Şimdi Ara

Hangi işletim sistemini kurayım?(32-64bit?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam aslında durum biraz ilginçleşti.çünkü ben aynı cdyi xp 64bit kuruluyken denemiştim.herşey yüklenmişti ama mavi bir erkanda şu hata çıkmıştı:

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
    Page fault in nonpaged argae

if this the first time you've seen this stop error secreen restart your computer if this secreen appears again ,follow these steps:
    Check to make sure any new hardware or software is properly installed if this any windows update you might need İf problems continue disable or remove any newly installed hardware or software disable Bios memory options such as caching or shadowing .İf you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer press F8 to select Advanced startup Options and then safe mode

*** STOP 0x0000050 (0xFFFFDF801BDE94D8, 0X000000000000001 0XFFFF80009AD8DC6, 0X00000000000007

chipin forumlarında biri bunu sorup kendisi çözmüş:

Evet Arkadaşlar 32 Bitlik Windows XP kurulu bilgisayarıma sonunda D: ye de Vista Ultimate 64 Bitlik işletim sistemini kurmayı başardım.Sorun Anakartımın 64 bitlik olmasına rağmen driverinin Cd de olmaması ve sitesinden indirerek yükleyip kurulumun başarıyla bitmesini sağlamıştır.

zaten bu hatayı düzeltemediğim için tekrar vista 32 biti yükledim.şimdi tekrar xp64bite dönüp çocuğun dediğini mi yapsam.valla bilgisayrım geleli bir hafta oldu abartısız 17-18 format çektim.bir türlü tutturamadım şu sistemi yaw.

En iyisi sizin dediğiniz gibi vista64bitin format cdsini oluşturmak

• @semih x64 çalışırken elindeki DVD ile vista 64 kurman olası...Çünkü çalışan bir 64 bit sistem üzerinde 64 bit olarak derlenmiş setup.exe yi çalıştırıyorsun...Ama aynı şeyi 32 bit xp yada vista da yapamazsın..Yazık günah bu kadar basit bir şey için 15-16 defa format mı atılır...

Her ne kadar Lisanslı yazılım kullanılmasını savunuyor olsamda yinde belirteyim, Kendin edinemiyorsan herhangibir internet cafe ciye 10 ytl versen sana indirir yazar verir 64 bit vista..
  • hocam beceremediğim bişey yok bendeki cd sorunlu işte .bana bootta çalışan bi cd yolla o zman?
  • quote:

Orjinalden alıntı: semih520

hocam beceremediğim bişey yok bendeki cd sorunlu işte .bana bootta çalışan bi cd yolla o zman?

ben sana beceremediğin bir şey var demiyorum....Madem elindeki DVD boot etmiyor, 10-15 ytl için (lisanslı almayacaksan) binlerce dolar yatırdığın o bilgisayarı yorma bukadar onu diyorum...
  • bu arada çok emin değilim ama şu programla elindeki DVD yi kullanarak yeni bir boot lu vista DVD si yapabilirsin..Program türkçe ama Vista64 de hiç denemedim

http://www.vlite.net/download.html
  • hocam nerde yaşadığımı bilseydiniz böyle demezdiniz.batmanda oturuyorum emin olun benim bilmediğim birşeyi burdaki hiçbir bilgisayarcı bilmez.bilgisayrcıya girip vista64bit var mı diye sorduğumda armızda geçen muhabbetler gerçekten komik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: semih520

hocam nerde yaşadığımı bilseydiniz böyle demezdiniz.batmanda oturuyorum emin olun benim bilmediğim birşeyi burdaki hiçbir bilgisayarcı bilmez.bilgisayrcıya girip vista64bit var mı diye sorduğumda armızda geçen muhabbetler gerçekten komik.

baştan söylesene...Yinede biliyor(mu)dur 1-2 tanesi...

Neyse sen o zaman şu vlite ı bi kurcala bakalım...Oradan bir şeyler çıkartabilirmisin..

kabaca yapacağın iş..elindeki dvd yi olduğu gibi harddike atacaksın, programa o klasörü göstereceksin (browse) , sonrada bootable olarak iso kalıbı yazacaksın...O kalıbıda nero da diski kalıba yazdır seçeneği ile DVD ye yazacaksın..umarım biraz fikir vermiştir

• Vista Ultimate 64 bit derim ben...Hiç bi eksiğini görmedim bütüm programlar oyunlar driverlar donanımlar çalışıyor...

Ayrıca 32 bit kurarsanız o 1 gb a boşu boşuna para vermiş olacaksınız...
  • eninde sonunda geçeceğiz vistaya geç kalmanın alemi yok, ben 32 bitide 64 bitide biraz denedim ama gözüm korktu.

Elimdeki xp devamlı göçüyor onu kurtarmakla geçiyor günlerim(o.c. yüzünden) yeniden deniyecem 64 bit vistayı bıktım bu xp'den

• ya birşey soracam hazır konu açılmışken. Vista var elimde 32 bit ultimate tr. Ben buna ingilizce yama tarzı birşey kurabilir veya entegre edebilirmiyim. Vista yı ingilizce kullanmak istiyorum da.

Bu arada arkadaşım sen en iyisi netten vista 64 bit ultimate indir. Elindeki cd si bootable değilse nerodan bootable cd olarak hazırlayabilirsin sanırım. Yani boot lu olmayan cd yi nero yardımı ile bootable hale getirebilirsin. Denemeye değer.
  • tabiki xp kur wistada sorun yaşarsın.
  • Ufak tefek sorunları çözerim sistemlerden az çok anlıyorum diyorsan Vista 64 bit kur. Çok sorun çıkartan bi sistem değil. Hem zaten 64 bit ile çalışmayan programları vista "32*" şeklinde; yani 32 bit olarak çalıştırıyor.Hiçmi çalıştıramadığı olmuyor tabiki oluyor ama bu gayet normal ve genelde çözüm yolunu bulunması uzun sürmüyor.
    Ama yok ben uğraşmamayım işimi görsün dersen. Xp 32bit kur biraz sabret 7-8 ay sonra zaten vistaya geçmeye herkez can atıcak.microsofttan bilgi filan almadım. Sadece sektörel içgüdü ve tecrübe!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasvirat -- 14 Temmuz 2008; 1:25:56 >
  • beyler forumdan hasan_hzl nickli arkadaşım bana vista64bit i kargoyla yollayabileceğini söyledi ve de mng kargoyla ankaradan batmana yolladı(7 ytl etti kargo parası).bu fedakarlığı yapan arkadaşım hasana çok teşekkür ediyorum.

yolladığı cd ile formatı attım,vista 64bit ultimate yüklendi sonuçta.İnanın 32 bitte daha çok driver sorunları yaşıyordum.bendeki driver cdleri hemen 64biti görüp düzgün şekilde yükledi.şimdi gayet iyi durumda ve ramim 4 gb görünüyor.yalnız sadece vista 1 gb ram kullanıyor haberiniz olsun(bu kötü birşey değilmiş öyle dediler)

(bu arada ilginçtir : vista32bitte iken ramim 2.8 görünüyordu ve vista sistemime not verirken rame 5.8 vermişti şimdi vista64 bit ve ramim 4 gb görünmesine rağmen 5.6 puan verdi .bunun dışındakiler zaten hep 5.9.bu durumu çözemedim.)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.