Şimdi Ara

Hangi healer sınıfını tavsiye edersiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar öncelikle arkadaşlar, 5 gün kadar önce 85 olmuş sanırım 338 ilvl 72 k kadar manası olan, resto main spec bir shamanım var. sorum şu hc cata zindanlarında şu anda 3 k combat dışı 2 k da combat içi mana regen var. ama kalabalık bir grup ya da uzun süren bir boss fight olduğunda fight'ın %60-70'ine ulaştığımda mana bitiyor. (mana shield ve mana tide totem'e ve diğer mana totem'e rağmen). şimdi itemlerimin ve dolayısı ile mana regen, spell power ve intellect'in baya düşük olduğunun farkındayım. pve (hc zindan ve raid) için ileride yani ilvl 355 civarına geldiği zaman çok belirgin bir rahatlama olacak mı mana regen konusunda? bu konudaki tecrübelerinizi aktarırsanız bir de ana stat olarak sprit mi yoksa intellect mi abanmalıyım bu etapta belirtirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler. saygılar...
  • Shamanda mana kontrolü çok önemli eğer bu konuda kendini geliştiremezsen 355 değil 378 ilvl'a ulaşsan bile mana sorunun devam edecektir. Heal skillerini doğru zamanda kullanmak gerek olmadıkça GHW kullanmamak mümkünse HS kullanmaktan kaçınmak çok önemli. Tankın üstünde ES sürekli duracak bitmeden ve son charge'ı kalmadan yenilenmeyecek, kendi üstünde water shield sürekli duracak, partyde BOM ve benzeri mana regen veren class yoksa mana spring totem sürekli aktif olacak eğer mana regen veren class varsa healing stream totem aktif olacak. Party ağır alan hasarı almıyorsa alan heal kullanılmayacak. Shaman healer için basitçe bunları söyleyebilirim zamanla hangi skill'i ne zaman kullanman gerektiğini kendin çözeceksin zaten. Bu etapta spirit abanarak mana regen sorununu bir miktar çözebilirsin ancak bu seni kesin sonuca götürmez dediğim gibi mana kontrolünü çözmen lazım shaman healer bu konuda diğer healerlara göre biraz daha zaman isteyen bir class mana regenimiz diğer classlar gibi % değil spirit bazlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: RespecT

Shamanda mana kontrolü çok önemli eğer bu konuda kendini geliştiremezsen 355 değil 378 ilvl'a ulaşsan bile mana sorunun devam edecektir. Heal skillerini doğru zamanda kullanmak gerek olmadıkça GHW kullanmamak mümkünse HS kullanmaktan kaçınmak çok önemli. Tankın üstünde ES sürekli duracak bitmeden ve son charge'ı kalmadan yenilenmeyecek, kendi üstünde water shield sürekli duracak, partyde BOM ve benzeri mana regen veren class yoksa mana spring totem sürekli aktif olacak eğer mana regen veren class varsa healing stream totem aktif olacak. Party ağır alan hasarı almıyorsa alan heal kullanılmayacak. Shaman healer için basitçe bunları söyleyebilirim zamanla hangi skill'i ne zaman kullanman gerektiğini kendin çözeceksin zaten. Bu etapta spirit abanarak mana regen sorununu bir miktar çözebilirsin ancak bu seni kesin sonuca götürmez dediğim gibi mana kontrolünü çözmen lazım shaman healer bu konuda diğer healerlara göre biraz daha zaman isteyen bir class mana regenimiz diğer classlar gibi % değil spirit bazlı.

bu güzel ve ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. wotlk zamanı ve öncesi hep resto shaman olarak oynadım ama sonrasında başka server'da mage'le zaman geçirdiğim için uzak kaldım. haliyle çok değişiklik olmuş heal sisteminde shaman'ın. ghw yi ve hs'yi bolca kullanıyorum kolayıma geldiği için sanırım en büyük hatam bu. birde healing wave'i niye bu kadar düşük haliyle etkisiz tutmuşlar anlam veremedim. tamam mana gereksinimi az ancak hem az heal atıyor hemde süresi en uzun skill. hocam sen 5 man hc'lerde en çok hangi skill ile mana save sağlıyorsun single target için (tank). ayrıca dediğin gibi oynadıkça ve ilvl up oldukça daha iyi olacak umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: girit1980

quote:

