Şimdi hangisinin haritası güncel, hangisi dokunmatik özelliği daha kaliteli diye size soruyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.
Şimdiden teşekkürler
Tomtom donanım kalitesiyle göz doldurur, ama haritası kapsam olarak dar.
Navking uzak durulması gereken bir marka diye dusunuyorum. Donanım kalitesi iyi degil.
Su aralar tavsiye ettigim cihazlar, 1. Next 515 2. Garmin nüvi 40 3. Navitech px-405
Hepsi de Basarsoft haritalı. İlki 179tl, ikincisi Metro gros markette 159tl ve Abd fiyatından bile ucuz, ucuncusu hepsiburadada 119tl
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
1 ay kadar önce iphone cihazıma tomtom yükledim. avrupa'da da tomtom kullanıyordum ve çok memnundum. asla yanlış hedefe yöneltmemişti. burada ise hayal kırıklığına uğrattı. diğer cihazların daha iyi olacağınıda sanmıyorum. ülkemizde adresler bir acayip. mesela benim bulunduğum yerin posta kodu: 35550. Ancak bu posta kodu çok geniş bir alanı kapsıyor. Altyapısı olmayınca navigasyon ne yapsın? İstanbul yada başka illerde nasıldır bilemem ancak izmir'de ara sokaklarda adres arayanı deli inek gibi döndürüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: yusufdemir55
1 ay kadar önce iphone cihazıma tomtom yükledim. avrupa'da da tomtom kullanıyordum ve çok memnundum. asla yanlış hedefe yöneltmemişti. burada ise hayal kırıklığına uğrattı. diğer cihazların daha iyi olacağınıda sanmıyorum. ülkemizde adresler bir acayip. mesela benim bulunduğum yerin posta kodu: 35550. Ancak bu posta kodu çok geniş bir alanı kapsıyor. Altyapısı olmayınca navigasyon ne yapsın? İstanbul yada başka illerde nasıldır bilemem ancak izmir'de ara sokaklarda adres arayanı deli inek gibi döndürüyor.
Avrupa'da TomTom kullananlar övgüyle söz ediyorlar. Sanırım bunda birinci temel etken TeleAtlas'ın Avrupa'da harita verilerini işleme ve güncelleme konusunda çok iyi iş çıkartması (fakat aynı performansı her nedense Türkiye'de gösteremiyor). İkinci olarak ise Tomtom'un algoritma yapısı yani yazılım mantığı geliyor. Sıralama bence böyle, çünkü:
- Harita verileriniz kötüyse yazılımınız istediği kadar mükemmel olsun aradığınız yeri asla bulamazsınız. - Harita verileriniz iyiyse ve yazılımınız kötüyse o ya da bu şekilde gideceğiniz yere ulaşırsınız. Ulaşmakta asla problem olmaz, sadece oraya gidene kadar saçma yönlendirmeler ve gereksiz rota uzatmalar nedeniyle sinirlenirsiniz, bazen çıldırabilirsiniz.
İzmir'le ilgili şikayetinizde haklısınız. Ama bence İzmir'de hangi navigasyon cihazı hangi harita sağlayıcı kullanırsanız kullanın orada verim alamazsınız. Geçen yaz İzmir'e gittim oradan biliyorum... - Özellikle merkezden uzak semtlerde Çin mahallesi gibi birbirine çok yakın ve düzensiz sokaklar, büklüm büklüm caddeler, coğrafi yapıdan dolayı iki sokak arasında aşırı derecede irtifa farkları vs. vs. - Bir de buna İzmir Belediyesinin gereksiz ve bitmek bilmeyen yol inşaatları falan eklenince İzmir'de çok dolanırsınız. 2 yıl önce Dokuz Eylül Ünversitesi İlahiyat Fakültesi yakınlarında oturan arkadaşımı ziyarete gitmiştim, ilahiyata yakın olan ana caddede İzmir Büyükşehir Belediyesinin yol yapım çalışması vardı. Geçen yaz yine aynı yere gittim, yine aynı yerde yine aynı çalışma... Yol tıkalı olunca arka sokaklardan gidiyorsunuz, İzmir'de her arka sokak ta paralel olarak istediğiniz yere çıkmıyor, çıkmaz sokaklar çok yani... O yüzden 2 yaz İzmir'e gittim, 2 kez çıldırdım yani... - Bir başka yere giderken Çevreyolundan hızlıca Karşıyaka'ya ulaşmak istedim, navigasyon cihazı beni çevreyolundan çıkarıp Çin mahallelerine benzer birbirine yakın dar sokaklara sahip bir yerleşim merkezinden geçirmişti. Zaten oralarda cadde/sokak kavramları birbirine girmiş. Daracık yoldan gidiyorum, iki araç karşılıklı zor geçiyor, meğer orası caddeymiş. Yani cihaz orası için "cadde" diyor ama cadde demeye bin şahit ister. Neyse, bir şekilde Girne Bulvarı denen yere çıktık ama çıkana kadar canım çıktı. - Ana sıkıntı ise navigasyon cihazlarının çeşitli nedenlerden dolay konumunuzu 30 metreye yakın hatalı olarak vermesi! Örneğin; dar bir caddede giderken cihaz sizi hemen 20 metre yukarıdaki dar sokakta algılıyor. Dikkat ettim, bazen koumum durduk yere bulunduğum dar caddeden üstteki sokağa atlıyordu. Alet kendini bir üstteki dar sokakta sanınca da başlıyor abuk-subuk yönlendirmelere, yeniden rota hesaplamalar vs. vs. çıldırırsınız!
Yani diyeceğim o ki: İzmir gibi düzensiz yerleşim merkezlerinde merkezi bazı yerler dışında navigayon cihazıyla yol almak çok zor!
piranha gps business tab 7 navigasyon cihazı olarak kullanılabilir mi? ücretsiz güncellemesi olan navigasyon yazılımı bulabilir miyim? cevap??
arkadaşlar selam
tomtom start 20 aldım 3 aydır kullanıyorum.
birçok sokak adı varacağınız yere yaklaşınca bulunabiliyor. bir olumsuzluğu da yolda sapacağınız yeri net olarak belitmediğinden az ilerideki diğer sapak sanıp dönmeniz gereken yeri geçebiliyorsunuz. çünkü kalın bir çizgi halinde yol ve sapmanız gereken yer net anlaşılmıyor. bir kere de altınşehir yan yolda sapıttı. cihaz malzemesi iyi ama ben başka navigasyon alırdım bilseydim. başka cihaz kullanmadığım için daha iyisi var mı bilmiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme