Arkadaşlar selamlar; internet, haberler ve üniversite ödevleri vs için kullanıyorum laptop'u. Laptop özellikleri aşağıdaki gibidir.
hangi dağıtımı önerirsiniz? ram konusunda sıkıntı yaşatmayacak ve donanım driver konusunda sorun oluşturmayacak hangisidir ? fedora kurmayı düşünüyorum ne dersiniz ? |
hangi dağıtımı önerirsiniz ?
-
-
arkadaşlar gentoo mu kursam ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fedora Workstation Gnome masaüstü ortamını kullanıyor ama Gnome bence fare odaklı kullanıcılar için uygun değil. Touchpad ve klavye kısayollarını kullanmayı seviyorsanız aşık bile olabilirsiniz. Gnome'un RAM tüketimi bana biraz fazla gözüktü.
Gentoo'da her şeyi derlemek gerekiyor galiba. Herkese hitap ettiğini düşünmüyorum. Kubuntu ya da Linux Mint önerebilirim.
-
virtualbox a kurmaya çalıştım gentoo yu ama zorlandım ne yalan söyleyim. halen arayışlardayım. gönlüm hep gentoo dan yana
-
Gentoo tavsiye edilebilir ama “Hangi dağıtımı önerirsiniz?” sorusuna verilebilecek bir cevap değil. Kullanım tarzınıza göre Pop_OS, Mint (LMDE), Fedora (Workstation veya KDE spin) diye sıralanabilir öneriler.
-
TCL kur diyecem ama her şeyi atom seviyesinde ayar ister :D
-
Gentoo cek derle, cek derle dağıtım.. Neden ugrasacaksın onunla? Arch diyorum daha fazla kararlılık isteniyorsa init sistemiyle gelen Devuan diyorum..
-
bende masaüstüne kuracağım garuda düşünüyorum ubuntuyu macosa benzetem dedim daha açılmadı
-
Ubuntuyu o sekil benzetmeye calısmaktansa Apple donanım almak daha mantıklı.. Parayı verin alın en az 7 yıl gider..
-
10 senedir fedora kullaniyorum, diger OS'lari kullanirken aci veriyor
fedora kur keyfine bak bence
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X