Orijinalden alıntı: RespecT

Shamanda mana kontrolü çok önemli eğer bu konuda kendini geliştiremezsen 355 değil 378 ilvl'a ulaşsan bile mana sorunun devam edecektir. Heal skillerini doğru zamanda kullanmak gerek olmadıkça GHW kullanmamak mümkünse HS kullanmaktan kaçınmak çok önemli. Tankın üstünde ES sürekli duracak bitmeden ve son charge'ı kalmadan yenilenmeyecek, kendi üstünde water shield sürekli duracak, partyde BOM ve benzeri mana regen veren class yoksa mana spring totem sürekli aktif olacak eğer mana regen veren class varsa healing stream totem aktif olacak. Party ağır alan hasarı almıyorsa alan heal kullanılmayacak. Shaman healer için basitçe bunları söyleyebilirim zamanla hangi skill'i ne zaman kullanman gerektiğini kendin çözeceksin zaten. Bu etapta spirit abanarak mana regen sorununu bir miktar çözebilirsin ancak bu seni kesin sonuca götürmez dediğim gibi mana kontrolünü çözmen lazım shaman healer bu konuda diğer healerlara göre biraz daha zaman isteyen bir class mana regenimiz diğer classlar gibi % değil spirit bazlı.

bu güzel ve ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. wotlk zamanı ve öncesi hep resto shaman olarak oynadım ama sonrasında başka server'da mage'le zaman geçirdiğim için uzak kaldım. haliyle çok değişiklik olmuş heal sisteminde shaman'ın. ghw yi ve hs'yi bolca kullanıyorum kolayıma geldiği için sanırım en büyük hatam bu. birde healing wave'i niye bu kadar düşük haliyle etkisiz tutmuşlar anlam veremedim. tamam mana gereksinimi az ancak hem az heal atıyor hemde süresi en uzun skill. hocam sen 5 man hc'lerde en çok hangi skill ile mana save sağlıyorsun single target için (tank). ayrıca dediğin gibi oynadıkça ve ilvl up oldukça daha iyi olacak umarım.

Tank healda ES+Riptide sonrasında HW kullanıyorum bu sırada başka biri ağır hasar alıyorsa dönüp ona GHW atıp tankın durumuna göre GHW+HW veya HW atıp devam ediyorum. Önemli olan skill'lerinin ne kadar heal attığını bilmek ve alınan hasarla ilişkili olarak gereken heal'ı kullanmak bu sadece Shaman için değil diğer healer sınıflar içinde geçerli.

• cata ilk geldiğinde heroic dungeonlarda mana problemi sadece shaman değil bütün classlarda vardı.Ama zamanla item lvli yükseldikçe bu sorun ortadan kalkıyor .Yani bu item lvli ile mana sorunu yaşaman çok doğal.İleride düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_GodFather.

shaman kas hocam element&resto shammy
    yada druid feral&resto
    en iyisi paladin kas holy&prot
    yada priest hocam sp&disc

hangi classlar healer olabiliyor dememiş hangisini öneriyorsunuz demiş
  • resto shaman hem pve hem pvp için çok iyi bir sınıf.
  • neresinden tutup neresini yazıyım cidden bilemedim ama kısaca birşeyler açıklamak istiyorum.
    Bir arkadaş bizim priestlerimizin manası bitiyor diye yazmış heroic content te,bunu çok samimi söylüyorum yol yakinken o priestleri kadro dışı bırakabilirsiniz manasını bitirme diye bir şey sözkonusu olamaz fl de heroiclerinde priest için.
    2.rshaman dps yaparak kesilebilir yazmış,kuzum hiç mi forum filan okumuyorsun ? hadi onuda geçtim şu an pvp de en imba healerlardan biri rshaman.
    3.Bir arkadaşımız shamana spirit le mana regen geliyor diye talihsiz bir açıklama yapmış,ben onu söyle izah edeyim spiritinizi yaklaşık olarak 2.1-2.2k civarında tutabilirsiniz
    trinket olarak woe +heroic wod öneririm.Buff olsun olmasın mana spring totemi sakın kullanmayın onun yerine hst daha kullanışlıdır(raidde partinizi ona göre ayarlayabilirsiniz çünkü partiye heal atıyor)+resist buf i da cabası olur.Zaten arkadaş hep tank tank dediğine göre za zg heroic yapıyor büyük ihtimalle.
    konuyu yanlış yerlere taşıdığım için özür dilerim amacım germek yada oluyu manipule etmek değildir.Sadece yazarken konuya biraz daha teorik bilgilerle yazarsak birbirimizi geliştiriceğimize inanıyorum.
    konunun özüne gelirsekte tercihlerim;
    pvp de ;
    2v2 de disc priest (rshaman olmama rağmen disc priestin 2v2 de ki mekaniğinin bir adım önde olduğunu söyleyebilirim.)
    3v3 ve 5v5 olarak rshaman (hele yanınıza bide lock aldınızmı tadından yenmez)
    pve olarak;
    raid healde disc priest biraz daha agır bastığına inanıyorum.Ama resto shamanın haste+mastery(tavsiye edebileceğim 1700 haste cap ten sonra mastery ile gitmektir.yaklasik 1.7k haste +1.3k mastery ideal olabilir,ama yine sizin mekaniğinizle alakalı bir olay).rdruid tam bir heal makinesi tek eksigi fluid heal.
    tank healde -bence tarışmasız paladin,instant spelleri tanrının armağanı.

