Şimdi Ara

HANGİ İŞLEMCİYİ KULLANIYORSUNUZ?(ATHLON 64 FARK ATTI) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

HANGİ İŞLEMCİYİ KULLANIYORSUNUZ?(ATHLON 64 FARK ATTI)

(En Son Oy Tarihi: 17.9.2006)
Giriş
  • Evet arkadaşlar şu an için takımlar sıralamasında AMD:57 İNTEL:52 Pilotlarda ise Athlon64 açık farkla önde
  • quote:

Orjinalden alıntı: OSCAR_M
    Evet arkadaşlar şu an için takımlar sıralamasında AMD:57 İNTEL:52 Pilotlarda ise Athlon64 açık farkla önde

Demek ki intel güdümlü bilgisayarcıların dediği gibi intel piyasanın %80'ini falan kontrol etmiyormuş.

Bunun açık delili şudur; Hatırlarsanız, intel P4'ü ilk çıkardığında AMD işlemcinin fiyatı $55.- iken P4'ün fiyatı $1150.- falan idi. İntel'in yeni yeni çıkarmakta olduğu işlemcilerin fiyatları ise neredeyse yalnızca AMD işlemcileri ve fiyatları ile rekabet etmek amacı ile tasarlanmış gibi.

AMD'nin 64 bit performansını intel'nin fersah fersah intelin önünde olduğu tüm platformlarda acı bir gerçek. Fiyat/performans sonucuna bakarsak, intel'in fiyat yönünde bayağı bi BURNU SÜRTÜLÜYOR. Bu tüketici lehinde bir durum. Fakat 3.cü bir işlemci firmasının ortaya çıkması, teknolojiye büyük bir hız kazandıracaktır. Nvidia ve ATİ arasında oluşturulan aksak rekabet'in intel ve AMD arasında da oluşturulması halinde, olan bilgisayar kullanıcılarına olur. Hepimizi yakında bekleyen tehlike, asıl budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DAEDALUS -- 17 Eylül 2006; 10:19:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DAEDALUS

quote:

Evet arkadaşlar şu an için takımlar sıralamasında AMD:57 İNTEL:52 Pilotlarda ise Athlon64 açık farkla önde

Demek ki intel güdümlü bilgisayarcıların dediği gibi intel piyasanın %80'ini falan kontrol etmiyormuş.

Bunun açık delili şudur; Hatırlarsanız, intel P4'ü ilk çıkardığında AMD işlemcinin fiyatı $55.- iken P4'ün fiyatı $1150.- falan idi. İntel'in yeni yeni çıkarmakta olduğu işlemcilerin fiyatları ise neredeyse yalnızca AMD işlemcileri ve fiyatları ile rekabet etmek amacı ile tasarlanmış gibi.

AMD'nin 64 bit performansını intel'nin fersah fersah intelin önünde olduğu tüm platformlarda acı bir gerçek. Fiyat/performans sonucuna bakarsak, intel'in fiyat yönünde bayağı bi BURNU SÜRTÜLÜYOR. Bu tüketici lehinde bir durum. Fakat 3.cü bir işlemci firmasının ortaya çıkması, teknolojiye büyük bir hız kazandıracaktır. Nvidia ve ATİ arasında oluşturulan aksak rekabet'in intel ve AMD arasında da oluşturulması halinde, olan bilgisayar kullanıcılarına olur. Hepimizi yakında bekleyen tehlike, asıl budur.

AMd ile intel arasında aksak rekabet olmaz çünkü ati ve nvidia birbirie eşit olan firmalar.fakat amd teklonoji olarak intel'den gayet üstün

• Intel Pentium 4 1.6 GHz kullanıyorum,ilk Pentium 4'lerden 6 yıllık ama taş gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Laz

Intel Pentium 4 1.6 GHz kullanıyorum,ilk Pentium 4'lerden 6 yıllık ama taş gibi...

Intel Pentium 4 3.0 Ghz kullanıyorum,son Pentium 4'lerden 6 aylık ama hamam gibi...

