcı da kullanmayın. bebeğiniz için bir süre tasarruf ya da buna benzer şeyleri düşünmeyin. buna değer bence.

bir de şunu merak ettim. bu çamurumsuu madde 27 günde mi oluştu?

çünkü annem bu granül sabunu uzun yıllardır hassas çamaşırlar için kullanır arçelik 2200 ile. ve hiç böyle bir sorunla karşılaşmadı.

teşekkür ettim emrah bey.Allah herkese bu mutluluğu yaşamayı nasip etsin inşallah
    bebeğimiz doğmadan önce kıyafetlerini haliyle yıkayıp öyle giydirmek istedik.o zamandan itibarek oğlumun çamaşırları devamlı hacı şakir deterjanla çalıştırıldı.beşik takımları dahi herşeyi onunla yıkıyorduk.bebek çamaşırları hijyenin en çok dikkat edilmesi gereken noktaların en başında yer alır her zaman.bu yüzden eşimin çamaşırlarını 40 derecenin altında yıkadığını zannetmiyorum.eşim ön yıkama hastasıdır.bekarlıktan kalan alışkanlığı.bir huyu da var ön yıkamayı kullanmadığı durumlarda dahi 1.göze yine deterjan katar.bu yüzden ön yıkama gözüne en sonunda betonu dökeceğim göreceksin derim kendisine
    makinemiz hiç bir zaman tam kapasiteyle çalışmaz.çıkan günlük kıyafetler en geç 2 gün içerisinde yıkanır.8 kilo kapasitesi olmasına rağmen şimdiye kadar 6 kiloyu geçtiği ihtimalini vermem.
    dediğim gibi kısa sürede pompada birikme yaptı deterjan üstüne normal çamaşırların normal deterjanla yıkanmasına rağmen orda o şekilde birikmesi şaşırtıcı tabi.
    annenizin 2200 ile kullanıp sorun yaşamadığından bahsetmişsiniz.benim makinemin modeli 3018 A beko.arada hiç olmazsa su tüketim farkı var 2200ün kullandığı su malum.tabiri caize 2200ün yaptığı bir yıkama ile benim makinem 2 defa çalışır sanırım annenizin bu yüzden sorun yaşamama ihtimali yüksek olabilir.bizde zaten bıraktık hacı şakiri hem oluşan problem yüzünden hem de hemen bitiveriyor. onun yerine omo baby kullanıyoruz.durulama adedi mutlaka fazla seçiliyordur.umarım sağlıklı bir karar vermişizdir.

• bugün markette rinso matik ultra sıvı (müge&ylang) ve yumoş extra (yabani orkide&yasemin) ikilisini gördüm, deneme boyu, 20 yıkamalık diyor ama biz onu 15 sayarız, 7.99 lira...

ne demiş atalarımız; "deneyek, bakak, görek"......acaba sonuç hangisi olacak?..>>>>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 29 Haziran 2012; 20:16:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

quote:

quote:

Yıllar sonra ilk defa Persil aldık, renklilerde kullanacağız. Annem pek istemedi ama bu sefer deneyelim alalım dedim :)) yanında 30 yıkamalık Vernel max ile birlikte 24 lira. Yalnız, Vernel'in kokusu çok fazla değil, konsantre olduğu için sanırım.

Ben persilden çok memnunum sakız gibi yapıyor. Ben geceden ıslıyorum makina suyu ısıtıp makinanın fişini çekiyorum. Sabah program devam ediyor zaten bitiyo güneşe asıyorum kar gibi :)

Umarım biz de memnun kalırız :)) Paketi açtım kokusu Alo ve Arielin renkli olanına benziyor.

Kalırsınız merak etme siz neden memnun kalmadınız ?

Persil Color'dan memnun kaldığımızı söyleyebilirim. Hem fiyatı Omo ve Ariel'e göre uygun. Üstelik pakette yazdığı gibi az köpürüyor. Bir yerde P&G ürünlerinin çok köpürdüğü ve zor durulandığı yazıyordu bence doğru Ariel ve Alo fazla köpük yapıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yıllar sonra ilk defa Persil aldık, renklilerde kullanacağız. Annem pek istemedi ama bu sefer deneyelim alalım dedim :)) yanında 30 yıkamalık Vernel max ile birlikte 24 lira. Yalnız, Vernel'in kokusu çok fazla değil, konsantre olduğu için sanırım.

