Şimdi Ara

Hangi Hoporlor sizce Klipsch FOCAL KEF MONITOR AUDIO DALİ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
7.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elbetteki eğer kablolu bir bağlantı imkanı varsa tercih edilmeli. Bizim sektörde hep denilir "kabloyu çekebiliyorsan çek" bakın neredeyse 25 yıllık CAT5 kablolar HDMI görüntü bile iletir hale geldi :).

Bence Olive CD oynatıcıların, sayısal stream oynatıcılar ve müzik sunucularının çok başarılı bir karışımı. Kesinlikle ücretini hak eden ve size çok uzun süre hizmet edebilecek bir cihaz.

Aklınıza takılan başka bir konu olursa yine yazın.

Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

Elbetteki eğer kablolu bir bağlantı imkanı varsa tercih edilmeli. Bizim sektörde hep denilir "kabloyu çekebiliyorsan çek" bakın neredeyse 25 yıllık CAT5 kablolar HDMI görüntü bile iletir hale geldi :).

Bence Olive CD oynatıcıların, sayısal stream oynatıcılar ve müzik sunucularının çok başarılı bir karışımı. Kesinlikle ücretini hak eden ve size çok uzun süre hizmet edebilecek bir cihaz.

Aklınıza takılan başka bir konu olursa yine yazın.

Kolay gelsin

gercekten teseukkurler yardimlariniz icin

simdilik yogunlastigim konu

Focal Chorus 826 W 2011 Special Edition 2700 euro

Marantz PM-KI Pearl Lite 1750 euro

Olive O3HD Music Server 1250 euro

kablolar 300 euro

yani toplam 6000 euro ediyor :)

hadi hayirlisi bakalim

• Oldukça iyi bir sistem ama izninizle nacizane bir yorumum olacak.

Marantz PM-KI Pearl Lite 1750 euro
    kablolar 300 euro
    -----------------------------------------
    toplam 2050 €

bu 2 kalem yerine Vincent SV236MK amfiyi bir dinleyin, ilk 8W'a kadar "true class A" sonra classA/B hibrit (giriş katı lambalı, çıkış katı solid state) bir stereo amfidir. 2050 €'ya bu amfiyi alabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Kablo olarak tahminim Van Den Hul Cream CS-122 veya Magnum gibi birşey seçtiniz, bunun yerine daha ucuz olan Clearline serisi seçin ileride gerekli görürseniz kabloyu değiştirirsiniz.

Sadece bir öneri tabii :)
  • yazılan parçalardan birkaçını kullanıyorum.aydın ve çevresinde olan arkadaşlar gelip sistemimi dinleyebilirler.

Vincent Sv-226 MK II Amfi
    Vincent Cd-S1.1 HDCD Cdp
    Monitor Audio RX8 Hoparlörler
    Arcam Rdac
    Ecosse Kablolama
  • Muzikalite,guc ve detay ariyorsaniz neden Polkaudio RTi A7 yada A9 bakmadiniz? Urunler tam bir f/p canavari. Ayrica Focal ve marantz uyumsuzlugundan forumda cok bahsedildi ki bende dinledim ve hic ama begenmedim.
  • Bence Focal almayın. Renkli ses veriyor, ben pek beğenmedim açıkçası. Grande Utopia falan aşmış ürünler ancak uygun modellerinin sesine ısınamadım bir türlü. Bahsettikleriniz arasından Monitor Audio diyorum.

Bana kalırsa eğer plak alabilme imkanın varsa Technics SL-1200 turntable al ve gerçek analog sesin tadını çıkar. Yok mutlaka dijital arşivimi kullanacağım diyorsan, M2Tech Young DAC veya Audiolab M-DAC diyorum. M2Tech'i Actual Power'da (Emirgan'da bir Hi-fi dükkanı) bulabilirsin.
  • taşkın ve obsidian a katılıyorum focal olayı bozuyor üst seri hariç ki o da tartışılır.
    7.1 yapmayı düşünüyorum dedin benim aklıma paradigma yeni serileride var mutlaka bakılmalı, monitor audio rx serisi olabilir ve polk audio var bunlara bakın
    stereo ve sinemayı bir arada götüren başarılı ürünler.
    dali ve kef i geçin
    hoşçakalın..
  • quote:

taşkın ve obsidian a katılıyorum focal olayı bozuyor üst seri hariç ki o da tartışılır.

hahahaha bir saniye lütfen, Sn. neakar'a başka hoparlörler önerdim ama Focal olayı bozar bağlamında bir şey söylemedim :). Doğrusu Focal benim hiç bir zaman ilk tercihim olmayacak ama hem bilgisine hem kulağına çok güvendiğim pek çok arkadaşım ve müşterim Focal'den çok memnun.