son olarak bir kaç birşey demek istiyorum,wowun mekaniğinden kaynaklı bütün charlar %100 balans li olmuyor ne yazıkki,bazı charlar birazcık çizginin önünden başlıyor ama burda önemli olan sizin hangi healer clasıyla oynamaktan zevk alıcağınızdir.Her heal clasının heal mekaniği farklıdır bence burda sormak yerine kendinizin oynayip görmenizde yarar var diyorum.
    resto shaman hakkinda eğer bilgi almak isterseniz pm den yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mogosan
    3.Bir arkadaşımız shamana spirit le mana regen geliyor diye talihsiz bir açıklama yapmış,ben onu söyle izah edeyim spiritinizi yaklaşık olarak 2.1-2.2k civarında tutabilirsiniz
    trinket olarak woe +heroic wod öneririm.Buff olsun olmasın mana spring totemi sakın kullanmayın onun yerine hst daha kullanışlıdır(raidde partinizi ona göre ayarlayabilirsiniz çünkü partiye heal atıyor)+resist buf i da cabası olur.Zaten arkadaş hep tank tank dediğine göre za zg heroic yapıyor büyük ihtimalle.

Bu kısım benim yazdıklarıma ithafen yazıldığı için cevap verme gereği duydum. Shamanın mana regen'i spirit tabanlı bunda herhangi bir yanlışlık yok diğer classlara bakarsan %6 mana %12 mana gibi ifadeler bulunurken Mana Tide Totem +%200 spirit vermekte. Bunun dışında Telluric Currents talenti ile mana regen sağlanabilir tabi düşük ilvl'da ne kadar etkin olur orası tartışılır. Mana spring totem düşük ilvl'larda işe yarıyor özellikle mana sorunundan yakınan kişiler için işlevsel bir totem ki sanmıyorum bu kişi 370 ilvllara geldiğinde hala Mana spring totem kullansın. Yaptığım yorumlar kişinin şuan ki durumu göz önüne alınarak yapılmış yorumlardır 338 ilvl'a sahip adama raidde öyle yaparsın böyle yaparsın demek pek mantıklı olmasa gerek.

Not:338 ilvl ile ZA/ZG girilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mogosan

Ben bu forumda bunu gördüm.Kim hangi classla oynuyorsa gözünde en iyi class oluyor.
    Evet ben hiç forum karıştırmadım,kim hangi classla kaç rating yapmış okumadım.
    Sezon 10'un başında kendimi pvp'ye vermiştim ve ordan edindiğim bilgiler doğrultusunda disc priest shaman karşısında bir veya birkaç adım öne çıktığını rahatlıkla söyleyebiliyorum.
    Shaman'ın healleri,yardımcı skilleri güzel hoş,ama hayatta kalma açısından bakarsak(ki pvp'de en önemli olaydır) priest shaman'ı geçer.
  • Pvp set yapıyorsan casual oyunculardan sıyrılmak için elite set giymek istersin buda 3v3 ve 5v5 takımla rating kasmaktan geçer 3v3 ve 5v5 takımlarda dünyada açık ara en çok tercih edilen ve mekaniğiyle karşı takıma eziyet olan healer rshamandır.
    Bu son cümlelerim artık bu konu hakkinda ,lütfen artık hangi adam iyidir diye sorular sormaktan vazgeçelim,çünkü en iyi class bize mekaniği en iyi oturan classtır.
  • bu arada şu an priesti shamandan pvpde üstün tutan arkadaşlar blizzcon 2011 arena finalindeki 2 takımın da healerının shaman olduğunu unutmasın lütfen .Şu an shaman healer arenada açık ara en üstün healer konumundadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntepergens -- 26 Kasım 2011; 13:17:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuntepergens

bu arada şu an priesti shamandan pvpde üstün tutan arkadaşlar blizzcon 2011 arena finalindeki 2 takımın da healerının shaman olduğunu unutmasın lütfen .Şu an shaman healer arenada açık ara en üstün healer konumundadır.

pvp ranklarından birini görmek çok güzel
    Ama farketmicek ne desekte, yine priest kral dicekler.
  • quote:

bu arada şu an priesti shamandan pvpde üstün tutan arkadaşlar blizzcon 2011 arena finalindeki 2 takımın da healerının shaman olduğunu unutmasın lütfen .Şu an shaman healer arenada açık ara en üstün healer konumundadır.

