Şimdi Ara

Hangi Motor Yağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
22.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracınızda dpf var sanırım dpf ıcın uygun yagı tercıh edin
  • Bence uygun fıyatlı mobil 1 alın, ayrıca lubco yaglar var onlarda son derece kalıtelı ve ucuz, çok pimpirikliysenız para onemli degil diyorsanız eneos made in japan sonucta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boğaziçi Yağ Market

Eneos'un sadece 10W/40 ve 15W/40 gibi ürünlerinin dolumu Türkiye'de yapılıyor. Onun dışında hepsi yurtdışından ithal. Zaten Türkiye üretimi olan ürünler de Eneos'un kontrolünde. Gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

Bencede yanı yoksa adamlar muz firma degilki burda kontrol etmezsen içine ne katacakları bellı olmaz
  • Yağ konusu Özellikle Yüksek sıkıştırma Oranlarına sahip araçlarda Önem taşıyor.
    Bir Motorcu olarak gördüğüm bin liralık motoru olan adam abi güzel yağ koyalım diyip 1 lt yağa 45tl para veriyor.
    Ama 50bin liralık araba sahipleri 4litre yağa 60tl anca veriyor.
    Şakası bir yana eski model yüksek sıkıştırmaya sahip olmayan veya düşük cc li motorsikletlerde o kadar iyi yağ heba oluyor.Yok iyi yağ koydum araç hızlandı rahatladı falan ben böyle bişey göremedim hiç bir aracımda hiç bi ustanında ya senin yağ kalitesiz ondan çekiş düşük hareret yapıyor v.s dediğini duymadım.

şunuda gördüm Abi ben x liralık yağ koyacağıma 2x fiyatlı yağ koydum o yüzden 10binde değilde 15binde bir değiştiriyorum.(Ne kadar mantıklı bilmiyorum)
    Motorsikletime Orta kalite 10/40 yarı sentetik araba yağları koyuyorum.(elf) Motorun ömrü %10 fark etse ne olur Zaten komple rektefiye 800tlelere mal oluyor en iyi malzemeleyle.Ben pahalı yağ koysam Motor ömrü bitene kadar Rektefiye parası harcarım çünkü yağ değişim aralığı 2bin km de bir bir litre.
    Litresi 40tl lik yağ alıp ortlama 100bin km ömürlü motorda (Kullanıma bağlıdır) 50 kere yağ değiştirsem 2000bin tl yapar.Zaten orjinal honda parçalarla yarı parasına rektefiye oluyor.Ama 500-1000liralik motorsikleti olan adamlar bi hevesle en pahalısı koyuyor sözde adam motorunu seviyor.ben sevmiyorum yani.

Arabayı Konu dışı atayalım çünkü bir yağ değişimi 10k da bir yani maliyet tablosu motorsiklete oranla çok daha ekonomik.
    Arabamada Mobil Elf Shell Castrol koyduğum oluyor.Şuan Tr piyasasına yatırım yapan her dükkana girmeye çabalayan yegane marka castrol gibi geliyor gözüme.

Bu aşağıda verdiğim Yağ markasının yağ seçici aracı var araba marka model tip işaretlediğinde toplam kaç litre filtresi kaç litre alıyor hangi motul yağı uygun bunu size söylüyor.Kampanya vardı ben 10litre aldım 1 senelik yağımı toptan aldım. Arabanız hatrı sayılır bir arabaysa sıkıştırarak kullanıyorsanız Motul ipone gibi daha üst sınıf yağlar öneririm bu arkadaşlar 20bin devir çeviren motorsikletlere uygun yağlar üretiyorlar hesap edin.

https://www.motul.com/tr/tr/products/recommendation

• mobil 1
  • Bugün 17:46:26 DahaAlıntıCevap
    1 CASTROL EDGE 5W-30
    2 CASTROL EDGE 5W-40
    3 Castrol Magnatec 10W-40
    4 Mobil 1 New Life 0W-40
    5 Mobil 1™ ESP Formula 5W-30

honda civic 2009 103 binde 85 binde tüpü takıldı sizce hangi yağ
    araç ankara da
  • Arkadaşlar merhaba,
    Aracım 2011 model Hyundai Accent Era 1.4 Benzinli modeli.Lpg yok.Taktırmayı düşünmüyorum.Yeni aldım aracımı.Ancak daha önce hangi yağı kullanıldığını bilmiyorum. Yaşadığım bölge Ayvalık yazlık bir bölge. Bu model için kullanılan motor yağı hangisidir. Yardımcı olursanız sevinirim. 5-30 ,5-40 , 10-40 gibi yağlar mı kullanmak gerekir.Araca uygun tam hangisidir.Birde marka olarak tutulan tavsiye edilen hangisidir.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Bu sizin gorusunuz saygi duyuyorum Motul ile bir olmasinin mumkunu zaten yok.

Shell helix ultra serisi castrolden yine ayni sekilde kalitelidir.

