Hd Video kurgu ve 3d max uygulamalarında kullanılmak üzere bir sistem oluşturmak istiyorum. Bu noktada sözkonusu programlar render işlemi ile işlemciye yüklendiği için "hangi işlemci" sorusu cevap bekliyor.
Bir süredir bilgisayar teknolojilerindeki gelişmelerden uzağım. En son Quad işlemcili bir makina ile sözkonusu programları rahatlıkla kullanabiliyordum. Ardından i3 ler i5 ler ve i7 ler çıktı amd işlemlerilerdeki yeni modeller de işin cabası.
Tecrübe sahibi arkadaşlar sanırım en doğru cevabı bulma noktasında tavsiylerini esirgemeyeceklerdir.
Mesela i3, dual core bir işlemciden iyi midir? Quad yeni işlemci mimarisinde neye tekabül etmektedir?
Amd x2 x4 gibi serilerin intel işlemcilerin modellerinde karşılığı nedir?
Teşekkürler
Hocam İ7 veya turbo boost sistemli bir i5 işini görecektir. Tabi intel işlemcilerde bu .Eğer amd olarak düşünürsek i7 ye hemen hemen aynı performansı verebilecek fiyatıda uygun olan amd phenom x6 da sana cevap olabilir diye düşünüyorum . Quad ise doğal 4 çekirdek değil sadece aynı şekilde dört çekirdekli sadece 2 core 2 duo nun birleşmişi gibi düşün."i" serisi ise normal işlemcilerden farkı daha hızlı ve performans lı olması diğer işlemcilerle arasındaki farktır. Bu arada Media Markette gördüğüm apple mac pc'de ki işlemci de i7 idi.Bilindiği gibi bir grafik kurgu ve 3D boyutlandırmalarında en iyi olan Apple Mac dir.