Şimdi Ara

Hangi dille başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu sene inşallah bilgisayar programcılığı uzaktan eğitim okuyacağım.Bilgisayar programcılığında hangi diller öğretilir?Kendimi şimdiden geliştirmek istiyorum.Python öğrenmesi en kolay dil diye okudum.Java ile başlamak hiç tecrübesi olmayan biri için uygun mudur?Son olarak bilgisayar programcılığında okunulan okulun önemi ne kadar?Nereyi önerirsiniz?Şimdiden teşekkürler.

• Python cok kullanışlıdır, veri bilimi, yapay zeka, makina öğrenmesi alanlarında her yıl daha yaygınlaşıyor. Java işletme yazılımlarında, işletmelerin web'e açılan portal'lerde yaygın, Android'te default dil. Yani bu dilleri eninde sonunda zaten öğreneceksin. Ancak bu ikisine ek olarak değişik birşey bakabilirim diyorsan Perl 'e de bakmanı öneririm. Perl artık pek kullanılmıyor fakat ilginç tasarım ve özellikleri var ve Javascript, PHP ve Ruby gibi dillerin öncüsü yani Perl bilirsen o dillere baktığında "ben bunu görmüştüm" durumunu sıklıkla yaşarsın. Ayrıca PHP'de composer, Ruby 'de gem, Javascript' te npm gibi paket/bağımlılık yöneticileri vardır; onların da öncüsü Perl'deki cpan'dır.
  • üstteki arkadaşların yazdığı gibi önemli olan algoritma. algoritma olduktan sonra ilk dilden sonra geliyor. ben php ile başladım (hala başlama durumundayım) php ile mantığı kavradıktan sonra js sonra frameworklerden yürürüm diye düşünüyorum
  • yıl olmus 2019 ortası hala bu soruyu foruma sorup cevabı oturup bekleyen var. GOoogle diye bir şey var. Soruyorsun söylüyor. Hangi dil ne kadar popüler, hangi dil hangi alanda en cok kullanılıyor. Hangi üniversiteler hangi dilleri öğretiyor hepsi var. Ama sorup cevap bize gelsin diye bekleyen var. Hayır yüzbinlerce sorunla karşılacaksınız kod yazarken hemde sadece ilk yıllarınızda da değil ömür boyu, o zaman ne yapacaksınız acaba
  • biraz mantığını öğrenmek istiyorsan c ile başla derim sonra python falan basit öğrenirsin zaten
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    https://stackoverflow.com/
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    hah ha deja-vu oldum birden zira böyle cevap çok yazdım bu forumda, artık yazmıyorum, zira bu arkadaşlar ya troll ya da hiçbir şansları yok gerçek hayatta... canı sıkılan, kendini yalnız hisseden gelip burada "nasıl nerden başlarım?" konusu açıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür sorular, quora almanya'da cok sık geliyor. SS'teki sorulardan alıntıdır: "yeteneklerimi geliştirmek için hangi dili öğrenmeliyim" "20 sene sonra bile geçerli olacak dili öğrenmek istiyorum" "Insta veya Whatsapp gibi bir app programlayabilmek için hangi dili öğrenmeliyim"...
    Bu tip sorular gelişmiş ekonomilerde de geliyor. Bizde quora olmadığı için sorular buraya daha sık geliyor. quora türkiye açılırsa bu tür sorular bence foruma pek gelmez.
    Hangi dille başlamalıyım?
  • Gelişmişlikle alakası yok, trollük bu canım, bu tür iş modellerinin sürekli konu açan cevap yazan kişilere ihtiyacı var, belli ki siz de oralara bakıp gelip burada taklidini yapıyorsunuz.. DH nin maaşlı trolleri. Quora'da profillere bakıyorum bazıları sadece soru soruyor, günde 20-30 tane, bazıları da sadece cevap yazıyor, 6 ayda 3000+ cevap yazmış, profesyonel yazılımcıyım diyor, ulan sen tüm gün Quora'da cevap döşüyorsun ne profesyoneli.. 1 gün 60 saat sanki..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Quora 'yı o şekilde hiç incelemedim yani bir günde bir profil kaç soru göndermiş, bir profil kaç yanıt vermiş. dediğin gibiyse quora için durum kötü. quora sadece en boş zamanımda bazen tıkladığım sitedir. artık takip edilecek site de azaldı. Twitter'ı yıllardır takibi bıraktım örneğin. linked-in profilimi sildim, son 3 senedir link tıklamıyorum. bunda biraz kullanıcı olarak kişisel bilgi ve haklarımı, kontrolü başkasına emanet etmenin de etkisi var. twitter, linked-in vs. üyelik için GSM onayını şart koşuyor, ben de orta parmağı gösteriyorum.

Bullshit faktörünün olmadığı, salt programlama ve geliştirmenin tartışıldığı yerler yine FSF, GNU, nabber, NetBSD, gibi eski siteler...
  • Sana uygun programlama dili hangisi bence onu sen kendin karar ver

# Masaüstü Progralama için dillere bak
    # Web progralama için dillere
    # PLC programala için dillere bak.

Hangi alanı istiyorsun ona karar ver bence eğer mutlu olacakğın işi yaparsan hem çabuk yükselirsin hemde hayatın boyunca çalışmak zorunda kalmazsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.