Adinin shell olmasi degil mesele mesele shellin 100 yila yakin gecmisi olan penzzoil yaglarini satiyor olmasi. Penzzoil turkiyede biliniyor mu bilemem ancak yurtdisinda penzzoil yani shell helix varken casstrol kullanmazlar.

Gecennyag degisimi icin sanayide dukkana girdim adam motulu bilmiyor sizin bilmemeniz dogal

Castrol sorun cikartacak diyede bir sey yok ancak o yagin performansi aracin sesini calismasini atakligini bariz bir sekilde araci etkiliyor. Reklami cok olan iyi degildir her zaman

Ustadan yağ tavsiyesi almak

• quote:

Orijinalden alıntı: victory80

Arkadaşlar merhaba,
    Aracım 2011 model Hyundai Accent Era 1.4 Benzinli modeli.Lpg yok.Taktırmayı düşünmüyorum.Yeni aldım aracımı.Ancak daha önce hangi yağı kullanıldığını bilmiyorum. Yaşadığım bölge Ayvalık yazlık bir bölge. Bu model için kullanılan motor yağı hangisidir. Yardımcı olursanız sevinirim. 5-30 ,5-40 , 10-40 gibi yağlar mı kullanmak gerekir.Araca uygun tam hangisidir.Birde marka olarak tutulan tavsiye edilen hangisidir.?

Arkadaşım aracın için en uygun yağ 1. tercih 5-30, 2. tercih 5.40 dır. Marka olarak benim tercihim çok iyi kalite istiyorsan Lique molly, Motul, bir alt kademe Mobil 1 veya Mobil 3000, Castrol EDGE,SHELL HELİX HX8, biraz daha ucuz bir şey istiyorsan PO Maxima, ELF gibi liste uzar gider. Aracın için kafan çok karıştıysa tam sentetik olan herhangi bir yağ da olabilir. Çünkü Benzinli Hyundai lerin motorları çok sağlam ve uzun ömürlüdür 5-30 veya 5-40 olduktan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Arkadaşım aracın için en uygun yağ 1. tercih 5-30, 2. tercih 5.40 dır. Marka olarak benim tercihim çok iyi kalite istiyorsan Lique molly, Motul, bir alt kademe Mobil 1 veya Mobil 3000, Castrol EDGE,SHELL HELİX HX8, biraz daha ucuz bir şey istiyorsan PO Maxima, ELF gibi liste uzar gider. Aracın için kafan çok karıştıysa tam sentetik olan herhangi bir yağ da olabilir. Çünkü Benzinli Hyundai lerin motorları çok sağlam ve uzun ömürlüdür 5-30 veya 5-40 olduktan sonra.

Cevabın için teşekkürler.Hafta sonu servis ile görüştüğümde oradaki usta önceden öyleydi ama Hyundai karar aldı artık 10w30 koyuyoruz dediler. Bende dışarıdan bu model yağı araştırdığımda pek bulunmadığı için alternatifi yok. Ya servise mecbur kalıp o yağdan koyduracaz yada onun yerine 5w30 koysak sorun olurmu.Başındaki 10 ve 5 in etkisi büyük olurmu yada araç için sıkıntı olurmu.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Cevabın için teşekkürler.Hafta sonu servis ile görüştüğümde oradaki usta önceden öyleydi ama Hyundai karar aldı artık 10w30 koyuyoruz dediler. Bende dışarıdan bu model yağı araştırdığımda pek bulunmadığı için alternatifi yok. Ya servise mecbur kalıp o yağdan koyduracaz yada onun yerine 5w30 koysak sorun olurmu.Başındaki 10 ve 5 in etkisi büyük olurmu yada araç için sıkıntı olurmu.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

Hocam servise bakmayın siz. Servis hangi firmayla anlaşması var, hangisi en ucuza mal oluyor onu kullanıyor. Hyundai Accend ADMİRE 2006 model aracıma yetkili servis 10-40 yağ kullanırken, ben dışarda 3 yıl boyunca 05-30 yağ kullanndım (Castrol EDGE) İzmirin sıcağında en ufak bir şekilde yağ eksiltmediği gibi, her yağ değişimin de takriben 8000-10000 km de bırakın yağın kararmasını, akışkanlığını bile kaybetmediğini gördüm, dediğim gibi tam sentetik bir yağ ve 05-30 ya da en kötü tam sentetik bir yağ 05-40 yağ kullanın.

• Merhabalar, cevap biraz geç olacak ama "Motul 8100 X-CLEAN FE 5W30" yağı alarak sanayide bir tanıdığa bıraktım değişimi yapması için. Malum sözde usta 4 litre yağ doldurmuş motora. Normalde 3,1 Litredir. Ben bunu tam 4 ay sonra fark ettim. Bu koşullara rağmen;

Shell ve Castrol ile aynı kalitede olduğunu düşündüğüm bir yağ. Yalnız araç km'sinden midir(150.000km) bu kış biraz sesli ve sarsıntılı çalıştı ilk çalıştırmada ki araç her zaman kapalı otoparktadır. Isındıktan sonra yine aynı. Kısacası Castrol Shell ve Motul yağları arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Selametle.
  • Düşük grade yağlara, üretici tavsiye ediyor diye koşuyorsunuz, lakin o yağları test motorlarında yakıt düşük çıksın diye kullanıyorlar.

