Şimdi Ara

hangi modele hangi lastik??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
13.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostumben brıdgestone bayii değilim ancak lastik takviye yani çelik kord üretiyoruz şimdi lastik firmaların birçok çeşit lastik bulunur ve özellikleri farklıdır lastik alırken öncelikle fiyata bakıldığı için malesef yanlış tercihler yapılıyor daha sonrada burada lastik güzel değil deniliyor yada araç üreticeleri maliyeti düşürmek adına ilk lastikleri ucuz mal takıyorlar benim arabamda mıchelin var yol tutuşu berbat bundan önce polo vardı ona bridgestone b320 takmıştım dik rampaları kışın zincrisiz çıktığımı biliyorum ayrıca dönüşlerde sanki arka lastikler de dönüyordu ben memnunum bu tercih meselesi ben fikrimi bildiriyorum bazı şeyler tecrübeve ile sabittir mıchelin yumuşak ama bir müddet sonra yol tutuşu kalmıyor.içersinfdeki telleri anlat dersen anlatırım brisanın kullandığı teller mükemmel ve çok titiz çalışıyorlar selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

Bekaert dostum. Benim en yakın arkadaşım bridgestone bayisi. Adam yıllardır bu sektörde çalışıyor. Bi defa bridgestone japon malıdır. Turkıye dekı fabrıkasının kalıtesını bılemem ama benım arabamdakı lastikler bridgestone ve uzerınde Made in Turkey yazıyor ve ben bu lastiklerden hiç memnun degilim. Sadece ben degil bu lastikleri kullananların buyuk bi cogunlugu memnun degil. Ama başka bi arkadaşımın arabasında japon malı bridgestone var. Arabayı kullanmaya doyamıyorum walla. Lastıklerı yol tutuşu mukemmel. Benımkıyle uzaktan ılgısı bıle yok. Ben sadece kendı goruşumu soyledım. Dıger fırmaların turk malı lastıklerıyle ılgılı de bır yorum yapamam. Sadece bridgestone ıle ılgılı yorum yaparım. Cunku tecrubelıyım. Saygılar...

• o lastiklerde bahsettiğin teller ne işe yarıyor. lastiğe hangi ozelliği veriyor. sağlamlaık mı yol tutuşumu??
  • lastiğe öncelikle mukavemet kazandırır ayrıca yol tutuşunuda arttırır eger yanlış imal edilirse balans yapar hani diyorlarya sıfır lastik balans tutmuyor bir nedenide tellerin yanlışlığıdır yanlış hatırlamıyorsam 1940 yıllardan sonra lastik içersinde çelik kord kullanılmaya başlandı çelik kord lastikte olmazsa olmazlardan bunu dünyada ilk yapan belçikalı bekaert firması şu anda dünyada hatırı sayılır her türlü tel imali yapar onlarca fabrikası var dünyada değişik yerlerde lastiğin içine baktığında görürsün damar damar izler vardır bunlar çelik kordtur istersen sana çelik kordun imalini ve lastiğin yapımına anlatayım ama uzun sürer ben cordda üretiyorum lastikte yaptım sen o bridgestone bayii olan arkadaşına söyle sana dört adet güzel lastik versin sende paraya kıy adam gibi lastik kullan ozaman hak verirsin kendine iyi bak
    düzelteyim brisanın fabrikası yok japonyada brıdgestone'nin sadece kendi fabrikası var japonyada ortaksız buradaki fabrika sabancı ile ortak
    quote:

Orjinalden alıntı: cebelli

o lastiklerde bahsettiğin teller ne işe yarıyor. lastiğe hangi ozelliği veriyor. sağlamlaık mı yol tutuşumu??

• benim değil sanırım baska bir arkadasın brigstone bayis arkadası var. ama yine de bir kere bakarım brigstone bayisine. peki onereceğin model var mı brigstone'da??? mesela uzerinde 6.5 yıllık sf321 var arabanın. dişleri hala sağlam. ama yol tutuşu pek yok. sf321 modeli iyimi yoksa baska mı tavsiye edersin???
  • buradan bakarsın fiyatlarda var lastik seçici
    quote:

benim değil sanırım baska bir arkadasın brigstone bayis arkadası var. ama yine de bir kere bakarım brigstone bayisine. peki onereceğin model var mı brigstone'da??? mesela uzerinde 6.5 yıllık sf321 var arabanın. dişleri hala sağlam. ama yol tutuşu pek yok. sf321 modeli iyimi yoksa baska mı tavsiye edersin???
  • orda baktımda benmi arabam için lastik yokki 97 xei için bulamadım. 1.6 luna ve terra için 175/65 r 13
    oysa beim arabaya 175/65 r 14 gerekiyor. r13 ve r14 arasında ne gibi farklar var?
  • Serrikoc. dostum. Şimdiden soylıyeyım kı D-4D alacaksan lastıklerını hemen degıstır. Benım araba da D-4D ve turk malı bridgestone var. Şikayetci oldugum konu da bu. Bu arada bu farkı gordugum araba Mitsubishi lancer. Ustundekı lastık de bridgestone turanza er 300 olması lazım. Benım araba da Corolla D-4D onda da Bridgestone B390 var turk malı. Sımdı karar senın. Adil davranmışmıyım bi düşün. Saygılar...
  • Bende zaten şimdiden lastik seçimi için araştırmaya başladım. Kısmetse 1-2 ay içerisinde alacağız. Lastiği alım aşamasında değiştirmeyi düşünüyorum. Lastikleri gelince ikiside aynı sınıfta araç, araç etkilerini ihmal edersek B390 standart lastik,Er300 ise yüksek performanslı lastik sınıfına giriyor. Arasında yaklaşık 50YTL fark gözüküyor. Eğer dediğiniz gibiyse alışta alışta er300 tercih edilecekler listesine girebilir.
    Saygılar...
  • Bu arada bazı er 30 larda made in turkey bazılarında ise made in Japan yazıyor. Sen buna dikkat et yeter. Modelının pek bi onemi yok. Eminim ki B390 ın japon üretimi de cok iyidir. Saygılar...
  • demek bu Türk malı ile japon malı arasında bu kadar fark var demek. ikiside aynı marka. acaba aralarında fiyat farkı varmı türk ile japon üretimi arasında???
  • arkadaşım dişlerin önemi yok 3 yıl sonra ne lastik alırsan al veya ne para verirsen ver lastik taşlaşmaya başlıyor ve sadece görüntüde diş kalmış oluyor. Diş var ama işlev yok yani. yol tutuşu kalmıyor. araba fren yaptınmı kayıyor gaza bastın mı pati çekiyor. benim babamda 97 XEi vardı aynı şey oldu. fazla kullanmıyordu ama lastikleri değiştirmek zorunda kaldık. hele corolla gibi güçlü araba gaza dokundun mu pati çeker. çok tehlikeli Allah kaza bela göstermesin.