Ben persilden çok memnunum sakız gibi yapıyor. Ben geceden ıslıyorum makina suyu ısıtıp makinanın fişini çekiyorum. Sabah program devam ediyor zaten bitiyo güneşe asıyorum kar gibi :)

Umarım biz de memnun kalırız :)) Paketi açtım kokusu Alo ve Arielin renkli olanına benziyor.

Kalırsınız merak etme siz neden memnun kalmadınız ?

Persil Color'dan memnun kaldığımızı söyleyebilirim. Hem fiyatı Omo ve Ariel'e göre uygun. Üstelik pakette yazdığı gibi az köpürüyor. Bir yerde P&G ürünlerinin çok köpürdüğü ve zor durulandığı yazıyordu bence doğru Ariel ve Alo fazla köpük yapıyor.

Memnun kalmanıza sevindim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• beyazlar için de renkli deterjanı kullansam ve çamaşır sodası-leke çıkarıcı-beyazlatıcı (vanish vb) ilave etsem, beyaz deterjanıyla yıkıyormuş gibi performans alır mıyım acaba?
  • Onu denemedim. Ancak geçen yaz 9kg Bingo soda etkili almıştım. Beyazları mahvetti. Beyazlar sapsarı, ter lekelerinden arınmamış şekilde çıkıyordu. Bind Activit beyazlatıcı toz ekleyerek 75'C de yıkadım ama yine de kar etmemişti. Ben de lanet olsun deyip Omo aldım, ilk yıkamada beyazlar kendine geldi.

Zaten oldum olası leke çıkarıcılardan hazzetmem. Sadece yüksek ısıda yıkanamayan hassas çamaşırlara eklemişliğim vardır. Beyazlara da tahminimce katkısı olmaz.

Beyazlarda memnun kalabildiğim deterjanlar Omo, Ariel, Alo(kıvamı kötü bir deterjan) ve Bim'in Bill toz ve tabletleri. Bingo Automat ekstra hijyen de çok iyiydi. Onun dışındakiler beyazlatıcı vb. eklense dahi hüsran.

Omo gibi kaliteli deterjanlara soda vb. eklediğimde de bir fark göremedim. Zamanında değişiklik olsun diye denemişliğim vardı :)
  • çamaşır sodası kullanmaktan vazgeçtim. annem çamaşırları çok çabuk yıprattığını söyledi...

benim bu soruyu sormaktaki amacım, yani beyazlar için renkli deterjanı+soda ya da beyazlatıcı-leke çıkarıcı (kosla-domestos-ariel gibi), bosch idos kullanmamla alakalı. ben makinenin deterjan gözlerinden birine beyazlar için detarjan diğerine de yumuşatıcı doldurdum. dolayısıyla renkliler için manuel deterjan koyuyorum. düşündüm ki, beyaz deterjanı tamamen boşalınca bu göze renki deterjanı koysam, hem beyazları hem renklleri, renkliler için olan deterjanla yıkasam ama beyazları yıkarken ilave olarak beyazlatıcı ilave etsem, iyi performans alır mıyım idi...

bir de şu dikkatimi çekti nice zamandır sorucam unutuyorum. beyazlar için olan sıvı/jel deterjanlarda ürün içerik etiketinde beyazlatıcı-ağartıcı gibi maddeler yok. ama omo totalde bi dolu garip mamul var. persil jelin (persilin jelin renkliler için olanı yok) içeriği ise omo totall color ile nerdeyse aynı. bu sıvı deterjanlar beyazlatıcı içer miyor mu acaba? yoksa omo totalde o ne olduğunu bilmediğim maddeler beyazlatıcı görevi mi görüyor acaba?

diğer bir sorum da persil jelin içeriğinde dediğim gibi hiçbir beyazlatıcı-ağartıcı yok. tüm çamaşırları (beyaz-renkli) bunla yıkasam renkliler solar mı ki? gerçi beyazlatıcı içermeyen bir deterjanla beyazları yıkamak nasıl sonuç veriyor bilmiyorum ama....

• omo total almıştım geçenlerde, hanım hiç beğenmedi, lekeleri çıkarmıyormuş...
    rinso ve persil daha iyi diyor kendileri...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.