Şimdi Ara

Hangi Laptopu Almalıyım?? Arada Kaldım.. Yardım Lütfen.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cagdas70

Bu notebook'lardan tam performans alabilmen için HDD yerine SSD kullanman lazım. Ya DVD'yi söküp yerine hdd'yi takıp hdd'yerinede SSD takacaksın ya da 2 HDD'li bir notebook seçip ona SDD takacaksın. Tabi SSD'li notebook'larda var ama fiyatıda ona göre.

Kısacası daha uygun fiyatlı bir notebook bile alsan. SSD taktığında bunlardan daha hızlı çalışır.

evet ama ben ssd yi daha ilerisi için düşünüyorum. yani 3000 - 3500 tl verdikten sonra bir süre kendime gelemem herhalde
    bana göre çok para tabi..
    ama şimdilik iyi bir sistem olmaz mı ssd olmasa da?

• yeni-hesap Y kullanıcısına yanıt
    Notebook'lar güzelde. Ben daha uygun fiyatlı bir notebook alıp SSD takmayı düşünmez misin diyorum.

Yok sistem hızlı olsun. SSD sonra alırım diyorsan. Normalde 2 GB ekran kartı gayet yeterli. Ama ileriye dönük düşünüyorsan 4 GB ramli olan daha iyi olur. Tabi aradaki fiyat farkını vermeye değer bulursan neden olmasın.
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    ssd takviyesi sonradan yapılabilecek bir şey ama mesela işlemciyi sonradan takamam. onun için bu şekilde bir yol izlemeyi uygun buluyorum.
    peki 4 gb ekran kartı 2 gb'a göre bana ne sağlar? gtx 960 2 gb dan fazla kullanım isteyen oyun / programlarda zaten yetersiz kalır diyorlar.
    bu konuda ne düşünüyorsunuz kardeş?
    Oyun çok oynuyorsan ilerisi için 4 GB ram iyi olur. Ama programların bir çoğu için 2 GB gayet yeterli. Ancak 3D modelleme falan yapacaksan o zaman 2 GB ram zaten o notebook'u yavaşlatır.

Yalnız almadan önce biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. Aynı özelliklerde daha uygun fiyatlı markalar var. Ben casper hiç kullanmadım bilmiyorum ama kimse de tavsiye etmiyor. Onun dışındaki markalarada göz atsan iyi olur çünkü aldıktan sonra dönüşü olmuyor. ;)
    bayağı araştırdım. şu anda casper kullanıyorum. oyun oynaken adeta yanıyor
    ama tabi sistem özellikleri de çok düşük. 2 gb ram, 512 ekran kartı.. işlemci zaten o biçim
    casper'in modellerine de baktım. fiyatları ucuz değil. ayrıca öyle 5000 tl üzeri varsa vardır doğru düzgün sistemi. diğerleri ssd yi koyup fiyatı bindirmiş.
    çoğunda u serisi işlemciler var. ekran kartları çözünürlükleri vs. hepsi birarada hoşuma giden bir sistem yok içlerinde.
    monster abra ların güzel içeriği var, fiyatları da uygun ama onlar da yapı olarak kaba. 3500 tl vereceksin, ilk çıkan laptopların biçiminde bir pc kullanacaksın. hoş değil.

ben linkte verdiğim hp bilgisayarı çok beğendim. çok $IK, özellikleri çok iyi. tek aklıma takılan 2 gb ekran kartı. bu konuda içim ferah olsa daha fazla araştımadan almayı düşünüyorum.
    dell inspiron da çok güzel ama klavyesi aydınlatmalı değil mesela. sade görünümü var. ama yine de düşünmüyor değilim ekran kartından dolayı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni-hesap -- 22 Ağustos 2016; 22:01:34 >

oyun oynamadığım için ekran kartı hakkında yorum yapamıyorum. En çok ekran kartı rami isteyen oyunların tavsiye edilen ekran kartı donanımlarına bak. Eğer 2 GB'ın üstü gerekenler varsa 4 GB rami tercih etmen iyi olur.

Ayrıca son çıkan oyunları oynamaya meraklıysan ve o notebook'u birkaç yıl kullanmayı pilanlıyorsan 4 GB ramli ekran kartını tercih etmen iyi olur. Ama oyun merakın fazla yoksa ve son çıkan oyunları oynamayacaksan 2 GB ram yeterde artar bile.

Şahsen bende de intel hd 4600 entegre grafik kart var bir de 2 GB ramli harici ekran kartı var. Oyun oynamadığım için harici ekran kartını 1 kere bile kullanmadım. :D
    hmm. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..

oyun oynamayı seviyorum. çok sık oynamasam da oynadığım zaman ısınmasın / kasmasın istiyorum.

ama yine de oyunlarda ısınma problemi olmasa 3 - 4 yıl daha bu pc'yi kullanırdım.
    HP'yi tavsiye ederim çok kibar ve şık bir laptop özellikleri de baya iyi bunun ekran kartı da 4 gb sizi 4-5 yıl çok rahat götürür. İşlemci i5 ama hq işlemci i7 u,h,m,mq işlemcilerden kat ve kat iyidir tek sıkıntı freedos onu da isterseniz internetten programla lisanslarsınız ya da oem key alırsınız bi sıkıntı olmaz. Bir de bu laptoplarda m2 ssd vardır hdd den ayrı bir şekilde anakarta takılanlardan 240 gb olandan alırsınız bi tane ilerde keyfinize bakarsınız
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-gaming-x8m23ea-gtx960m-4gb-ddr5-fullhd-15-6-228245335

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.