2 takımda ki shaman sen miydin? Değilsen daha da konuşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z.K

quote:

yok değildimde ordaki tauren sendin heralde . Öle herkese laf atmadanönce insanlarla nasıl konuşacağını öğren sonra bunun üzerine uzun uzun konuşuruz senle.Konuşup konuşmayacağımı sana sormıcam 32 yaşına gelmiiş 6 senedir bu oyunu oynayan birisi olarak burda bişeyler söylemeye çalışıyouruz ama senin gibi asi ergenler çıkıp konuşma falan diyor. İnsanlara sataşacağına engin bilgilerinle aydınlat bizide bizde faydalanalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntepergens -- 26 Kasım 2011; 17:36:50 >

• Dokundurmalarında bir espirisi vardır,ilkokul çocukları gib düz mantıkla, amiyane tabirle laf geçirmeye çalışmak çok hoş olmasa gerek değilmi z.k. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mogosan -- 26 Kasım 2011; 17:34:09 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Z.K

quote:

yok değildimde ordaki tauren sendin heralde . Öle herkese laf atmadanönce insanlarla nasıl konuşacağını öğren sonra bunun üzerine uzun uzun konuşuruz senle.Konuşup konuşmayacağımı sana sormıcam 32 yaşına gelmiiş 6 senedir bu oyunu oynayan birisi olarak burda bişeyler söylemeye çalışıyouruz ama senin gibi asi ergenler çıkıp konuşma falan diyor. İnsanlara sataşacağına engin bilgilerinle aydınlat bizide bizde faydalanalım

Yaş kemale ermiş ama OYUNCULUĞUN her zaman ön planda olduğu bir oyunda sadece turnuvada 1. olan takımın içerisinde ki healer shaman diye ,en iyi healer'ın shaman olduğunu söyleyip saçma bir şekilde tüme varım yapıyorsunuz şurda.
    @mogosan
    Pardon sana dokunduysa o zaman.

• ya sana bişey demiyorum ben hiç en iyi healer shaman diye bir şey demedim bu 1. Bazı class lar bu oyunda zaman zaman diğerlerinden bir adım önde olurlar.Şu an itibarı ile shaman pvpde en iyi healer durumunda .Ha ben bunu söyleyerek senin düşüncelerine ters düşmüş olabilirim .Ama senin de yok o healerlar sen değilsen konuşma gibi gereksiz ve çocukca yorumuna takıldım o kadar. Ha oyunculuğun herşey olduğunu ben de emin ol enaz senin kadar iyi biliyorum bunu istersen sana özelden armoryimi linkleyerekte yapabilirim.gerçi sen şimdide item hiç birşey değil dersin title ve ach.lere bakmadan ama neyse.
  • Resto Shaman arenada tokat manyağı olurken son zamanlarda en kuvvetlisi durumuna gelmiş durumda. Wowda değişimin durmadığını biliyoruz. Ben yıllarımı PvE ye verdim arenadan anlamam ama 2 ile 2 yi toplayabiliyorum. Oyunun en iyi arena takımları Resto Shaman kullanıyorlarsa vardır bir bildikleri değil mi? Sonuçta adamlar o şekilde başarılı olmuş o kadar. Skill önemlidir lafını bir kenara bırakalım onu hepimiz biliyoruz. Bu yorumları herşeyi eşit düşünüp yapıyoruz.

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem, oyna kendin bak keyfine göre seç Bugün en iyi olan yarın en zayıf olur. Priv serverlarda biraz palayla healle dön Drooda bak.Hepsinin dinamikleri farklı pala ile druid birbirinin zıttı.

O değil de Z.K sen bana o manası biten Disc pri ile %70 mana ile fight bitiren Holy palayı getir bi köşeye çekeyim onları Şaka bir yana Heroic demişsin FL HC mi yapıyosunuz? Yoksa FL itemlarıyla BOT hc lerden mi bahsediyosun?

Heroic FL de Ragnaros'dan tokat yiyoruz haftalardır. Sadece Beth de 3 healer kullanıyoruz geri tüm bosslarda ben Holy Pala ve Disc pri oynuyoruz. Adamın manası bitmiyor ben yerlerde sürünüyorum. Mana veren büyüleri ve trinketleri en iyi rotasyonda kullanmama rağmen. Holy pala yıllardır imbaydı blizz dengelemekte zorlandığı için mana costları arttırıp durdu Cata boyunca. Disc pri ise manası bitmemesiyle bilinirken sizin raidde o şekilde bir tablo olması son derece ilginç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Killer of bodom

Heroic ragnaros denedikte acayip skill gerektiriyor.Bu kadar az guildin yapabildiğine şaşmamalı.
    Heroic derken Çarşamba günleri 6/7 bitiriyoruz HC'de.Main healer paladin. Priest'e sadece Baleroc'ta ihtiyaç duyuyoruz desem yeridir.Utanmasa solo heal atıcak paladin
    Evet 2 priestte biraz slow minded.O yüzden manaları bitiyor olabilir.Birisi zaten manita.
    Mesela geçen gün ilk defa Sinestra denedik.Priest devamlı dispell'de hata yaptı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.