Şimdi Ara

Hangi Notebook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1-2 aydır araştırıyorum. Yurtdışında ve yurtiçinde bir çok siteyi, marka ve modeli inceledim. Bu forumda da ilgili bir çok konuyu okudum. Aslında aklıma Sony A400 serisinden başka şey yoktu ancak bu forumu okuyunca ACER ( özellikle Turion olanlar) da dikkatimi çekti.

Öncelikle almak istediğim aletin kriterlerini söyleyeyim: 1 GB RAM, Ekran Kartı kesinlikle ATI, paylaşımsız, en az 128 ve mümkün olduğu kadar yeni model olmalı. HDD en az 80 GB düşünüyorum. DVD+R önemli değil çünkü zaten masaüstünde var.. Aslında almışken 17 inç düşünüyordum ancak Sony haricinde pek 17 inç yok. O yüzden buraya gelecek cevaplara göre kesin kararımı vereceğim.

Şimdi: Sony'yi Türkiyede internette olan aşağı yukarı tüm sitelerden kontrol ettim. Bir kere İstanbul Bilişim en ucuzu.. Sayfasında A400 serisinin 3 modeli var. ( http://www.istanbulbilisim.com.tr/notebook_content.asp?content_id=19 )

Şimdi gelelim alternatiflere:

1. Yukarda verdiğim sayfada ortada duran, A417M modelinin, işlemcisi 1.6 ve DVD-RW olmayan hali anladığım kadarıyla. İşlemci farkının 250 € harcamaya değmeyeceğini düşünüyorum. (yanlış düşünüyorsam aydınlatılırsam sevinirim.) Bunun yerine 150 € verip RAM'i 1 GB'a çıkarırsam 1740+KDV yapıyor, o da aşağı yukarı 3.500 YTL gibi bir fiyata geliyor bana.

2. Yaptığım araştırmalar sonucu, Türkiye ve Avrupa'da A serisinin en üst modeli olan A497XP'nin ABD karşılığı A790 modeli. O da ABD'de 2500 $'dan başlıyor. BUrada tek sıkıntı, TV kartında NTSC olayının sorun yaratması. Yani Türkiye'den yukarda verdiğim modele vereceğim paraya ABD'den, Türkiye'de 5.5 milyar olan modelin muadilini getirtebilirim.

3. Kriterlerime uyan diğer marka ACER. Bunun da Turion olan 4005 (ABD-2000$, Türkiye 4 milyar) ve 4002(veya 4402) (Türkiye'de 3.700 YTL, ABD'de 1200$) modeli ve pentium olan 8104 modeli (Türkiye'de yok, ABD 2000 $).

Ne amaçla alacaksın diyeceklere hemen cevap vereyim. Her işimi görsün istiyorum. Şimdi bu işin uzmanı arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Hangisini alırdınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brusher -- 27 Ağustos 2005, 3:08:25 >

• Yok mu yardım edecek biri?
  • Acer 1694 WLMi al. 2 Ay oldu alalı. Gayet güzel. Tavsiye ederim.
  • anladığım kadarıyla paran kısıtlı deil sadece en matnyıklısını arıyorsun bence TOSHİMA QOSMİO MEDELLERİNE DE bak istersen onlarda kalite we bir çok özelliği barındırıyo amerika olayı avrasya garantisi weriyorsa düşünülebilir tabi türkiyeyi kapsarsa garanti önemli
  • 17 inc lik notebook olarak dell 9300 e bakmanı tavsiye ederim yada dell xps gen2 ye...
  • Para olayı kısıtlı tabii ki. En fazla 3.5 milyar civarı bir şey arıyorum. Qosmio ve dell modellerini de daha önce inceledim. Aradığım özelliklerdekiler en az 5 milyar. Şu yukarda yazdığım modellere ilaveten Acer 1694 WLMi de fena değil aslında. Bu modeller arasından tavsiyelerinizi bekliyorum..
  • bütçe kısıtlıysa eğer acer 1694 veya ferrari 4005 gerçekten çok iyi seçim olur...

birde geçenlerde forumdan bir arkadaş 1694 plus diye bir modelden bahsetmişti birde onu araştır istersen... ekran kartı 256 mb x800 falandı yanılmıyorsam...
  • 1694 plus türkiyede yok o saman biras özelliklerden kırpmanda yarar olabilir bu kadar para werip ii bir laptop almanı tawsiye ederim sonra pişman olmamak için serviste makinenin 1 ay beklemsini we ilgilenilmemesini istemezsin herelde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.