Şimdi Ara

Hangi dili öğrenmeliyim? (html,java,c++,php)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben dil öğrenicem ama hangi dili öğrenmeliyim kararsız kaldım?Aslında amacım hit çekmek ve istediğim programı yazabilmek.Şuan birkaç java videosu izliyorum o kadar.Siz bana ne önerirsiniz?

• Arkadaşlar cevap yazmak bu kadar zor mu?
  • Visual basic ogren ilk sonra c# ve c++ ,asm devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Önce neler yapmak istiyorsun ona kara vermelisin.

Java ve C# popüler, Java seni şuanda mobil uygulamalarda kurtarır gibi görünüyor. Hiç bir şey bilmiyorsanız Java ile başlamanızı tavsiye ederim.
    C# ile Java neredeyse aynı zaten öğrendikten sonra onuda incelersiniz. Java hoşunuza gitmediyse (bence o kadar kütüphane var hazırda gitmeli)
    C++ çok düzensiz bir dil, C'yi öğrenin.

Ben bunları anlamıyorum çok sıkıcı hiç zevk almıyorum diyorsanız, Python ile başlayın. Size programlamayı sevdirecektir.
    Ama python'dan diğer nesnesel yazılım dillerine geçerken bir takım problemler yaşayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihmert

Merhaba,

Önce neler yapmak istiyorsun ona kara vermelisin.

Java ve C# popüler, Java seni şuanda mobil uygulamalarda kurtarır gibi görünüyor. Hiç bir şey bilmiyorsanız Java ile başlamanızı tavsiye ederim.
    C# ile Java neredeyse aynı zaten öğrendikten sonra onuda incelersiniz. Java hoşunuza gitmediyse (bence o kadar kütüphane var hazırda gitmeli)
    C++ çok düzensiz bir dil, C'yi öğrenin.

Ben bunları anlamıyorum çok sıkıcı hiç zevk almıyorum diyorsanız, Python ile başlayın. Size programlamayı sevdirecektir.
    Ama python'dan diğer nesnesel yazılım dillerine geçerken bir takım problemler yaşayabilirsiniz.

Hocam ben şuanda java videoları izliyorum.Temel amacım hit çekmek ve canımın istediği herhangi bir programı yazmak.PHP falan diyolar hit için java ile olmuyor mu?

• Merhaba,

her dil iile Her şeyi yapabilirsin. Bazı diller kısıtlama sunuyor tabi.

Mesela javascript sql erişimi yok.
    Java ve C#, Python Ruby ile işletim sistemi yapamıyorusunuz. (php de dahil)
    C++ , C dilinin bir üst özelliklerini içeriyor sınıf özellikleri var yani C++ nesnesel C programlama dili gibi düşünebilirsin.

Tüm yazılım dillerinin atası C olarak bilinir. O yüzden CC öğrenirsen hem diğer dilelre geçişte zorluk çekmezsin hemde öğrendin mi parayı kırarsın.

Java da bir çok endüstriyel alanlarda kullanıyor. Emar makinalar filan hepsi Java ile geliştiriliyor.

Yani nyukarıda ki bölmelemeye göre dilini seç, inan başarırsın. Bu işin sırrı bu başka bir şey değil.
  • ankarada vektörel bilişim baya sağlam java/oracle eğitimi veriyor.aklınızda olsun arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Microsoft ortamı geliştiriciye çok rahatlık sağlatan kullanımı kolay ve entegre bir ortamdır.
    Java teknolojileri çok fazla kütüphanesi bulunan ve bu kütüphanelerin çoğu open-source olan bir ortamdır.

Ne ile hit almak istiyorsun ? Android/ios uygulaması yaparak mı websitesi yaparak mı?
    Android uygulaması ise Java öğrenmen şart,
    Bazı native apk veren cross-compile IDE'ler mevcut, HTML5, CSS ve Javascript kullanıyorlar.(cross-compile yani bir kod yazıyon hem ios hem androidde hemde destelediği diğer sistemlerde çalışıyor bknz:http://phonegap.com/ )

Web uygulaması yapmak istiyorsan da PHP veya Python tavsiye ederim, tabiki web uygulaması yapmak için yine html,css,javascript,jquery öğrenmek zorundasın.
    Java veya .Net platformu ile de web uygulaması yapabilirsin ama bu platformlar daha büyük ve kompleks işler için kullanılır genelde.

• ilkse phyton la başla
  • Python veya Java

Bağımsız platform candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: seroxes

Microsoft ortamı geliştiriciye çok rahatlık sağlatan kullanımı kolay ve entegre bir ortamdır.
    Java teknolojileri çok fazla kütüphanesi bulunan ve bu kütüphanelerin çoğu open-source olan bir ortamdır.