Bu foruma yazan tüm müzikseverlerden ufak bir isteğim olacak ürünler hakkında negatif yorumlarda bulunmak yerine "Şu X ürünü de bir dinlemelisin sahnesi şöyle iyi bassları böyle derin" falan diyelim. Çünkü yapılan negatif yorumlar sizin kulağınız ve sizin zevkinize göre ama ister istemez okuyanları etkiliyor ve insan doğası gereği algılarımız beklentilerimiz ile şekilleniyor. Bir ürüne 100 kişi kötü derse, sesi sizin için çok iyi fiyatı çok uygun bile olsa "ya bu kadar adam yanılıyor olamaz" diye düşünerek alamazsınız. Oysa konu ses sistemleri ise bence "bu kadar adam YANILABİLİR" çünkü bu tamamen kişisel bir deneyim.

saygılar

• Negatif yonleri yazmayacaksak pozitifleri niye yazalim. Hatta foruma niye yazi yazalim ki. Focalleri ben de begenmiyorum. Hatta hic begenmiyorum. Bir de Marantz la kullanildiginda ortaya camur gibi bir ses cikiyor. Bu hem benim hem de aynen bu sekilde yazan bircok kullanici var onlarin fikri. Ama zaten hepsi kullanicilarin kendi yorumlari kanun degil yani. Ne kadar negatif gorus varsa belki o kadar da pozitif gorus cikabilir. Sonucta dogru olan herkesin kendi yaptigi yorum olacaktir.
  • Madem illa negatif yazmak istiyorsunuz o zaman genelleme yapmayın en azından Focal Marantz'la iyi çalmıyor lafı bilgi içeriği (information content) son derce düşük olsa da konuya yeni giriş yapan insanlar üzerinde gereğinden fazla olumsuz etki yapabilecek bir laf. Focal'in hangi serisinden bahsediyorsunuz Utopia mı, Electra Be mi, Electra mı, Profile mı, Chorus 700 mü, Chorus 800 mü ? Marantz'ın hangi amfisi ile kötü çalıyor 5003 mü, 5004 mü, 6003 mü, 6004 mü, 7003 mü, 7004 mü, Kı Pearl mü, PM15S1 mi PM15S2 mi, PM11S1 mi, PM11S2 mi ? Hangi tip müzik dinlediniz pop mu, rock mı, klasik mi, metal mi, jazz mı, elektronik mi ? Madem negatif yönleri yazacaksınız bari hangi cihazı, hangi şartlar altında dinlediyseniz onu yazın öyle kötüleyin. Aksi takdirde Marantz Focal'le kötü çalıyo lafına tek diyeceğim var BRAVO.
  • Taskin bey, magazanizda sıklıkla yuzyuze konustugum biri oldugunuzdan munakasa etmek ve gerginlik yaratmak istemem ama siz nasil kendi sattiginiz urunleri surekli tavsiye ediyorsaniz ve burada insanlar bunlari olgunlukla degerlendiriyorsa bazi urun yada kombinasyonlarin (ornek istersiniz siz simdi :Focal chrous serisinin Marantz xxx3 yada xxx4 serisi amfilerle) cok kotu caldigini soyleyen ben ve benden once de aynisini yazan bircok kisinin bu yorumlarini olgunlukla okumalisiniz ki bu forum ortaminda zevklerin tartisilmasi durumu dogmasin.sonucta bu yazilanlar kullanici yorumlari. Kullancilar her zaman negatif yonlerine bakarlar olayin. Saticilar ise pozitif. Bu psikolojik birseydir ve en azindan ben sizin pozitif yorumlarinizi "urunlerinizi satmak icin yaziyorsunuz" anlaminda algilamadan bilgilenmek amaciyla okuyabiliyorum.
    Saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurkan09

yazılan parçalardan birkaçını kullanıyorum.aydın ve çevresinde olan arkadaşlar gelip sistemimi dinleyebilirler.

Vincent Sv-226 MK II Amfi
    Vincent Cd-S1.1 HDCD Cdp
    Monitor Audio RX8 Hoparlörler
    Arcam Rdac
    Ecosse Kablolama

@nurkan09 @Mecanica @ palakash @ Obsidian
    oncelikle arkadaslar yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.

bugun Focal Chorus 826 W 2011 Special Edition hopleri vincent SV-236MK ve Marantz PM-KI Pearl Lite ile dinledim. ve focalin vincent uyumu benim daha cok hosuma gitti. ayrica KEF Q900 ile focalile bu denklemde dinledim ve yine focal hosuma gtti.

su an dusundugum ise haftaici gidip dinleyecegim olan vincent SV-236MK vincent SV-238MK kombinasyonu ile focal dinleyecegim. cd calar icinde CD-S1.1
    Hybrid HDCD-Player deneyecegim.

ayrica 7.1 yapmaktan vacgecip direk steroe bi sistem yapacagim.

bugune kadar hop olarak baya secenek dinledim ornegin focal 816, focal 826w specoal edition monitor audio rx8 kef q700, q 900 ,iq 90, Klipsch RF-82 II ,DALI CONCEPT 10 ve suana kadar beni en cok etkileyen Focal Chorus 826 W 2011 Special Edition oldu.

simdilik durum boyle ve denemeye ve tavsiyelerinize goruslerine negatif pozitif hepsine ihtiyacim var.