sen onu bunu boşver lastiğe de çok para verme ama gidip çin malı adı sanı duyulmamış dandik lastik de alma bu işin ortasını bul ve iyi bir markanın ekonomik lastiğini al sana yeter.
    yani sana tavsiyem Bridgestone B320 ve B330 al yeterli olacaktır ben 320 aldım babam 330 aldı ikisi de güzel Türkiye şartlarına uygun orta sertlikte çukurlara felan dayanıklı lastikler. tek farkları 320 3 kanallı 330 4 kanallı o kadar.

sen beni dinle git taktır 4 tane keyfine bak taksitte yaparlar güzel bir pazarlık da et indirim iste mutlaka.

hadi kal salıcakla.

quote:

benim değil sanırım baska bir arkadasın brigstone bayis arkadası var. ama yine de bir kere bakarım brigstone bayisine. peki onereceğin model var mı brigstone'da??? mesela uzerinde 6.5 yıllık sf321 var arabanın. dişleri hala sağlam. ama yol tutuşu pek yok. sf321 modeli iyimi yoksa baska mı tavsiye edersin???

• tebrik ederim en güzel ve açıklamalı yanıtı sen verdin yolunuz açık olsun bunun üzerine daha bir şey söylenmez çin malını kapına sokma
    quote:

Orjinalden alıntı: cagduygu

arkadaşım dişlerin önemi yok 3 yıl sonra ne lastik alırsan al veya ne para verirsen ver lastik taşlaşmaya başlıyor ve sadece görüntüde diş kalmış oluyor. Diş var ama işlev yok yani. yol tutuşu kalmıyor. araba fren yaptınmı kayıyor gaza bastın mı pati çekiyor. benim babamda 97 XEi vardı aynı şey oldu. fazla kullanmıyordu ama lastikleri değiştirmek zorunda kaldık. hele corolla gibi güçlü araba gaza dokundun mu pati çeker. çok tehlikeli Allah kaza bela göstermesin.

sen onu bunu boşver lastiğe de çok para verme ama gidip çin malı adı sanı duyulmamış dandik lastik de alma bu işin ortasını bul ve iyi bir markanın ekonomik lastiğini al sana yeter.
    yani sana tavsiyem Bridgestone B320 ve B330 al yeterli olacaktır ben 320 aldım babam 330 aldı ikisi de güzel Türkiye şartlarına uygun orta sertlikte çukurlara felan dayanıklı lastikler. tek farkları 320 3 kanallı 330 4 kanallı o kadar.

sen beni dinle git taktır 4 tane keyfine bak taksitte yaparlar güzel bir pazarlık da et indirim iste mutlaka.

hadi kal salıcakla.

quote:

• michelan energy sordum 100 ytl tanesi bursada. internette birgstne 320'ye baktım oda 100ytl hangisi iyidir acaba??
  • Kore'nin 2005'te ürettiği Hankook marka lastik var. F1 yarışlarında kullanıldı. Discovery'de yayınlanan yağmur testinde birinci oldu.

Dahası ben kullanıyorum, son derece yumuşak ve Michealan'a göre 25-30 YTL daha ucuz.
  • 6 yıldır aynı lastik varsa dişlisi nasıl olursa olsun yol tutuşu düşer. Lastiğinde ömrü var sadece dişliye bakmakla olmaz. 4 yıl sonra lastik özelliğini yitirmeye başlıyor dişlisi olsa bile. Michelinin iyi olduğu söyleniyor ama FRANSIZ malı olduğunu unutmayalım!
  • Arkadaş bende 2 arabamda brıgstone lastik kullanadım araçlarımdan biri 95 toyota diğeri doğandı doğandaki lastiklerimi sıfır aldım lastik bi sefer sert yağmurlu havalarda çok güzel yol tutuyor fakat güneşli havalarda sert fren yapmanız gerektiğinde kardaymış gibi kayıyor bence yinede parayı düşünmeyip can güvenlğinizi ve aracınızdaki insanların canını düşünüyorsanız yumaşak özellikli lastik alın.Bazı arkadaşlar bizim yollarımızın durumundan bahsediyor doğrudur yumuşak lastikler bizim yollarımızda çukurlarda deforme oluyor ama bir sefer ani frende malınızı ve canınızı kurtarması her şeye değer.Selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.