• quote:

quote:

quote:

AMd ile intel arasında aksak rekabet olmaz çünkü ati ve nvidia birbirie eşit olan firmalar.fakat amd teklonoji olarak intel'den gayet üstün

Aksak Rekabet, ekonomik bir terimdir. Tam anlamıyla aksayan rekabet demek değildir yani. Aksak Rekabet demek, demek firmaların fiyat veya teknolojik kartel'e gitmesi demektir. Yani, her iki firma, aralarında anlaşma yapıp işlemcileri $500.-'ın biraz üstünde veya biraz altında fiyatlama yapması veya ATİ ve Nvidi da olduğu gibi teknolojik etapları kardeş kardeş benzer yol da alıp, fiyatları da aynı seviyede tutmaya çalışmaları gibi konular rekabeti aksatan konulardır. 2 firma şu anda oligopol oluşturmuş durumda. Durum, cpu üreticilerinin kartel'e gitmesi halinde, tüketicilerin her an aleyhine dönebilir.

intel, AMD ile baş edemiyeceğini anladığında AMD'ye cartel oluşturma teklifinde bulunabilir. İş ticari ahlaka gelince intel'in bu ahlaktan fazla nasiplendiğini söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DAEDALUS -- 17 Eylül 2006; 10:47:58 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aksak Rekabet, ekonomik bir terimdir. Tam anlamıyla aksayan rekabet demek değildir yani. Aksak Rekabet demek, demek firmaların fiyat veya teknolojik kartel'e gitmesi demektir. Yani, her iki firma, aralarında anlaşma yapıp işlemcileri $500.-'ın biraz üstünde veya biraz altında fiyatlama yapması veya ATİ ve Nvidi da olduğu gibi teknolojik etapları kardeş kardeş benzer yol da alıp, fiyatları da aynı seviyede tutmaya çalışmaları gibi konular rekabeti aksatan konulardır. 2 firma şu anda oligopol oluşturmuş durumda. Durum, cpu üreticilerinin kartel'e gitmesi halinde, tüketicilerin her an aleyhine dönebilir.

tamam.anladım.Bence nvidia cpu üretimine girse harika olur

• Böyle kompleksli insanlar oldukça bu tür anketler hiçbir zaman gerçeği yansıtmayacak
    ATHLON64 seçeneğine kullanan oyların screen capture'ı. (Sadece ilgili bölümü aldım)

• bende dedim noluyor intel ne zaman tekeli kaybetti dedim ayrıca amd ileride diyenler conroe diye birşey duymadı heralde
  • amd
  • quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Böyle kompleksli insanlar oldukça bu tür anketler hiçbir zaman gerçeği yansıtmayacak
    ATHLON64 seçeneğine kullanan oyların screen capture'ı. (Sadece ilgili bölümü aldım)

Neyse, ben P4 kullanıyorum.

• İlgili oylar admin'e bildirilerek temizlenmiştir. Şuanki sonuçlarda bu 10 oy yoktur. Bilginize.
  • AMD 3700+SD s939Ya millet yazmış amd daha üstün vb diye...Babanızın oğlu mu bu Amd?Conroe çıkana kadar AMD kraldı eyvallah..Ha render vb işlemlerde yine bayılıyor o başka mesela ama(tecrübeyle sabit)..Fakat Conroe AMD'yi tahtından etti bu da bir gerçek..Fanatizm yapmanın anlamı yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 17 Eylül 2006; 13:05:09 >
  • tabiki p4
  • 2 tane amd sistemi kullandım ve conroe nin çıkmasıyla ve 200$ lık fiyatıyla amd nin 1000$ lık işlemcisini yere serince bende conroe aldım..

realist olmak lazım
  • AMd kullanıyorum gayet memnunum
  • intelden şaşma AMD siz kalma
  • valla şu anda celeron 1.4ghz kullanıom ve 256mb ram artık tarihi eser olucak makina yakında bi değiştiremedik
  • quote:

Orjinalden alıntı: NightFoxx

intelden şaşma AMD siz kalma

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.