Ne ile hit almak istiyorsun ? Android/ios uygulaması yaparak mı websitesi yaparak mı?
    Android uygulaması ise Java öğrenmen şart,
    Bazı native apk veren cross-compile IDE'ler mevcut, HTML5, CSS ve Javascript kullanıyorlar.(cross-compile yani bir kod yazıyon hem ios hem androidde hemde destelediği diğer sistemlerde çalışıyor bknz:http://phonegap.com/ )

Web uygulaması yapmak istiyorsan da PHP veya Python tavsiye ederim, tabiki web uygulaması yapmak için yine html,css,javascript,jquery öğrenmek zorundasın.
    Java veya .Net platformu ile de web uygulaması yapabilirsin ama bu platformlar daha büyük ve kompleks işler için kullanılır genelde.

Aslında web üzerinden kodlamayla daha mantıklı da javascript mi öğreneyim java mı?

• turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bide bu php ve java için videolar falan var mı veya yazılır okuyabileceğim?
  • Bence Java. Çünkü diğerlerinden daha kolay. Hatta Java'yı öğrenirsen Android uygulamaları yazabilirsin.

Yani javascript ve Java farklı şeyler,
    PHP öğren sen, php uygulaması yaparkende zaten html, css, javascript ve jquery kullanman gerekicek bunlarıda öğrenirsin.
    Benim tavsiyem buradan basit bir login & register sistemi yazarak başlayabilirsin.
  • quote:

Yani javascript ve Java farklı şeyler,
    PHP öğren sen, php uygulaması yaparkende zaten html, css, javascript ve jquery kullanman gerekicek bunlarıda öğrenirsin.
    Benim tavsiyem buradan basit bir login & register sistemi yazarak başlayabilirsin.

Peki php de webden hit çekme falan olayı var mıdır?

PHP ve kullanman gereken diğer web teknolojiler olan html, css, javascript ve jquery ile oldukça hızlı ve güzel web uygulamaları yapılıyor. Hit çekmek tamamen senin yaratıcılığına kalmış. Öyle bir sihirli değnek yok.
  • ilk önce c yi öğrenmen gerekir standarttır.
  • seroxes hocam verdiğin linkteki videolar ingilizce türkçesi yok mu?

Birde bişeydaha sormak istiyorum 17 video yazıyor yani bu html,jquery,css,php yi birkaç derste öğrenebilir miyim?Yoksa çok mu zordur?

Ben şuanda java videolarını izliyorum bazı şeyleri öğrendim sayılır devamediyorum.Açıkcası programlamaya aç biriyim şayet şimdiki aklım olsaydı programcılık okumak isterdim bana c++ en zorudur ama herşeyi yaparsın yazmışlardı işletim sistemi bile yazılıyomuş java ile olmuyomuş ama önemli değil.Ben öncelikle java,jquery,css,php öğrenmekle başlıcam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 22 Aralık 2014; 19:56:40 >
    Çok zor değil, 17 video ile basic şeyleri öğrenirsin, kendi kendine projeler geliştirerek üstüne koyarak ilerlersin, yani bu işleri o kadar çok yapan insan var ki, zor olsa kimse yapamazdı öyle düşün. Önemli olan öğrenme heyecanı ve araştırmacı olmak, konuyla alakalı aklına gelen her türlü soruyu ve karşılaştığın problemleri internette araştırarak çöze biliyorsun artık.
    Java öğreniyorsanda sana tavsiyem OOP(Nesneye dayalı programlama) kavramlarını java üstünden anlatan yerlerden ilerlemen, class, interface yapıları, İnheritance, information hiding, encapsulation ve abstraction kavramlarını öğren, mümkün olduğunca modüler çalış, çok benzer kodları 5 yerde tekrar tekrar yazma.
    Heyecanın ve açlığın için gerçekten çok sevindim, inşallah çabaların karşılığı sana hayırlı şekilde geri döner.
  • quote:

Çok zor değil, 17 video ile basic şeyleri öğrenirsin, kendi kendine projeler geliştirerek üstüne koyarak ilerlersin, yani bu işleri o kadar çok yapan insan var ki, zor olsa kimse yapamazdı öyle düşün. Önemli olan öğrenme heyecanı ve araştırmacı olmak, konuyla alakalı aklına gelen her türlü soruyu ve karşılaştığın problemleri internette araştırarak çöze biliyorsun artık.
    Java öğreniyorsanda sana tavsiyem OOP(Nesneye dayalı programlama) kavramlarını java üstünden anlatan yerlerden ilerlemen, class, interface yapıları, İnheritance, information hiding, encapsulation ve abstraction kavramlarını öğren, mümkün olduğunca modüler çalış, çok benzer kodları 5 yerde tekrar tekrar yazma.
    Heyecanın ve açlığın için gerçekten çok sevindim, inşallah çabaların karşılığı sana hayırlı şekilde geri döner.

Amin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.