Şimdi Ara

hangi işletim sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Resimleri direk siteye ya da hızlıresim gibi upload sitelerine yüklemeniz daha iyi olur. Hem ulaşması kolay hem de başka insanlarda görüp yardımcı olabilirler. Birde farklı siteye indirme olarak yüklenmesi güven sorununa sebep olabilir.

Resimlere baktım değerler normal. Ancak sistem baya eski. Güncel işletim sistemleri ve programlar artık daha yüksek donanıma ihtiyaç duyuyorlar. Hatta ben ilk kurduğumda bunlar yoktu çok hızlıydı aynısını 2 yıl sonra kurdumda ne değişti diyen arkadaşlarda olmuştu. Değişen program veya işletim sistemi aynıda olsa güncellemeler oldu. Daha iyi verim için daha yüksek donanım kullanır hale geldiler.

Örnek: İşletim sistemi için Win 8 - Win 10
    Program (Browser): Google Chrome - Mozilla Firefox

Hatta artık cep telefonu işlemcileri bile 2ghz üzerinde çalışıyorlar. Bütçe varsa (şu aralar değil tabi - durumlar ortada) uygun zamanda sistem yenilemek daha iyi. Yoksa Win 7 veya Win 8.1 ile olduğu kadar kullanmak gerekir. Veya en kötü ihtimalle uzun süre sonra değişim düşünülüyorsa bir ssd ve anakart desteğine bağlı olarak rami yükseltmek baya fark oluşturur. Ya da uygun bir Linux sürümü ilaç gibi olur.

Bunlar dışında da pek seçenek kalmıyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Tahminim işlemci kaynaklı gibi görünüyor. Çünkü bu işlerin tamamı işlemcinin görevi. Genel bi bakım yapıp terman macun yenileyin. Fanlarda sıkıntı varsa onlarında değişmesi gerekebilir. Veya fanların yerinden oynama ya da çok sıkılma ihtimali de olabilir. Bakımı yaptıktan sonra bunlarada dikkat edin. Sonuca ona göre bakın.
    Ama Win7 ve Win10'da böyle bir durum yok.Win10'da yok ama alt sürüm olan win8'de böyle bir sorun var.

Boot ekranında nvidia boot age diye birşey var. Bu ne işe yarar?

İşlemciye overclock yaptım. Cpu-z ve hwmonitorde görünüyor ama görev yöneticisinde 1.80GHz diye görünüyor.
  • Eğer sadece sorun Win 8 de varsa o zaman sistemde sorun aramaya pek gerek yok. Win7 veya Win10 a geçiş yapabilirsiniz.

Boot Age veya Boot Agent; sizin sistemde boot yardımcısı olabilir. Sistem açılmıyorsa bios ayarlarından boot önceliğini hdd yapmanız lazım. Eğer sistem açılıyorsa o yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Öncelikle oc yaptıktan sonra masaüstü güç ayarlarından Yüksek Performansın seçilmiş olması gerekir. Birde görev yöneticisinde o an ki kullanım gösterilir. Yani sabit olarak yüksek hızı göstermez anlık kullanımı gösterir. Genel olarakta zaten takip ederseniz sürekli düşer ve çıkar. Yük altında kontrol etmek en mantıklısı. Güç seçeneklerini kontrol etmeyi unutmayın.
  • Win10'da kasmalar oluyor diye win8'e geçtim.

Nvidia boot age'yi çalıştırınca Nvidia Corporation ardından İntel Corporation yazısı çıkıyor. Ve hata veriyor. Bunu sadece meraktan sormuştum zaten.

Win8.1 With Update 3 sürümünü verdiğiniz siteden indirdim ama sistem bölümünde win8.1 Pro diye geçiyor.

Sizin verdiğiniz ayarlarıda yaptım. Dediğim kasmadan başka sorun yok. Buna da bir çözüm bulsam çok iyi olur.

Bu sistemi bir süre daha idare etmem lazım. Sonra yeni bir anakart almayı düşünüyorum.
  • Sistem bölümünde öyle yazar. Başlat/çalıştır/winver yazıp enter yapın açılan mini pencerede tam sürüm yazar.

Bi de hdd için badsector taraması yapıp görselleri paylaşın. Sorunlu sector varsa o kısma ait dosyaların açılmasında bu hata oluşabilir.
  • Eğer oyun oynamayacaksan Linux Mint'i kurmanı tavsiye ederim. Hem biraz Windows'tan uzaklaşmış, farklı bir tat almış olursun, hem de Linux hakkında aklında bi fikir oluşur
  • quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Sistem bölümünde öyle yazar. Başlat/çalıştır/winver yazıp enter yapın açılan mini pencerede tam sürüm yazar.

Bi de hdd için badsector taraması yapıp görselleri paylaşın. Sorunlu sector varsa o kısma ait dosyaların açılmasında bu hata oluşabilir.
    Ordada aynısı yazıyor.

Programın tam adı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 15 Ağustos 2018; 18:42:42 >
  • Win 8.1 güncellemelerini tam yaparsanız İS sürümüde dahil tam detayı verir.

Basit birşey olsun derseniz HdTune işinizi görür. Programı kurduktan sonra Error Scan sekmesinden Start butonu ile taramayı başlatın. Bu esnada açık hiçbir şey olmasın. Tarama bitince ekran görüntüsünü alıp paylaşın.

Detaylı birşey olsun derseniz MiniTool Partition Wizard öneririm. Sorunlu olan diskime ait sorunları dahi bu program içerisinde yer alan Low Level Format özelliği ile çözebildim. MiniTool ile yapılan bad sector taraması biraz uzun sürüyor ama detaylı tarama yapıyor. Tabi MiniTool ilk defa kullanan için baya karışık gelebilir. Türkçe sürümüde mevcut değil. Siz HdTune ile bi tarama yapın gerekirse diğer konuda da yardımcı oluruz.
  • Hocam 2 programı da denedim ama hiçbir hata çıkmadı. Buna benzer test programları varsa bana söyleyebilirmisiniz?

Bios'da yapılması gereken ayarlar varmıdır?
    Bios:Phoenix Award WorkstationBios v6.00PG
  • Anakartınızın bios ayarları ile ilgili bilgim yok. Ancak sata modu ahci özelliği varsa onu aktif edin. Ve oc ayarları içinde maksimum 2.2 - 2.6 arası bişey yapın. Voltaj değerlerine ise işlemcinizin oc bilgilerinin paylaşıldığı sitelerden bilgi edinebilirsiniz.

İşlemci için stres testi yapabilirsiniz. Bunun için Prime95 ve Aida64 kullanabilirsiniz. Testleri 1-2 saat boyunca yapın. Yani 10 dkk falan test edip kapatmayın. Testi başlatınca bilgisayar ile hiçbir işlem yapmayın. Sadece test programları çalışır halde olsun. Bi kaç saat test yapsınlar. Sonucu ona göre yazarsınız.
  • O sisteme W7'nin üstünü kurmayın bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.