5w40 5w30 dan daha dayanıklı bir yağdır, bilginiz olsun.
  • aderinkaya A kullanıcısına yanıt
    ustanın o yağı koyduğu ne malum?
    yağ değişiminde başında beklemek gerekir diye düşünüyorum.
  • castrol edge serisi kullanıyorum caddy için
  • yolcu07 Y kullanıcısına yanıt
    hocam sentetik yaglar digerlerine gore daha az yogun olur. yuksek km yapmis araclarda sentetik yag onerilmez cunku ince yag contalardan daha rahat kacak yapar. km yukseldikce daha viskoz yaga gecmeniz lazim.
  • @Delifisek.Tux düzgün kullanılan bir araç sanırım 150binde bahsettiğiniz sorunları yaşamayacaktır diye düşünüyorum. Ki yağ değişimi 15binde demesine rağmen 10binde bir değişirim.

@Fade to Black haklısınız pek güven olmuyor lakin işte ahbap muhabbetine gözümüz kapalı güveniyoruz umarım yanılmıyoruzdur.

@muteferrika çokta abartmamak lazım hocam 150bin km aracımın motor sağlığına göre düşük bir km zannımca.
  • muteferrika M kullanıcısına yanıt
    sentetik yağlar 20 ile 60 numara arası değişiyor dolayısıyla eski araçlara sentetik yağ önerilmemesi doğru bir yaklaşım değil.şu konuda 30 numara sentetik yağ 40 numara mineral yağlardan daha az eksiltme yapmış.mineral yağın ucuzluğu dışında hiçbir üstünlüğü yok.

donanımhaber forum
    Yağ yakma yok, ama yağ eksiliyor ??? » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/yag-yakma-yok-ama-yag-eksiliyor--125492824

• quote:

Orijinalden alıntı: aderinkaya

Merhabalar, cevap biraz geç olacak ama "Motul 8100 X-CLEAN FE 5W30" yağı alarak sanayide bir tanıdığa bıraktım değişimi yapması için. Malum sözde usta 4 litre yağ doldurmuş motora. Normalde 3,1 Litredir. Ben bunu tam 4 ay sonra fark ettim. Bu koşullara rağmen;

Shell ve Castrol ile aynı kalitede olduğunu düşündüğüm bir yağ. Yalnız araç km'sinden midir(150.000km) bu kış biraz sesli ve sarsıntılı çalıştı ilk çalıştırmada ki araç her zaman kapalı otoparktadır. Isındıktan sonra yine aynı. Kısacası Castrol Shell ve Motul yağları arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Selametle.

Hocam bence sizin usta sizi yiyor. 3,1 litre kapasiteli bir motora 4 Litre yağı koymak bence imkansızdır. Ha diyelim ki koydunuz o motoru elinize alırsınız. Dile kolay neredeyse 1 litre fazla yağ konulmuş. Usta MOTUL yağ pahalı bir yağ olduğu için büyük bir ihtimalle kendine sakladı ya da başka yağ kullandı günahı vebali boynuna aklıma başka bir ihtimal gelmiyor. Ayrıca MOTUL yağ, Mobilden de, castrolden de, Shell Helix den de bir üst kademe daha kaliteli bir yağdır. Bunu unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 13 Nisan 2017; 12:19:23 >

• 150 bin motor ömrü açısından çok fazla değil ama 150 bindeki motora, 50 bindeymiş gibi yaklaşamazsınız. olayı şöyle düşünün: yaz mevsiminde şort-tişört-terlikle geziyorsunuz, bünye sağlam. kış geliyor, havalar soğuyor. bu durumda "arkadaş ben şu ana kadar yazlık kıyafetle gezdim, hiçbir şey olmadı, aynen devam edeceğim" derseniz hasta olursunuz, bedenin sağlamlığı gider

@Fade to Black o araçta eksiltmenin sebebi kesin olarak bilinmiyor ama muhtemelen pcv valfinden kaynaklı.
    yağ viskozitesine gelirsek de, üretici tarafından özellikle önerilmediyse sentetik yağ kullanmanın ekstra masraftan başka hiçbir etkisi yok. diğer taraftan yüksek kilometreli araçlarda yüksek viskoziteli yağların kullanılmasını (hatta bir çok markanın yüksek kilometreli araçlar için çıkardığı yağlar var) yağ üreticileri öneriyor. yağ konusunu Mobil'den iyi bilemem ama burada 75 bin mil sonrası (yaklaşık 110-120 bin km gibi bir şey yapıyor) yüksek viskoziteli, yüksek kilometreli araçlar için üretilmiş yağları kullanarak motoru rektifiye vs etmeden (ki öyle bir kavram yok zaten. motor ölünce atıyorsun) 450-500 bin km rahatlıkla biniyoruz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.