tesekkurler

• :) tesekkurler. Vincent 236 ya butce yetiyorsa bence cok guzel olur. Tatli sert calan bir amfi. Nurkan bey de vincent kullanir ve Vincent kullananlarin bircogu MonitorAudio kullaniyor demisti. Sonradan sanirim o da MonitorAudio ya gecti. Kendisinden bilgi almakta yarar var. Tabi ki hem negatif hem pozitif acidan :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar çok seçenek, ne kadar çok demo o kadar az soru işareti kalır kafanızda...Yazdığınız markalardan anladığım kadarıyla renkli ve şıkır şıkır ses seviyorsunuz ama Focallerle sınırlı kalmayın derim..Bu fiyat aralığında bahsi geçen hoparlörlerin muadili birçok marka ve model var çünkü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Ne kadar çok seçenek, ne kadar çok demo o kadar az soru işareti kalır kafanızda...Yazdığınız markalardan anladığım kadarıyla renkli ve şıkır şıkır ses seviyorsunuz ama Focallerle sınırlı kalmayın derim..Bu fiyat aralığında bahsi geçen hoparlörlerin muadili birçok marka ve model var çünkü..

sizin onerebilecegin marka model var mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

:) tesekkurler. Vincent 236 ya butce yetiyorsa bence cok guzel olur. Tatli sert calan bir amfi. Nurkan bey de vincent kullanir ve Vincent kullananlarin bircogu MonitorAudio kullaniyor demisti. Sonradan sanirim o da MonitorAudio ya gecti. Kendisinden bilgi almakta yarar var. Tabi ki hem negatif hem pozitif acidan :)

vincet baya ark ettirdi simdi 2 vincent arasinda kaldim onlarida dinlicem. fakat monitor audio rx 8 dinledim ve istedigimi bulamadim baska model var mi onerebileceginiz ?
  • Dedigim gibi; benim tercihim degil ama nurkan bey bircok vincent kullanicisin tercihi olarak bahsetmisti. Dogaldir ki size hic hitap etmemis olabilir. Eger bana sorarsaniz ben her zaman herseyde fiyat performans urunlerini severim. Bu noktada hoparlor olarak hep Polkaudio tercih ederim. Sizin bu sistem icin ben olsam hemen simdi tum arastirmalari birakir RTiA9 yada RTiA7 alirdim. Bence almasanizda bir dinleyin derim. Ama bir dinleyince almadan cikmaniz biraz zor olabilir aman dikkat:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle selamlar.marantz dan sonra beni en memnun eden vincent 226 mk II ve 236 mk II modelleri oldu.ben öncelikle bu iki amfi için konuşayım.turke**** dan birkaç arkadaşın katılımıyla bu iki amfiyi yanyana test etme imkanımız oldu.hepimizin ortak kararı bu iki model arasında watt farkı dışında pek bir fark olmadığıdır.gelelim hoparlör konusuna.öncelikle vincent ile sürdüğüm hoparlörler focal 826v,monitor audio rx8,dali ikon 6 ve dali concept 8 modelleriydi.ilk denemeyi focal ile yaptık.focal gerçekten detay konusunda başarılı fakat bize bazı enstrümanlarda eksiklikler hissettirdi.dali ikon 6 yı taktığımızda fiyat performans hoparlörü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.tek bizi düşündüren tarafı sahnenin biraz aşağıda kalması oldu.ma rx8 lere gelince bunda biraz daha dengeli bir ses elde ettik.üstler biraz parlama yapsada bu bizde rahatsızlık uyandırmadı.son olarak concept 8 i bağladık.sisteme sanki eq ilavesi olmuş gibi bir sonuç çıktı.concept serisinin daha çok surround hoparlörü olduğu kanısına arkadaşlarla vardık.sonuç olarak benim oyum ya dali ikon 6 mk ıı yada ma rx8 lerden yana

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Dedigim gibi; benim tercihim degil ama nurkan bey bircok vincent kullanicisin tercihi olarak bahsetmisti. Dogaldir ki size hic hitap etmemis olabilir. Eger bana sorarsaniz ben her zaman herseyde fiyat performans urunlerini severim. Bu noktada hoparlor olarak hep Polkaudio tercih ederim. Sizin bu sistem icin ben olsam hemen simdi tum arastirmalari birakir RTiA9 yada RTiA7 alirdim. Bence almasanizda bir dinleyin derim. Ama bir dinleyince almadan cikmaniz biraz zor olabilir aman dikkat:)

su an hop icon 3 tahe dinlemek istiyorum onlarda PARADIGM STUDIO 60 V.5 ve AUDIO PHYSIC YARA II SUPERIOR ve POLK AUDIO RTI A9 heralde bunlari proavda dinleye bilirim/ dinlemeden bisey diyemem :) hem proavda focalda var galiba onlar dinlersem iyi bir secim olabilir bakalim haftaici dinleme sansim olacak mi?
  • Dostu jm lab 826v kullanıyorum extremede ne kadar kendi segmentinde hoparlor varsa ben ve 2 odyofille dinledik hepimizde 826 tek geçtik en dpğru seçim olur
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.