Şimdi Ara

Hangi Kalınlıkta Termal Pad Kullanmam Gerekiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptop'umu soğutmam için termal pad e ihtiyacım var.2mm,1.5mm,1mm,05mm kalınlıklarında termal padlar satiyorlar.Ben GPU,Kuzey Köprüsü ve işlemci için kullanacğaım hangi kalınlığı alayım ?

Birde ek olarak direk işlemci ye uygulayım mı yoksa sadece GPU,Kuzey Köprüsüne mi uygulayım ? TR'de satanlar yok olanlarda çok para istiyor.Aliexpress den alacağim.

• quote:

Orijinalden alıntı: White Aura

Merhaba Konu Doğru Yerdemi Bilmiyorum,
    Laptop'umu soğutmam için termal pad e ihtiyacım var.2mm,1.5mm,1mm,05mm kalınlıklarında termal padlar satiyorlar.Ben GPU,Kuzey Köprüsü ve işlemci için kullanacğaım hangi kalınlığı alayım ?

Birde ek olarak direk işlemci ye uygulayım mı yoksa sadece GPU,Kuzey Köprüsüne mi uygulayım ? TR'de satanlar yok olanlarda çok para istiyor.Aliexpress den alacağim.

Şimdi milim olarak biraz gözkararı davranmanız lazım. CPU , chipset ile soğutucu arasındaki boşluğa göre sizn karar vermeniz lazim. Soğutucuyu kaldırdığınızda bazı bölgelerde termal macun, bazı bölgelerde ise termal pad ile beslenmiş göreceksiniz. Termal pad olan yerleri değiştirin diğer kısma termal macun sürün. Ayrıca termalpad yıpranmamış sağlıklı gözüküyor ise değiştirmenize gerek yok.

• met@lrock kullanıcısına yanıt
    CPU'da termal pad hiç yok. Artık Ebayda 200 mm x 400 mm ebatlarında 0.5 kalınlıkta termal pad 15 dolar kargo dahil onu almayı düşünüyorum.Pc çok ısınıyor.Birde Casper tw 8 fan bulsam süper olcak
  • Dostum casper tw8 ise sorun cpu değilde chipset den olabilir. Bu cihazların kronik sorunudur. CPU için thermalpad işe yaramaz daha çok ısınır. Thermal Macun ile desteklenir.
  • met@lrock kullanıcısına yanıt
    Casper Tw8 Cpm t955-4k15 modeli laptop

Suanki Isı Değerleri

GPU 69 - Oyun vs açtığımda 90 oluyor
    HDD 49
    TEMP 83 - Oyun vs açtığımda 90 - 100 oluyor.
    Core0 25
    Core1 25

Aslında fan sistemi komple değiştirmem gerekiyor performans vermiyor ama Soğutucu Blok ve fan'ı satan bulamadım. Bu yüzden o iş kaldı,Termal Pad'ı CPU ve Kuzey köprüsünde kullanacağım zaten 3 tane yer var termal macun sürülen,İşlemciye sadece termal macun sürerim.Diğer 2 yerede termal macun ve termal pad kullanırım.
  • Yukarı, lenovo y50-70 laptop için kaç mm gerekir acaba? Ben bugün sırf pad kalınlıklarına bakmak için macun değiştirdim ve 1mm olarak ölçtüm. Hatta ekran kartı vramlerinin birinde hiç yokmuş elimde termal pad olmadığı için geçici olarak termal macun bastım üstüne. Acaba diyorum 1.5 mm olandan alsam sıkışma etkisiyle daha iyi iletim sağlar mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.